Cum poți scăpa de balonare?

14.06.2023
Cum poți scăpa de balonare?

Ziua ne este influențată de ceea ce mâncăm, fiindcă determină starea fizică și psihică în care ne simțim. Mesele reprezintă o parte importantă a zilei, în care corpul își extrage aportul necesar de energie. Prea multă mâncare și băutură pot duce însă la un disconfort care ne pot strica ulterior ziua. Cum putem scăpa de senzațiile de balonare?

Cum se produce balonarea? Cum putem scăpa de balonare?

balonare

Fie că ne place sau nu să recunoaștem, mâncatul reprezintă unul dintre cele mai frumoase aspecte ale vieții. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă de sănătatea noastră. Este indicat să mâncăm ponderat, cu simț de răspundere, fără a ne pune viața și sănătatea în pericol.

După mesele bogate, corpul nostru încearcă să lupte cu cantitatea mare de alimente. Cea mai comună soluție găsită de organism este cea a balonării. Conform specialiștilor, balonarea reprezintă o problemă la nivel digestiv des întâlnită, care este inconfortabilă. Senzația de stomac supra-plin face să se instaleze o stare de neliniște.

Iată care sunt cauzele cele mai dese ale balonării și cum putem preveni această problemă:

Este de preferat eliminarea treptată a alimentelor care provoacă balonare. Cu toate acestea, există chiar și alimente sănătoase, naturale care duc spre disconfort. Spre exemplu, leguminoasele conțin natural zaharuri nedigerabile care trebuie descompuse din intestine. Acestea au nevoie să fie înainte de consum lăsate la înmuiat.

Alimente care produc balonare:

Câte mese trebuie să aibă un om sănătos pe zi?

Într-un timp în care viața noastră este controlată de viteză, mulți oameni tind să nu mai pună preț pe mesele din timpul zilei. Stresul de la muncă pășește în locuință și ne trezim în fața frigiderului la orele nopții mâncând. Acest lucru duce treptat la o degradare a sănătății și a productivității.

Specialiștii recomandă că în cele aproximativ 16 ori pe zi în care suntem treji, avem nevoie de minimum 3 mese. Acestea trebuie consumate la aproximativ 5-6 ore distanță una de alta, perioadă în care mâncarea să aibă timp să fie digerată.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot