Cum poți scăpa de balonare?

14.06.2023
Cum poți scăpa de balonare?

Ziua ne este influențată de ceea ce mâncăm, fiindcă determină starea fizică și psihică în care ne simțim. Mesele reprezintă o parte importantă a zilei, în care corpul își extrage aportul necesar de energie. Prea multă mâncare și băutură pot duce însă la un disconfort care ne pot strica ulterior ziua. Cum putem scăpa de senzațiile de balonare?

Cum se produce balonarea? Cum putem scăpa de balonare?

balonare

Fie că ne place sau nu să recunoaștem, mâncatul reprezintă unul dintre cele mai frumoase aspecte ale vieții. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă de sănătatea noastră. Este indicat să mâncăm ponderat, cu simț de răspundere, fără a ne pune viața și sănătatea în pericol.

După mesele bogate, corpul nostru încearcă să lupte cu cantitatea mare de alimente. Cea mai comună soluție găsită de organism este cea a balonării. Conform specialiștilor, balonarea reprezintă o problemă la nivel digestiv des întâlnită, care este inconfortabilă. Senzația de stomac supra-plin face să se instaleze o stare de neliniște.

Iată care sunt cauzele cele mai dese ale balonării și cum putem preveni această problemă:

Este de preferat eliminarea treptată a alimentelor care provoacă balonare. Cu toate acestea, există chiar și alimente sănătoase, naturale care duc spre disconfort. Spre exemplu, leguminoasele conțin natural zaharuri nedigerabile care trebuie descompuse din intestine. Acestea au nevoie să fie înainte de consum lăsate la înmuiat.

Alimente care produc balonare:

Câte mese trebuie să aibă un om sănătos pe zi?

Într-un timp în care viața noastră este controlată de viteză, mulți oameni tind să nu mai pună preț pe mesele din timpul zilei. Stresul de la muncă pășește în locuință și ne trezim în fața frigiderului la orele nopții mâncând. Acest lucru duce treptat la o degradare a sănătății și a productivității.

Specialiștii recomandă că în cele aproximativ 16 ori pe zi în care suntem treji, avem nevoie de minimum 3 mese. Acestea trebuie consumate la aproximativ 5-6 ore distanță una de alta, perioadă în care mâncarea să aibă timp să fie digerată.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot