De ce indienii nu mănâncă cu mâna stângă?

26.07.2022
De ce indienii nu mănâncă cu mâna stângă?

Dacă îți planifici o călătorie în India trebuie să cunoști câteva dintre tradițiile pe care indienii le respectă cu sfințenie. Având în vedere că normele sociale diferă de la o regiune la alta, de la un grup lingvistic la altul și de la o religie la alta, fiecare comunitate are propria înțelegere a ceea ce constituie un comportament respectuos sau normal.

Poate fi o experiență interesantă și împlinitoare să călătorești în jurul lumii, mai ales când implică încercarea diferitelor bucătării internaționale. Dar este important de știut că nu toate culturile abordează momentul mesei în același mod.

Indienii folosesc doar mâna dreaptă atunci când mănâncă

Multe dintre gafe au legătură cu mâncarea. Pentru unele popare, și felul în care servesc alimentele este un ritual. În mod tradițional, majoritatea indienilor nu mănâncă cu mâna stângă. În multe părți ale Indiei, oamenii încă mănâncă mâncăruri tradiționale cu mâinile în loc de tacâmuri, scrie Travel + Leisure.

Regula de bază este următoarea: mâna dreaptă este menită să fie folosită atunci când mănânci, în timp ce mâna stângă ar trebui să fie rezervată pentru alte activități sau în cazul unor situații de urgență. Încălcarea acestei reguli va atrage cu siguranță atenția nedorită din partea celor din jur.

Persoanele stângace vor fi nevoite să încerce să mănânce cu mâna dreaptă. Dacă pare complicat, de preferat este să-i anunțați pe cei de la masă înainte de a începe. O gamă largă de națiuni consideră că mâna stângă este necurată din cauza „abluțiunilor” care se fac acolo. Este incredibil de nepoliticos să mănânci, să ridici ceva sau să dai bani cu mâna stângă în India, Nepal și Orientul Mijlociu.

Bineînțeles, înainte de a servi masa, trebuie spălate mâinile, aceasta fiind o regulă generală peste tot. Însă indienii consideră că mâna stângă este în mod normal asociată cu folosirea toaletei și nu ar trebui să fie în contact direct cu mâncarea.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot