De ce indienii nu mănâncă cu mâna stângă?

26.07.2022
De ce indienii nu mănâncă cu mâna stângă?

Dacă îți planifici o călătorie în India trebuie să cunoști câteva dintre tradițiile pe care indienii le respectă cu sfințenie. Având în vedere că normele sociale diferă de la o regiune la alta, de la un grup lingvistic la altul și de la o religie la alta, fiecare comunitate are propria înțelegere a ceea ce constituie un comportament respectuos sau normal.

Poate fi o experiență interesantă și împlinitoare să călătorești în jurul lumii, mai ales când implică încercarea diferitelor bucătării internaționale. Dar este important de știut că nu toate culturile abordează momentul mesei în același mod.

Indienii folosesc doar mâna dreaptă atunci când mănâncă

Multe dintre gafe au legătură cu mâncarea. Pentru unele popare, și felul în care servesc alimentele este un ritual. În mod tradițional, majoritatea indienilor nu mănâncă cu mâna stângă. În multe părți ale Indiei, oamenii încă mănâncă mâncăruri tradiționale cu mâinile în loc de tacâmuri, scrie Travel + Leisure.

Regula de bază este următoarea: mâna dreaptă este menită să fie folosită atunci când mănânci, în timp ce mâna stângă ar trebui să fie rezervată pentru alte activități sau în cazul unor situații de urgență. Încălcarea acestei reguli va atrage cu siguranță atenția nedorită din partea celor din jur.

Persoanele stângace vor fi nevoite să încerce să mănânce cu mâna dreaptă. Dacă pare complicat, de preferat este să-i anunțați pe cei de la masă înainte de a începe. O gamă largă de națiuni consideră că mâna stângă este necurată din cauza „abluțiunilor” care se fac acolo. Este incredibil de nepoliticos să mănânci, să ridici ceva sau să dai bani cu mâna stângă în India, Nepal și Orientul Mijlociu.

Bineînțeles, înainte de a servi masa, trebuie spălate mâinile, aceasta fiind o regulă generală peste tot. Însă indienii consideră că mâna stângă este în mod normal asociată cu folosirea toaletei și nu ar trebui să fie în contact direct cu mâncarea.

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 18 august este cea de-a 230-a zi a calendarului gregorian și a 231-a zi în anii bisecți. În această zi s-au consemnat de-a lungul timpului multe evenimente care au marcat istoria lumii...
Cele mai noi articole
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
Limba română este vorbită diferit în funcție de regiunea țării. Regionalismele îmbogățesc vocabularul românesc, însă de multe ori nu sunt înțelese de toată lumea și trebuie... citește tot
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
Înaintea Primului Război Mondial, la marginea Mangaliei trăia familia lui Nae Berechet. Acesta avea o fetiță în vârstă de șase ani, de o frumusețe răpitoare, pe numele ei Maria. La un... citește tot
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
Pentru întreaga lume, corpul uman este un mister constant mereu aflat într-o continuă schimbare. Deși nu putem afla totul despre corpurile noastre, oamenii de știință au descoperit la ce... citește tot