De ce indienii nu mănâncă cu mâna stângă?

26.07.2022
De ce indienii nu mănâncă cu mâna stângă?

Dacă îți planifici o călătorie în India trebuie să cunoști câteva dintre tradițiile pe care indienii le respectă cu sfințenie. Având în vedere că normele sociale diferă de la o regiune la alta, de la un grup lingvistic la altul și de la o religie la alta, fiecare comunitate are propria înțelegere a ceea ce constituie un comportament respectuos sau normal.

Poate fi o experiență interesantă și împlinitoare să călătorești în jurul lumii, mai ales când implică încercarea diferitelor bucătării internaționale. Dar este important de știut că nu toate culturile abordează momentul mesei în același mod.

Indienii folosesc doar mâna dreaptă atunci când mănâncă

Multe dintre gafe au legătură cu mâncarea. Pentru unele popare, și felul în care servesc alimentele este un ritual. În mod tradițional, majoritatea indienilor nu mănâncă cu mâna stângă. În multe părți ale Indiei, oamenii încă mănâncă mâncăruri tradiționale cu mâinile în loc de tacâmuri, scrie Travel + Leisure.

Regula de bază este următoarea: mâna dreaptă este menită să fie folosită atunci când mănânci, în timp ce mâna stângă ar trebui să fie rezervată pentru alte activități sau în cazul unor situații de urgență. Încălcarea acestei reguli va atrage cu siguranță atenția nedorită din partea celor din jur.

Persoanele stângace vor fi nevoite să încerce să mănânce cu mâna dreaptă. Dacă pare complicat, de preferat este să-i anunțați pe cei de la masă înainte de a începe. O gamă largă de națiuni consideră că mâna stângă este necurată din cauza „abluțiunilor” care se fac acolo. Este incredibil de nepoliticos să mănânci, să ridici ceva sau să dai bani cu mâna stângă în India, Nepal și Orientul Mijlociu.

Bineînțeles, înainte de a servi masa, trebuie spălate mâinile, aceasta fiind o regulă generală peste tot. Însă indienii consideră că mâna stângă este în mod normal asociată cu folosirea toaletei și nu ar trebui să fie în contact direct cu mâncarea.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot