De ce indienii nu mănâncă cu mâna stângă?

26.07.2022
De ce indienii nu mănâncă cu mâna stângă?

Dacă îți planifici o călătorie în India trebuie să cunoști câteva dintre tradițiile pe care indienii le respectă cu sfințenie. Având în vedere că normele sociale diferă de la o regiune la alta, de la un grup lingvistic la altul și de la o religie la alta, fiecare comunitate are propria înțelegere a ceea ce constituie un comportament respectuos sau normal.

Poate fi o experiență interesantă și împlinitoare să călătorești în jurul lumii, mai ales când implică încercarea diferitelor bucătării internaționale. Dar este important de știut că nu toate culturile abordează momentul mesei în același mod.

Indienii folosesc doar mâna dreaptă atunci când mănâncă

Multe dintre gafe au legătură cu mâncarea. Pentru unele popare, și felul în care servesc alimentele este un ritual. În mod tradițional, majoritatea indienilor nu mănâncă cu mâna stângă. În multe părți ale Indiei, oamenii încă mănâncă mâncăruri tradiționale cu mâinile în loc de tacâmuri, scrie Travel + Leisure.

Regula de bază este următoarea: mâna dreaptă este menită să fie folosită atunci când mănânci, în timp ce mâna stângă ar trebui să fie rezervată pentru alte activități sau în cazul unor situații de urgență. Încălcarea acestei reguli va atrage cu siguranță atenția nedorită din partea celor din jur.

Persoanele stângace vor fi nevoite să încerce să mănânce cu mâna dreaptă. Dacă pare complicat, de preferat este să-i anunțați pe cei de la masă înainte de a începe. O gamă largă de națiuni consideră că mâna stângă este necurată din cauza „abluțiunilor” care se fac acolo. Este incredibil de nepoliticos să mănânci, să ridici ceva sau să dai bani cu mâna stângă în India, Nepal și Orientul Mijlociu.

Bineînțeles, înainte de a servi masa, trebuie spălate mâinile, aceasta fiind o regulă generală peste tot. Însă indienii consideră că mâna stângă este în mod normal asociată cu folosirea toaletei și nu ar trebui să fie în contact direct cu mâncarea.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot