Cum asociem vinul cu mâncarea? Ce vin se bea?

24.12.2021
Cum asociem vinul cu mâncarea? Ce vin se bea?

Mâncarea gustoasă este una dintre plăcerile vieții, iar atunci când este însoțită de un vin de calitate experiența atinge un alt nivel de satisfacție. Mulți oameni consumă vin la prânz sau cină, însă specialiști în domeniu susțin că în funcție de preparatul culinar din față trebuie savurat un anumit sortiment de băutură.

Medicii recomandă ca persoanele, care nu au probleme de sănătate și nu au interzis să consume alcool, să bea câte un pahar de vin seara la cină. Această băutură alcoolică are efecte benefice pentru organismul uman, dacă este consumat în cantități moderate.

Cum se asociază vinul cu preparatele culinare?

În ultimii ani, preparatele culinare au devenit tot mai sofisticate și mai rafinate, astfel că și vinurile au trebuit să țină pasul cu vremurile. Fie că mănânci acasă s-au la restaurant, specialiştii în gastronomie recomandă ca preparatul culinar din față să fie asociat cu un vin de calitate. Cu toate acestea, vinul poate fi savurat indiferent de situație, însă pentru un plus de savoare și aromă este bine să se țină cont de mâncarea din față.

Așadar, potrivit specialiștilor în domeniu, vinul roșu se asociază perfect cu carnea roșie, de porc, vită sau vânat, în timp ce vinul alb merge de minune cu preparatele din pește și din pui.

Vinul roșu sec are un gust deosebit atunci când este asociat cu preparatele culinare picante și carnea roșie. Vinul alb sec are o savoare extraordinară atunci când este consumat lângă o farfurie cu preparate din pește sau din pui.

Potrivit specialiștilor în domeniu, vinul alb sau roșu dulce se servește lângă desert, fiindcă nu îi poate altera gustul. Majoritatea vinurilor spumante seci, precum șampania, au un gust slab de dulceață. Acest lucru le face să fie super revigorante atunci când sunt servite cu alimente sărate.

Care vin este mai sănătos?

Da, este adevărat, vinul este alcool și în niciun caz alcoolul nu poate fi sănătos! Cu toate acestea, spre surprinderea multora dintre noi, vinul poate avea și unele calități. Ar putea fi benefic pentru sănătatea noastră, atunci când, bineînțeles, este consumat în cantități limitate.

Pro vin roșu: Se știe că vinul alb îmbunătățește sănătatea inimii și poate preveni bolile de inimă. Cu toate acestea, vinul roșu conține antioxidanți și mai puternici, care sunt cunoscuți sub numele de resveratrol, care protejează vasele de sânge și pot preveni formarea cheagurilor de sânge. Resveratrolul scade colesterolul rău (LDL), în timp ce crește colesterolul bun (HDL). Aceasta înseamnă, de asemenea, că vinul roșu ar putea ajuta la reglarea tensiunii arteriale, potrivit FoodNDTV.

Spre deosebire de vinul alb, vinul roșu este cunoscut ca are polifenoli, care luptă impotriva efectelor îmbătrânirii premature. Un pahar sau două de vin roșu în fiecare zi ne poate menține tineri și sănătoși, ținând la distanță toxinele.

Pro vin alb: Caloriile se regăsesc în ambele sortimente de vinuri. Însă un pahar de vin roșu are 125-130 de calorii, în timp ce un pahar de vin alb are 121 de calorii. Prin urmare, dacă tragem linie vinul roșu este mai sănătos decât vinul alb.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Între Norvegia și Coreea de Nord sunt peste 7.000 de km. Deși sunt state situate în două părți total opuse ale Globului, pentru a ajunge din Norvegia (Europa) în Coreea de Nord (Asia) trebuie... citește tot
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Populația unui stat nu este direct proporțională cu mărimea acestuia. Ba dimpotrivă. Statele care au suprafața mai mică au o densitate a populației mai mare. Totuși, nu cel mai mare stat... citește tot
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot