De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? „Nu este Mesia!”

01.04.2024
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? „Nu este Mesia!”

Iisus Hristos este una dintre cele mai importante personalități din istorie. Venirea sa pe lume a dus la apariția creștinismului, una din cele trei religii monoteiste contemporane, alături de iudaism și islam. Totuși, evreii, un neam ce se ridică la aproape 15 milioane de suflete, nu crede în existența lui Iisus Hristos. De ce?

Evreii nu cred că Iisus Hristos este Mesia

Iisus/Isus din Nazareth este considerat în religia creștină ca fiind Mesia și fiul lui Dumnezeu. Chiar dacă Iisus a trăit în Israel, evreii cred că Mesia trebuie să fie un descendent direct al regelui David și al regelui Solomon.

Evreii sunt convinși că atunci când Mesia va veni pe Terra, neamul lor nu va mai fi persecutat. În plus, toți evreii se vor reuni și nu vor mai exista războaie pe Pământ. Iar prezența lui Iisus pe pământ nu a făcut ca să domnească pacea. În cei peste 2.000 de ani, au fost mii de războaie pe Terra, unele soldate cu milioane de victime, așa cum au fost cele două mari conflicte mondiale. Ba mai mult, războaiele au crescut dramatic în lume de la începutul creștinismului.

Evreii sunt de părere că Iisus nu a reușit Reconstruirea Templului Sfânt. „Templul din Ierusalim va fi reconstruit”, se specifică în Tora. Templul era încă în picioare pe vremea lui Iisus. A fost distrus la 38 de ani după răstignirea lui Iisus și nu a fost încă reconstruit, scrie jewsforjudaism.org.

În aceeași carte sfântă a evreilor se specifică: „Mesia va domni într-un moment în care toți oamenii lumii vor veni să-l recunoască și să slujească pe singurul Dumnezeu adevărat”. Iar acest lucru nu s-a întâmplat odată cu venirea lui Iisus pe Pământ.

Indiferent câte lucruri neobișnuite și miraculoase a realizat Iisus în cei 33 de ani lumești, acesta nu îndeplinește nici măcar unul dintre cele câteva criterii prin care Națiunea Israel poate să-l recunoască drept adevăratul Mesia evreu.

Evreii acceptă doar Vechiul Testament

Una din ideile care stau la baza religiei creștine este aceea că Dumnezeu ar fi dat inițial o lege evreilor (Legea lui Moise / așa zisul ”Vechi Testament”), pe care mai apoi a schimbat cu ”Noul Testament”, oferit prin intermediul lui Isus și al discipolilor săi. Această ideologie este complet straină iudaismului, care afirmă cu tărie că Legea Divină nu se schimbă.

Evreii nu recunosc autoritatea Noului Testament: Pentru aceștia, Noul Testament nu face parte din scripturile lor sacre. Ei se bazează exclusiv pe Vechiul Testament (Tanakh) și resping învățăturile creștine din Noul Testament. Principalul profet al evreilor este Moise.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot