De ce chinezii nu consumă lapte?

12.04.2022
De ce chinezii nu consumă lapte?

Persoanele care consumă lapte se bucură de beneficiile pe care acesta le oferă. Produsul are multă vitamina D și calciu, iar 97% din acesta este ușor absorbit de corpul uman. Dar chinezii obțin cantitatea necesară de calciu din ierburi verzi deoarece nu beau lapte și nu mănâncă foarte multe produse lactate.

Antipatia, sau mai degrabă indiferența față de lapte, s-a dezvoltat în rândul oamenilor din China în timpul domniei dinastiei Tang. Excluderea din alimentație a fost cauzată de asocieri negative, deoarece crescătorii de vite erau considerați adevărați barbari.

Străinii aduceau vaci în orașele-port care le fuseseră cedate de chinezi în războaiele opiumului din secolul al XIX-lea, iar câteva grupuri, cum ar fi păstorii mongoli, foloseau lapte fermentat, dar această băutura nu făcea parte din dieta tipică chineză, scrie The Magazine.

Mai mult decât atât ei considerau că este o pierdere de timp și bani să crești vite, animale care nu aduceau nici un profit. Chinezii erau de părere că multe dintre substanțele utile organismului pot fi obținute în alt mod: calciu – din ierburi, vitamine – din pește sau de la soare, a cărui lipsă nu se observă în Asia Mică. Și asta a dus la faptul că laptele s-a transformat într-un produs inutil pentru mulți dintre locuitorii Chinei.

Chinezii au intoleranță la lactoză

Lactoza este zahărul natural care se găsește în lapte. Aproximativ 2/3 din populația asiatică are probleme cu absorbția lactozei. Simptomele intoleranței la lactoză includ de obicei dureri abdominale, balonare, diaree și crampe, iar afecțiunea este diagnosticată cel mai precis cu un test de respirație cu hidrogen.

Aproximativ 65% din populația umană are o capacitate redusă de a digera lactoza după copilărie. Intoleranța la lactoză la vârsta adultă este cea mai răspândită la persoanele de origine asiatică de est, cu 70 până la 100% dintre persoanele afectate în aceste comunități. Intoleranța la lactoză este, de asemenea, foarte frecventă la persoanele de origine africană de vest, arabă, evreiască, greacă și italiană.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot