Curiozități despre pompieri. În cât timp trebuie să se echipeze în caz de alarmă?

25.11.2022
Curiozități despre pompieri. În cât timp trebuie să se echipeze în caz de alarmă?

Incendiile au existat de când lumea, drept pentru care societatea modernă a înființat instituția numită „Pompieri”. Oamenii care lucrează aici sunt adevărați eroi, fiindcă își pun în pericol propria viață pentru a salva de la moarte alte persoane. Iată câteva curiozități despre acești oameni care merită respectul întregii societăți.

Lucruri mai puțin știute despre pompieri

1. În Germania, chiar și cele mai mici sate au un departament de pompieri voluntari, cunoscut sub numele de „Freiwillige Feuerwehr”.

2. Benjamin Franklin este responsabil pentru prima companie de pompieri din Philadelphia, departamentul fiind cunoscut sub numele de „Brigada de găleți a lui Benjamin Franklin”.

3. Un pompier are nevoie de minim 100 de ore de antrenament pentru a face față pe teren.

4. Pompierii trebuie să se echipeze în mai puțin de două minute atunci când se dă alarma de incendiu, conform normelor.

5. În Statele Unite ale Americii există peste 1,1 milioane de pompieri.

6. Potrivit datelor oficiale, la nivel mondial 7% dintre pompieri sunt femei. Prima femeie din lume care a lucrat ca pompier a fost americanca Molly Williams.

7. Primul departament oficial de pompieri din SUA a fost fondat în Boston, în 1678.

8. Chile este singura țară din lume unde toți pompierii sunt voluntari. Acest lucru înseamnă că nimeni nu este plătit pentru munca depusă, potrivit seriousfacts.com.

9. În mod surprinzător, la nivel mondial, aproximativ 100 de pompieri sunt arestați în fiecare an fiindcă au declanșat un incendiu.

10. Majoritatea pompierilor au și certificat de paramedic.

11. Orice persoană care vrea să devină pompier trebuie să aibă minim 18 ani și să treacă anumite teste fizice și psihice.

12. În Statele Unite ale Americii există un incendiu la fiecare 33 de secunde.

13. Primul departament de pompieri din lume a fost înființat în Roma de către Marcus Licinius Crassus (115 – 53 înainte de Hristos).

14. În anul 2015, în Franța 9% dintre pompieri erau femei.

15. Departamentul de pompieri din Tokyo, Japonia, este al doilea cel mai mare din lume. În anul 2015, acesta avea 18.700 de pompieri.

Foto: Pexels.com

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot