Germania, țara cu cele mai multe castele. Țara Galilor, țara cu cele mai multe castele pe metru pătrat din Europa

12.11.2021
Germania, țara cu cele mai multe castele. Țara Galilor, țara cu cele mai multe castele pe metru pătrat din Europa

Există oameni pasionați de istorie și de castele. Ei bine, pentru aceștia, cea mai bună alegere este Țara Galilor. Conform istoricilor, Țara Galilor este statul cu cele mai multe castele pe metru pătrat din Europa. Iar Germania este statul care se mândrește cu peste 20.000 de astfel de imobile.

Câte castele sunt în Țara Galilor?

Țara Galilor este o țară care face parte din Regatul Unit. Este mărginită de Anglia la est, Marea Irlandei la nord și vest, și Canalul Bristol la sud. Aici, castelele sunt la mare căutare. Există nu mai puțin de 600 de castele pe o suprafață de 20.779 km². Cele mai multe dintre castele sunt într-o stare excelentă, tocmai de aceea, anual, sute de mii de turiști vin să le vadă. Multe dintre acestea au intrat de ani buni în patrimoniul UNESCO.

Castelul Caernarfon, cel mai cunoscut

Castelul Caernarfon este un castel medieval situat în nord-vestul țării. Acesta a fost construit la începutul secolului al XI-lea, dar modernizări importante i-a adus regele Edward I al Angliei, începând cu anul 1283. Lucrarea a fost finalizată în anul 1330. După 1485, când tensiunile dintre galezi și englezi au scăzut în intensitate, Castelul Caernarfon a fost lăsat în paragină.

Castelul a fost neglijat de autorități până în secolul al XIX-lea când statul a finanțat reparațiile. Castelul a fost folosit pentru investitura Prințului de Wales în anul 1911 și din nou în anul 1969.

Castelul Caernarfon

Germania, loc fruntaș ca număr de castele

Un alt loc din Europa unde se găsește un număr impresionant de castele este Germania. Motivul? În Germania castelele nu erau destinate doar regilor și reginelor, ci și cavalerilor și nobililor care au cheltuit de-a lungul secolelor o mică avere pe locuințe foarte scumpe și care să le ofere protecție. În Germania sunt peste 20.000 de castele.

Castelul Neuschwanstein, mândria nemților

Neuschwanstein este castelul care încorporează mitul, literatura romantică, operă și cavalerismul teuton în paleta sa arhitecturală și decorativă. Castelul este creația lui Ludwig al II-lea al Bavariei și are mai mult de 200 de camere. Acesta a fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau de lângă Füssen. Castelul s-a vrut a fi un omagiu pentru compozitorul Richard Wagner. Ludovic a plătit lucrările de construcție ale palatului din averea sa personală și împrumuturi extinse.

Castelul Neuschwanstein
Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot