Cum se pune virgula corect în introducerea din mailuri?

22.09.2020
Cum se pune virgula corect în introducerea din mailuri?

Ne place sau nu, suntem judecați și judecăm. În fiecare zi, oamenii cu care lucrăm – fie că sunt colegi, manageri, clienți – judecă în tăcere. Fiecare și-a format (sau își formează) o părere despre ceilalți și se bazează în mare parte pe modul în care se face comunicarea. Felul în care ne exprimăm în scrierea unui e-mail contează pentru eticheta noastră.

Pe măsură ce lumea evoluează prin tehnologie, nevoia de a se întâlni față în față a devenit din ce în ce mai puțin importantă. Nu este o surpriză faptul că majoritatea interacțiunilor noastre au loc prin e-mail.

Cum se pune virgula corect în introducerea din mailuri?

Modul în care este scris e-mailul spune mai multe despre cel care îl trimite decât ne putem da seama. Este important de înțeles impactul cuvintelor care sunt scrise, deoarece modul în care va fi perceput, pe baza acestor informări, poate construi reputația sau o poate ucide.

Unul dintre cele mai importante aspecte în e-mailurile oficiale este formula de adresare care trebuie respectată întocmai pentru a fi politicos şi profesionist. Prima recomandare a specialiștilor în comunicare o reprezintă folosirea virgulei după formula de adresare.

„Stimate Domnule,”, „Stimată Doamnă,”. Aici subliniem faptul că „Domnule” şi „Doamnă” sunt formele de vocativ ale substantivului şi nu au nici o legătură cu articolul.

„Stimate Domnule,” este corect, „Stimate domn”, nu este corect. „Stimată Doamnă,” este corect, „Stimata doamna” nu este corect. Diacritica spune că e-mailurile politicoase nu încep cu un salut, ci cu o formulă de adresare.

Ce trebuie să evităm în transmiterea e-mailurilor

1. Semnul de exclamație

Utilizarea unui semn de exclamare poate transmite entuziasm, dar utilizarea excesivă a acestora vă poate face păreți fals în exprimare. Este neînsemnat, rapid și toată lumea știe că nu este autentic.

2. Emoticoanele

Aceste mici reprezentări picturale ale sentimentelor joacă un rol destul de greu în comunicare. Sunt în regulă atunci când sunt folosite în rețelele de socializare, însă sunt de evitat în e-mailurile formale sau folosirea acestora cu moderație.

3. Acronime și abrevieri

Nu se utilizează acronime, de tipul OMG! LOL! Btw, atunci când se trimit e-mailuri externe sau chiar șefului. Totuși, există o serie de acronime și abrevieri împrumutate din alte limbi, cum ar fi: FYI (for your information), ASAP (as soon as possible) sau RSVP (Répondez S’il Vous Plait)  în funcție de cultura oragnizațională a fiecărei companii.

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising