Cum să plătești mai puțin la energia electrică pe timp de vară?

09.06.2023
Cum să plătești mai puțin la energia electrică pe timp de vară?

Facturile la energia electrică au crescut foarte mult în ultima perioadă, deoarece kilowatul s-a scumpit. Cei mai mulți dintre oameni se chinuie să plătească curentul consumat și încearcă să facă cât mai multă economie. Lucrurile sunt și mai complicate pe timp de vară când sunt folosite multe aparate electronice, multe dintre ele utilizate pentru a răcori aerul cald din interior. Din fericire, există câteva modalități prin care puteți economisi energia electrică.

5 modalități de a economisi energie electrică

1. Răcire și încălzire. Pe timp de vară este indicat ca jaluzelele sau perdelele să fie trase, astfel încât lumina Soarelui să intre cât mai puțin în casă. Temperatura din interior poate fi răcită cu un ventilator, care consumă mai puțină energie electrică decât un aparat de aer condiționat. Persoanele care au centrală sau boiler ar trebui să seteze temperatura apei la 60 de grade Celsius, astfel încât apa să nu fie supraîncălzită și să fie tocmai bună de utilizat.

2. Spălarea inteligentă. Este indicat să nu bagi mașina de spălat haine în funcțiune, dacă ai doar câteva rufe murdare. Cel mai bine este să aștepți până se strâng câteva articole de îmbrăcăminte și să umpli mașina de spălat, însă nu peste capacitatea ei, fiindcă va consuma foarte multă energie. Un ciclu de spălare rapid este cel mai indicat program, fiindcă detergenții din prezent pot curăța foarte repede murdăria și la temperaturi scăzute a apei. În ceea ce privește uscarea hainelor este bine să se profite de temperaturile ridicate de afară și să nu fie folosit uscătorul de rufe care consumă curent la greu.

3. Închide becurile pe timp de zi. Pe timp de vară este bine să profitați de lumină puternică a Soarelui și să nu folosiți pe cât posibil becurile. Aprindeți-le seara, după apus. Dacă doriți să gătiți ceva la cuptorul electric, e bine să profitați de vremea bună și să îl înlocuiți cu un grătar, acolo unde este posibil.

4. Doar frigiderul în priză. Cel mai bine este să scoateți toate aparatele electrocasnice și electronice din priză, dacă nu le folosiți. Bineînțeles că frigiderul trebuie să rămână conectat, în schimb restul dispozitivelor pot fi băgate în priză doar atunci când sunt folosite. Va conta enorm la factura de energie electrică.

5. Fără aparat de aer condiționat. Având în vedere că pe timp de vară temperaturile devin, uneori, insuportabile este indicat să folosiți ventilatoare pentru a răcori atmosfera din interior în locul aparatelor de aer condiționat, care consumă foarte multă energie electrică.

Iată, așadar, 5 modalități simple de a economisi energie electrică pe timp de vară. Dacă le veți respecta, veți observa o scădere vizibilă la factura pentru curent.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
În țările democratice alegerea liderilor se face prin vot liber exprimat. Pentru alegerile prezidențiale, unele state au două tururi de scrutin, pe când altele unul singur. Publicația de... citește tot
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte să moară
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte ...
Unul dintre cei mai veseli actori a fost, cu siguranță, britanicul Charlie Chaplin. Comicul nu ne-a lăsat moștenire numai filmele în care a jucat ci și un instantaneu trist, surprins în... citește tot
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Au trecut mai bine de doi ani de când Rusia a invadat Ucraina și nu a fost săptămână în care să nu se vorbească în mass media despre armele nucleare. Dacă până acum Vladimir Putin a fost... citește tot