Ce vin roșu este indicat să bei vara?

14.09.2023
Ce vin roșu este indicat să bei vara?

Vinul este una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice, indiferent devreme. Fie că este alb, roze sau roșu, vinul a fost întotdeauna apreciat pentru gustul, aroma, dar și proprietățile sale benefice asupra organismul uman. Trebuie precizat însă că vinul nu se bea oricum și trebuie consumat în anumite momente pentru a beneficia de toate calitățile sale.

Vinul roșu pe timp de vară

Potrivit somelierilor, pe timp de vară se bea mai mult vin alb, însă se consumă și cel roșu. Indiferent de culoarea, băutura alcoolică trebuie să fie rece. Aici, însă, este bine să se știe ce fel de vin roșu să fie băut, fiindcă la temperaturi joase gustul și aroma se modifică.

Experții în domeniul vinului recomandă ca pe timp de vară, să fie consumat un vin roșu mai sărac în taninuri. Se preferă acest lucru, deoarece poate fi servit cu gheață fără să îi afecteze gustul și aroma.

Totodată, un vin roșu, mai slab alcoolic, este de preferat în zilele toride de vară pentru a nu avea probleme de sănătate. Se spune că vara sunt potrivite vinurile roșii cu arome de fructe și o cantitate decentă de aciditate.

Este bine de menționat că un vin roșu corpolent, cu note pământești, nu este cea mai bună alegere pe timp de vară, fiind mai degrabă o alegere perfectă pentru serile reci de iarnă.

Cât de sănătos este vinul pentru organismul uman?

Vinul, în special cel roșu, conține antioxidanți precum resveratrolul, care pot ajuta la protejarea celulelor corpului împotriva stresului oxidativ și a daunelor cauzate de radicalii liberi.

Consumul moderat de vin poate fi asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare. Se crede că resveratrolul și alte substanțe chimice din vinul roșu pot îmbunătăți sănătatea inimii prin reducerea inflamației și a formării cheagurilor de sânge.

Consumul moderat de vin poate ajuta la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL) și la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL). Studiile au sugerat că anumite populații care consumă vin în mod regulat au o speranță de viață mai mare.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot