Ce vin roșu este indicat să bei vara?

14.09.2023
Ce vin roșu este indicat să bei vara?

Vinul este una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice, indiferent devreme. Fie că este alb, roze sau roșu, vinul a fost întotdeauna apreciat pentru gustul, aroma, dar și proprietățile sale benefice asupra organismul uman. Trebuie precizat însă că vinul nu se bea oricum și trebuie consumat în anumite momente pentru a beneficia de toate calitățile sale.

Vinul roșu pe timp de vară

Potrivit somelierilor, pe timp de vară se bea mai mult vin alb, însă se consumă și cel roșu. Indiferent de culoarea, băutura alcoolică trebuie să fie rece. Aici, însă, este bine să se știe ce fel de vin roșu să fie băut, fiindcă la temperaturi joase gustul și aroma se modifică.

Experții în domeniul vinului recomandă ca pe timp de vară, să fie consumat un vin roșu mai sărac în taninuri. Se preferă acest lucru, deoarece poate fi servit cu gheață fără să îi afecteze gustul și aroma.

Totodată, un vin roșu, mai slab alcoolic, este de preferat în zilele toride de vară pentru a nu avea probleme de sănătate. Se spune că vara sunt potrivite vinurile roșii cu arome de fructe și o cantitate decentă de aciditate.

Este bine de menționat că un vin roșu corpolent, cu note pământești, nu este cea mai bună alegere pe timp de vară, fiind mai degrabă o alegere perfectă pentru serile reci de iarnă.

Cât de sănătos este vinul pentru organismul uman?

Vinul, în special cel roșu, conține antioxidanți precum resveratrolul, care pot ajuta la protejarea celulelor corpului împotriva stresului oxidativ și a daunelor cauzate de radicalii liberi.

Consumul moderat de vin poate fi asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare. Se crede că resveratrolul și alte substanțe chimice din vinul roșu pot îmbunătăți sănătatea inimii prin reducerea inflamației și a formării cheagurilor de sânge.

Consumul moderat de vin poate ajuta la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL) și la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL). Studiile au sugerat că anumite populații care consumă vin în mod regulat au o speranță de viață mai mare.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Când a devenit Sahara deșert?
Când a devenit Sahara deșert?
Deșertul Sahara este cel mai mare deșert cald din lume și ocupă o mare parte din nordul Africii. Acesta se întinde pe o suprafață de aproximativ 9,2 milioane de kilometri pătrați, ceea ce... citește tot
Ce îi plăcea reginei Elisabeta a II-a să mănânce?
Ce îi plăcea reginei Elisabeta a II-a să mănânce?
Viața reginei Elisabeta a II-a a fost studiată intens atât în timpul în care a trăit, cât și după ce a decedat. Oamenii au fost mereu fascinați de ieșirile ei publice, de eleganța,... citește tot
Curiozități despre Maroc, țara unde pot fi admirați berberii
Curiozități despre Maroc, țara unde pot fi admirați berberii
Marocul este o țară situată în nord-vestul Africii. Este cunoscută oficial sub numele de Regatul Maroc (în arabă: المملكة المغربية, Al-Mamlakah Al-Maghribīyah) și este o... citește tot