La ce temperatură trebuie setate frigiderul și congelatorul?

06.04.2020
La ce temperatură trebuie setate frigiderul și congelatorul?

În ziua de astăzi oamenii fac risipă de mâncare. Aceștia cumpără foarte multe alimente pe care le stochează, iar după o perioadă le aruncă. Frigiderul și congelatorul sunt pline cu produse. Conform ultimelor statistici, fiecare om irosește în medie 353 grame de hrană pe zi.

Temperatura frigider

Pentru ca produsele să fie proaspete o perioadă cât mai îndelungată, atât frigiderul că și congelatorul trebuie setate la temperatura potrivită. De cele mai multe ori, când cineva își achiziționează un frigider îl lasă setat așa cum este el din fabrică. Acest lucru este bine, însă nu întotdeauna.

Așadar, temperatura optimă a frigiderului diferă în funcție de sezon, însă ea trebuie cuprinsă între 0 și 5 grade Celsius. Pe timp de vară, este bine ca temperatura din frigider să fie mai scăzută cu 1-2 grade Celsius decât iarna. Cu toate acestea, ea trebuie menținută în intervalul 0-5 grade Celsius.

Pentru ca produsele să fie proaspete o perioadă cât mai îndelungată, este indicat ca acestea să fie la temperatura camerei înainte să fie introduse în frigider. Totodată, alimentele trebuie depozitate în zonele corecte ale frigiderului. Ar trebui să păstrați produsele lactate, carnea gătită, resturile și mâncarea ambalată pe rafturile superioare și medii ale frigiderului. Raftul inferior ar trebui rezervat pentru carne, păsări de curte și fructe de mare, cu sertarele ce depozitează fructe, legume, salate.

Care este temperatura ideală pentru congelator?

În ceea ce privește congelatorul, temperatura ideală este de minus -18 grade Celsius. Multe dintre congelatoare permit setarea temperaturii între minus -20 și -14 grade Celsius. Această temperatură asigură o eficiență maximă de răcire și un consum optim de energie.

Trebuie specificat că, bacteriile se dezvoltă cel mai bine între 10 și 60 de grade Celsius. De aceea este indicat să verificați, din când în când, temperatura atât a frigiderului cât și a congelatorului. Toate alimentele au o perioadă de valabilitate, iar dacă sunt stocate în condiții optime își mențin prospețimea.

De ce frigiderul are lumină interioară, dar congelatorul nu?

În ceea ce privește motivele pentru care o mulțime de congelatoare nu au o lumină interioară, există o varietate de teorii. Și totuși, una este cea mai plauzibilă.

„Totul se reduce la costuri și caracteristici. Deși, aparent nu este foarte costisitor un dispozitiv de iluminare în plus în congelator, producătorii vor să economisească fiecare dolar. Totodată, studiile au arătat că oamenii nu deschid congelatorul la fel de des ca frigiderul”, explică Ed Dougherty, un cunoscut tehnician de frigidere.

Acesta adaugă: „În plus, când deschid ușa de la congelator, oamenii știu exact ceea ce caută, iar în 90% din cazuri, congelatorul este deschis pe lumina zilei”.

Foto: Gustarte.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot