Cum poți crește plante la bloc?

26.05.2023
Cum poți crește plante la bloc?

Secolul al XXI-lea este despre viteză. Despre cât de repede muncim, mâncăm și trăim. Viața a devenit un haos, în care traficul reprezintă cea mai mare parte a zilei. Produsele pe care le cumpărăm de la magazin seacă planeta de energie și au un costă ridicat. Acest lucru ne face să revenim la originile speciei umane, adică la plantarea proprie a mâncării. Ce plante poți alege să crești la bloc?

Ce plante poți crește cu ușurință în balconul apartamentului?

plante

Orașul este o aglomerare de clădiri în care foarte mulți oameni încearcă să conviețuiască. În funcție de puterea de adaptare, unii reușesc să aibă o viață mai ușoară și simplă, iar unii mai stresantă. Un factor important reprezintă și mâncarea pe care alegem să o consumăm.

Chiar dacă stai la bloc nu înseamnă că nu poți să nu ai parte de puțină acțiune în grădină. Din nefericire, satele s-au rărit, oamenii au plecat la serviciu în orașe sau străinătate. Astfel că, grădinile și anumite câmpuri de la sat au fost părăsite și lăsate în voia sorții și bălăriilor.

Doar pentru că ai ales să stai la bloc pentru un trai mai bun în oraș, acest lucru nu înseamnă că nu poți avea propria grădină spectaculoasă. Poți face diverse mâncăruri cu ce grădina ți-a oferit, acest lucru reprezentând totodată o metodă prin care reușești să reduci stresul.

Plantele aromatice sunt cel mai ușor de cultivat în ghiveci. Acestea au nevoie de un amestec de pământ de grădină și pământ universal de flori. Astfel că, poți planta în ghiveci diverse plante precum mentă, busuioc, oregano, cimbru, leuștean, mărar sau chiar pătrunjel.

Dacă dorești să crești legume și ai mai mult spațiu în balcon, te poți orienta spre roșii, castraveți, ardei gras, ceapă verde și chiar spanac. Dacă dorești totuși să crești fructe, este bine de știut că datorită spațiului, căpșunile sunt o variantă prietenoasă de creștere în balcon.

Cum poți crește mentă?

Fiindcă românii sunt iubitori de limonadă, iată cum poți crește mentă. Pentru ca menta este o plantă aromatică, aceasta nu are nevoie de o atenție sporită, dar trebuie udată și chiar curățată frecvent.

Semințele de mentă pot fi puse într-un ghiveci înalt, cu pământ nisipos și bine drenat. Aceasta crește repede și rezistă ușor atât la frig, cât și la caniculă. Iubește căldura, dar și locurile de la umbra zidurilor. Menta are nevoie de multă apă pentru a crește mare, aromată și viguroasă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot