Cum poți crește plante la bloc?

26.05.2023
Cum poți crește plante la bloc?

Secolul al XXI-lea este despre viteză. Despre cât de repede muncim, mâncăm și trăim. Viața a devenit un haos, în care traficul reprezintă cea mai mare parte a zilei. Produsele pe care le cumpărăm de la magazin seacă planeta de energie și au un costă ridicat. Acest lucru ne face să revenim la originile speciei umane, adică la plantarea proprie a mâncării. Ce plante poți alege să crești la bloc?

Ce plante poți crește cu ușurință în balconul apartamentului?

plante

Orașul este o aglomerare de clădiri în care foarte mulți oameni încearcă să conviețuiască. În funcție de puterea de adaptare, unii reușesc să aibă o viață mai ușoară și simplă, iar unii mai stresantă. Un factor important reprezintă și mâncarea pe care alegem să o consumăm.

Chiar dacă stai la bloc nu înseamnă că nu poți să nu ai parte de puțină acțiune în grădină. Din nefericire, satele s-au rărit, oamenii au plecat la serviciu în orașe sau străinătate. Astfel că, grădinile și anumite câmpuri de la sat au fost părăsite și lăsate în voia sorții și bălăriilor.

Doar pentru că ai ales să stai la bloc pentru un trai mai bun în oraș, acest lucru nu înseamnă că nu poți avea propria grădină spectaculoasă. Poți face diverse mâncăruri cu ce grădina ți-a oferit, acest lucru reprezentând totodată o metodă prin care reușești să reduci stresul.

Plantele aromatice sunt cel mai ușor de cultivat în ghiveci. Acestea au nevoie de un amestec de pământ de grădină și pământ universal de flori. Astfel că, poți planta în ghiveci diverse plante precum mentă, busuioc, oregano, cimbru, leuștean, mărar sau chiar pătrunjel.

Dacă dorești să crești legume și ai mai mult spațiu în balcon, te poți orienta spre roșii, castraveți, ardei gras, ceapă verde și chiar spanac. Dacă dorești totuși să crești fructe, este bine de știut că datorită spațiului, căpșunile sunt o variantă prietenoasă de creștere în balcon.

Cum poți crește mentă?

Fiindcă românii sunt iubitori de limonadă, iată cum poți crește mentă. Pentru ca menta este o plantă aromatică, aceasta nu are nevoie de o atenție sporită, dar trebuie udată și chiar curățată frecvent.

Semințele de mentă pot fi puse într-un ghiveci înalt, cu pământ nisipos și bine drenat. Aceasta crește repede și rezistă ușor atât la frig, cât și la caniculă. Iubește căldura, dar și locurile de la umbra zidurilor. Menta are nevoie de multă apă pentru a crește mare, aromată și viguroasă.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce sunt Rusaliile?
Ce sunt Rusaliile?
Ritualurile creștine sunt sărbătorite cu sfințenie de către credincioșii din țara noastră. Astfel că după Nașterea, Moartea, Învierea și Înălțarea lui Iisus Hristos, mai este o... citește tot
De unde vine expresia ”gol pușcă”? Ce treaba are goliciunea cu arma?
De unde vine expresia ”gol pușcă”? Ce treaba are goliciunea cu arma?
Nu de puține ori am auzit expresia ”gol pușcă” folosită în diferite discuții. Sensul acesteia este destul de ușor de înțeles, fiind folosit în diferite fraze pentru a defăima o... citește tot
Top 5 cele mai bune mărci de laptopuri în 2023
Top 5 cele mai bune mărci de laptopuri în 2023
Societatea din prezent este mult schimbată în bine datorită tehnologiilor existente. Ca atare, au apărut tot felul de joburi noi, multe dintre ele necesitând folosirea unui laptop. Sunt însă... citește tot