Ce plante aduc ghinion și sărăcie în casă?

04.07.2023
Ce plante aduc ghinion și sărăcie în casă?

Plantele sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru a înfrumuseța locuințele oamenilor. Unele dintre acestea sunt chiar benefice pentru organismul uman, fiindcă ajută la împrospătarea aerului din interior, în schimb altele nu sunt văzute cu ochi buni de superstițioși care consideră că aduc ghinion și sărăcie în casă.

Ce plante să nu ai în casă niciodată?

Tillandsia aeranthos. Această plantă înflorește vara și face flori violet și roșii. Ea este crescută de obicei în interior, însă se spune că absoarbe toată energia pozitivă.

Agave. Aceasta adoră razele solare și este utilizată de oameni pentru înfrumusețarea grădinilor. Cei mai mulți aleg să o crească pe balcon sau pe terasă și se spune că nu lasă energia pozitivă să intre în casă.

Hortensia. Potrivit principiilor Feng Shui, această plantă simbolizează singurătatea. Astfel că foarte mulți oameni se feresc să o crească în interior.

Cactus. Se spune despre această plantă că influențează în mod negativ atmosfera din casă, așa că este bine să vă feriți cât puteți de ea.

Coronița lui Hristos. În tradiția populară această plantă este văzută cu ochi buni dacă este ținută afară, fiindcă se spune că ar proteja locuința de energii negative, însă dacă este crescută în interior acei spini ascuțiți ar duce la certuri între membrii familiei.

Plante cățărătoare. Acestea înfrumusețează în mod evident orice grădină fiindcă sunt crescute afară, dar se spune că nu ar lăsa energiile pozitive să pătrundă în locuința respectivă.

Bumbac. Această plantă se simte bine în exterior, însă dacă este crescută în casă ar atrage ghinionul și sărăcia. Așadar, concepțiile Fengh Shui nu recomandă această plantă, potrivit adevarul.ro.

Monstera. Este o plantă toxică și ar favoriza energiile negative în interior. Se spune că această situație este creată de toate plantele care sunt ofilite.

Alte plante despre care se spune că aduc ghinion și necaz sunt calele și garoafele. Acestea din urmă se duc de obicei la înmormântări. Iată, așadar, o serie de plante care în concepția populară ar aduce ghinion și sărăcie în casa celor care le cresc.

Foto: Depositphotos.com

Tags:
Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot