Ce plante aduc ghinion și sărăcie în casă?

04.07.2023
Ce plante aduc ghinion și sărăcie în casă?

Plantele sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru a înfrumuseța locuințele oamenilor. Unele dintre acestea sunt chiar benefice pentru organismul uman, fiindcă ajută la împrospătarea aerului din interior, în schimb altele nu sunt văzute cu ochi buni de superstițioși care consideră că aduc ghinion și sărăcie în casă.

Ce plante să nu ai în casă niciodată?

Tillandsia aeranthos. Această plantă înflorește vara și face flori violet și roșii. Ea este crescută de obicei în interior, însă se spune că absoarbe toată energia pozitivă.

Agave. Aceasta adoră razele solare și este utilizată de oameni pentru înfrumusețarea grădinilor. Cei mai mulți aleg să o crească pe balcon sau pe terasă și se spune că nu lasă energia pozitivă să intre în casă.

Hortensia. Potrivit principiilor Feng Shui, această plantă simbolizează singurătatea. Astfel că foarte mulți oameni se feresc să o crească în interior.

Cactus. Se spune despre această plantă că influențează în mod negativ atmosfera din casă, așa că este bine să vă feriți cât puteți de ea.

Coronița lui Hristos. În tradiția populară această plantă este văzută cu ochi buni dacă este ținută afară, fiindcă se spune că ar proteja locuința de energii negative, însă dacă este crescută în interior acei spini ascuțiți ar duce la certuri între membrii familiei.

Plante cățărătoare. Acestea înfrumusețează în mod evident orice grădină fiindcă sunt crescute afară, dar se spune că nu ar lăsa energiile pozitive să pătrundă în locuința respectivă.

Bumbac. Această plantă se simte bine în exterior, însă dacă este crescută în casă ar atrage ghinionul și sărăcia. Așadar, concepțiile Fengh Shui nu recomandă această plantă, potrivit adevarul.ro.

Monstera. Este o plantă toxică și ar favoriza energiile negative în interior. Se spune că această situație este creată de toate plantele care sunt ofilite.

Alte plante despre care se spune că aduc ghinion și necaz sunt calele și garoafele. Acestea din urmă se duc de obicei la înmormântări. Iată, așadar, o serie de plante care în concepția populară ar aduce ghinion și sărăcie în casa celor care le cresc.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot