Ce plante de apartament sunt benefice pentru organismul uman?

28.04.2023
Ce plante de apartament sunt benefice pentru organismul uman?

Persoanele care locuiesc la apartament au un spațiu limitat mai mic decât cei care locuiesc la curte. Cu toate acestea, oamenii încearcă să-și creeze un loc de odihnă cu câteva plante care să înfrumusețeze și să schimbe atmosfera interioară.

Cele mai bune plante de apartament

Cele mai multe plante de apartament au rolul de a înfrumuseța spațiul interior, însă unele dintre ele sunt benefice pentru organismul uman, fiindcă împrospătează aerul și elimină substanțele chimice nocive din preajma lor.

Planta șarpelui sau limba soacrei este cunoscută în lumea științifică sub numele de Sansevieria trifasciata. Aceasta este o plantă veșnic verde, care se dezvoltă în toate anotimpurile. Ea poate fi identificată prin frunzele sale ascuțite, care cresc foarte mari.

Limba soacrei.

Un studiu din anul 1989, valabil și în prezent, a arătat că această plantă poate elimina cantități importante de poluanți din aer, precum benzenul, care este un produs chimic inflamabil, incolor sau galben deschis. Totodată, planta poate curăța aerul și de formaldehidă, un gaz incolor, inflamabil care poate provoca iritații și chiar cancer, dar și de tricloretilenă, o substanță chimică organică incoloră, cancerigenă.

Planta se simte bine la lumină și în zone calde, însă poate rezista și în condiții mai vitrege. Este indicat ca aceasta să fie udată regulat primăvara și vara și mai puțin în restul anului.

Pothos de aur sau iedera diavolului este cunoscută în lumea științifică sub numele de Epipremnum aureum. Într-un studiu efectuat de NASA s-a descoperit că planta poate curăța aerul de formaldehidă și TCE. Totodată, s-a observat că îndepărtează 73% din benzenul existent în jurul ei. Trebuie precizat că planta se simte în largul ei într-un mediu luminos și umed.

Iedera diavolului.

Palmierul de bambus, denumit științific Chamaedorea seifrizii, ajută la curățarea mediului înconjurător de formaldehidă, benzen și TCE. Această plantă nu preferă lumina directă, iar apa trebuie pusă doar când solul este uscat.

O altă plantă bună pentru interior este Chlorophytum comosum, denumită popular planta păianjen. Aceasta curăță aerul de toxine, precum formaldehida, dioxidul de azot, oxidul de carbon, xilen, benzen, toluen, fum de țigară și amoniac.

Alte plante de apartament extrem de benefice pentru organismul uman sunt: dracaena, ferigile și iedera engleză.

Foto: Wikipedia.org și Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot