Ce plante de apartament sunt benefice pentru organismul uman?

28.04.2023
Ce plante de apartament sunt benefice pentru organismul uman?

Persoanele care locuiesc la apartament au un spațiu limitat mai mic decât cei care locuiesc la curte. Cu toate acestea, oamenii încearcă să-și creeze un loc de odihnă cu câteva plante care să înfrumusețeze și să schimbe atmosfera interioară.

Cele mai bune plante de apartament

Cele mai multe plante de apartament au rolul de a înfrumuseța spațiul interior, însă unele dintre ele sunt benefice pentru organismul uman, fiindcă împrospătează aerul și elimină substanțele chimice nocive din preajma lor.

Planta șarpelui sau limba soacrei este cunoscută în lumea științifică sub numele de Sansevieria trifasciata. Aceasta este o plantă veșnic verde, care se dezvoltă în toate anotimpurile. Ea poate fi identificată prin frunzele sale ascuțite, care cresc foarte mari.

Limba soacrei.

Un studiu din anul 1989, valabil și în prezent, a arătat că această plantă poate elimina cantități importante de poluanți din aer, precum benzenul, care este un produs chimic inflamabil, incolor sau galben deschis. Totodată, planta poate curăța aerul și de formaldehidă, un gaz incolor, inflamabil care poate provoca iritații și chiar cancer, dar și de tricloretilenă, o substanță chimică organică incoloră, cancerigenă.

Planta se simte bine la lumină și în zone calde, însă poate rezista și în condiții mai vitrege. Este indicat ca aceasta să fie udată regulat primăvara și vara și mai puțin în restul anului.

Pothos de aur sau iedera diavolului este cunoscută în lumea științifică sub numele de Epipremnum aureum. Într-un studiu efectuat de NASA s-a descoperit că planta poate curăța aerul de formaldehidă și TCE. Totodată, s-a observat că îndepărtează 73% din benzenul existent în jurul ei. Trebuie precizat că planta se simte în largul ei într-un mediu luminos și umed.

Iedera diavolului.

Palmierul de bambus, denumit științific Chamaedorea seifrizii, ajută la curățarea mediului înconjurător de formaldehidă, benzen și TCE. Această plantă nu preferă lumina directă, iar apa trebuie pusă doar când solul este uscat.

O altă plantă bună pentru interior este Chlorophytum comosum, denumită popular planta păianjen. Aceasta curăță aerul de toxine, precum formaldehida, dioxidul de azot, oxidul de carbon, xilen, benzen, toluen, fum de țigară și amoniac.

Alte plante de apartament extrem de benefice pentru organismul uman sunt: dracaena, ferigile și iedera engleză.

Foto: Wikipedia.org și Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising