Ce se întâmplă dacă uzi plantele cu bere?

14.07.2023
Ce se întâmplă dacă uzi plantele cu bere?

Plantele trebuie să fie ținute în condiții optime pentru a putea supraviețui. Acestea trebuie udate regulat, altfel s-ar usca şi ar muri. Apa utilizată este cea dulce, însă în unele cazuri poate fi folosită și berea. Dar oare cât de sănătos este să uzi plantele cu bere? Ce spun specialiștii?

Cât de sănătoasă este berea la plante?

În mod surprinzător, se pare că berea este sănătoasă pentru unele plante, deoarece conține substanțe nutritive, precum: zaharuri, aminoacizi, vitamine B, fosfor, magneziu și drojdie. Acestea ajută la îmbunătățirea absorbției nutrienților din sol, creșterea imunității plantelor, menținându-le sănătoase o perioadă mai lungă de timp. Cu alte cuvinte, ajută la dezvoltarea lor.

Trebuie precizat, totuși, că există unele plante care nu se împacă bine cu berea și pot muri dacă sunt udate cu ea. Iată câteva exemple care nu se împacă bine cu această băutură alcoolică.

1. Cartofii. Specialiștii în botanică au atras atenția că tuberculii de cartofi conțin o substanță toxică, numită solanină. Udarea cu bere face să crească conținutul solaninei, iar cartofii devin necomestibili.

2. Salata verde. Dacă această plantă este udată cu bere, se va schimba gustul și textura foii de salată. Drept urmare, salata verde nu va mai avea aceeași aromă, calitatea frunzelor fiind puternic influențată de conținutul berii.

3. Ceapa și usturoiul. Cele două plante sunt cunoscute și apreciate în lumea întreagă pentru aroma și gustul lor inconfundabil. Udarea cu bere va duce la alterarea acestor calități, astfel că nu se recomandă acest lucru.

Cum trebuie udate plantele cu bere?

Trebuie menționat de la bun început că berea nu este un substituit pentru apă. Cu toate acestea, dacă alegeți să folosiți această băutură pentru udarea plantelor este bine să o faceți corespunzător. Așadar, este indicat să folosiți o bere cu conținut slab de alcool sau chiar non-alcoolică.

De exemplu, la 100 de miligrame de bere se adaugă 400 – 500 de miligrame de apă pentru a evita înfundarea solului și supraîncărcarea plantelor. Un procent ridicat de alcool poate dăuna sănătății plantelor.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot