Ce se întâmplă dacă uzi plantele cu bere?

14.07.2023
Ce se întâmplă dacă uzi plantele cu bere?

Plantele trebuie să fie ținute în condiții optime pentru a putea supraviețui. Acestea trebuie udate regulat, altfel s-ar usca şi ar muri. Apa utilizată este cea dulce, însă în unele cazuri poate fi folosită și berea. Dar oare cât de sănătos este să uzi plantele cu bere? Ce spun specialiștii?

Cât de sănătoasă este berea la plante?

În mod surprinzător, se pare că berea este sănătoasă pentru unele plante, deoarece conține substanțe nutritive, precum: zaharuri, aminoacizi, vitamine B, fosfor, magneziu și drojdie. Acestea ajută la îmbunătățirea absorbției nutrienților din sol, creșterea imunității plantelor, menținându-le sănătoase o perioadă mai lungă de timp. Cu alte cuvinte, ajută la dezvoltarea lor.

Trebuie precizat, totuși, că există unele plante care nu se împacă bine cu berea și pot muri dacă sunt udate cu ea. Iată câteva exemple care nu se împacă bine cu această băutură alcoolică.

1. Cartofii. Specialiștii în botanică au atras atenția că tuberculii de cartofi conțin o substanță toxică, numită solanină. Udarea cu bere face să crească conținutul solaninei, iar cartofii devin necomestibili.

2. Salata verde. Dacă această plantă este udată cu bere, se va schimba gustul și textura foii de salată. Drept urmare, salata verde nu va mai avea aceeași aromă, calitatea frunzelor fiind puternic influențată de conținutul berii.

3. Ceapa și usturoiul. Cele două plante sunt cunoscute și apreciate în lumea întreagă pentru aroma și gustul lor inconfundabil. Udarea cu bere va duce la alterarea acestor calități, astfel că nu se recomandă acest lucru.

Cum trebuie udate plantele cu bere?

Trebuie menționat de la bun început că berea nu este un substituit pentru apă. Cu toate acestea, dacă alegeți să folosiți această băutură pentru udarea plantelor este bine să o faceți corespunzător. Așadar, este indicat să folosiți o bere cu conținut slab de alcool sau chiar non-alcoolică.

De exemplu, la 100 de miligrame de bere se adaugă 400 – 500 de miligrame de apă pentru a evita înfundarea solului și supraîncărcarea plantelor. Un procent ridicat de alcool poate dăuna sănătății plantelor.

Foto: Depositphotos.com

Tags:
Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot