Ce se întâmplă dacă uzi plantele cu bere?

14.07.2023
Ce se întâmplă dacă uzi plantele cu bere?

Plantele trebuie să fie ținute în condiții optime pentru a putea supraviețui. Acestea trebuie udate regulat, altfel s-ar usca şi ar muri. Apa utilizată este cea dulce, însă în unele cazuri poate fi folosită și berea. Dar oare cât de sănătos este să uzi plantele cu bere? Ce spun specialiștii?

Cât de sănătoasă este berea la plante?

În mod surprinzător, se pare că berea este sănătoasă pentru unele plante, deoarece conține substanțe nutritive, precum: zaharuri, aminoacizi, vitamine B, fosfor, magneziu și drojdie. Acestea ajută la îmbunătățirea absorbției nutrienților din sol, creșterea imunității plantelor, menținându-le sănătoase o perioadă mai lungă de timp. Cu alte cuvinte, ajută la dezvoltarea lor.

Trebuie precizat, totuși, că există unele plante care nu se împacă bine cu berea și pot muri dacă sunt udate cu ea. Iată câteva exemple care nu se împacă bine cu această băutură alcoolică.

1. Cartofii. Specialiștii în botanică au atras atenția că tuberculii de cartofi conțin o substanță toxică, numită solanină. Udarea cu bere face să crească conținutul solaninei, iar cartofii devin necomestibili.

2. Salata verde. Dacă această plantă este udată cu bere, se va schimba gustul și textura foii de salată. Drept urmare, salata verde nu va mai avea aceeași aromă, calitatea frunzelor fiind puternic influențată de conținutul berii.

3. Ceapa și usturoiul. Cele două plante sunt cunoscute și apreciate în lumea întreagă pentru aroma și gustul lor inconfundabil. Udarea cu bere va duce la alterarea acestor calități, astfel că nu se recomandă acest lucru.

Cum trebuie udate plantele cu bere?

Trebuie menționat de la bun început că berea nu este un substituit pentru apă. Cu toate acestea, dacă alegeți să folosiți această băutură pentru udarea plantelor este bine să o faceți corespunzător. Așadar, este indicat să folosiți o bere cu conținut slab de alcool sau chiar non-alcoolică.

De exemplu, la 100 de miligrame de bere se adaugă 400 – 500 de miligrame de apă pentru a evita înfundarea solului și supraîncărcarea plantelor. Un procent ridicat de alcool poate dăuna sănătății plantelor.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot