Cum au murit frații lui Carol al II-lea?

12.05.2022
Cum au murit frații lui Carol al II-lea?

Regele Ferdinand 1 al României și regina Maria au avut șase copii, după cum urmează: Carol al II-lea, Ileana, Principesă a României, Nicolae, Principe al României, Regina Elisabeta a Greciei, Mircea, Principe al României și Regina Maria a Iugoslaviei.

Dintre aceștia Carol al II-lea a ajuns pe tronul României, având o conducere plină de controverse, el murind la Estoril, în Portugalia, la 4 aprilie 1953. Rămășițele sale pământești au fost aduse la Curtea de Argeș în 2003. Ceilalți frați ai săi nu au avut nici ei o viață ușoară, însă statutul regal a venit cu unele beneficii.

Frații lui Carol al II-lea

Regina Elisabeta a Greciei s-a născut la un an după Carol al II-lea, pe data de 12 octombrie 1894, la Sinaia. La venirea pe lume, aceasta a primit titlurile de principesă a României și principesă de Hohenzollern-Sigmaringen. Elisabeta s-a măritat pe 27 februarie 1921 cu principele moștenitor George al Greciei, devenind după un an regină. Căsătoria, însă, nu a ținut foarte mult, iar în anul 1935 cei doi au divorțat, Elisabeta revenind în țară. Aceasta a murit la Cannes, în Franța, pe data de 15 noiembrie 1956, la vârsta de 62 de ani.

Regina Maria a Iugoslaviei s-a născut pe 6 ianuarie 1900, în orașul Gotha din Germania. Aceasta a fost al treilea copil al cuplului regal român, Ferdinand I și Maria. Pentru a fi deosebită de mama sa, în familia regală, copila era strigată „Mignon”. Maria a devenit, ulterior, soția regelui Alexandru I al Iugoslaviei, devenind cunoscută și ca regina Marija. Aceasta a murit pe data de 22 iunie 1961, la Londra, la vârsta de 61 de ani.

Nicolae, Principe al României, s-a născut pe data de 5 august 1903, la Sinaia. Viața lui s-a învârtit în jurul poveștii de dragoste cu Ioana Dolette. Regele Carol al II-lea nu a fost de acord cu căsătoria prințului Nicolae, considerând că Ioana, care fusese fosta soție a lui Sauciuc Săveanu, fiul fostului ministru și președinte al Camerei Deputaților, era o profitoare și dorea să aibă o viață lipsită de griji. Prințul Nicolae a murit în 1978, la vârsta de 74 de ani, la Madrid. Trupul său neînsuflețit a fost înmormântat la Lausanne, în Elveția, lângă Ioana Dolette, marea lui dragoste.

Familia Regala

Ileana, Principesă a României, s-a născut, la București, pe data de 5 ianuarie 1909. Aceasta a fost fiica cea mică a regelui Ferdinand I al României și a reginei Maria. Ileana a fost forțată de fratele său, Carol al II-lea, să se căsătorească cu arhiducele Anton de Austria. Relația nu a durat foarte mult și s-a terminat cu un divorț, principesa României recăsătorindu-se cu Ștefan Isărescu. Nici acest mariaj nu a durat, iar Ileana a ales calea monahismului, luându-și numele de „Maica Alexandra” și înființând mânăstirea ortodoxă „Schimbarea la Față” din Ellwood City (Pennsylvania), a cărei stareță a fost până la moarte. Ileana a decedat pe data de 21 ianuarie 1991, în Pennsylvania, la vârsta de 82 de ani.

Mircea, Principe al României, s-a născut pe 13 ianuarie 1913, la București. Acesta a fost cel mai mic frate al lui Carol al II-lea. Din păcate, prințul Mircea a murit de febră tifoidă, pe data de 2 noiembrie 1916, la Buftea, în timpul Primul Război Mondial. Acesta avea doar 3 ani în momentul decesului.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot