Cum arata primul samurai de culoare?

18.10.2022
Cum arata primul samurai de culoare?

Japonia este un tărâm misterios, plin de povești legendare care atrag milioane de curioși și în prezent. De-a lungul secolelor, poporul nipon a fost recunoscut pentru diferite lucruri: războinici mitici, armată, cutremure și tehnologie ultra-dezvoltată. Dintre aceștia, pasionații de istorie nu pot uita de faimoșii samurai. V-ați întrebat vreodată cum arată un samurai de culoare?

Cine au fost samuraii?

samurai

Termenul de samurai a fost utilizat în epoca medievală a Japoniei. Gărzile personale ale nobililor erau denumite astfel. Samuraii erau împuterniciți să ucidă în voie orice persoană care avea un rang social inferior. Sabia lor se numea „katana”, fiind considerată o lamă ageră, rapidă și foarte tăioasă. Oricine ataca sau subordona un samurai putea fi executat pe loc.

În poveștile Țării Soarelui Răsare este prezent și Miyamoto Musashi. Este considerat cel mai mare spadasin. Codul impus de el era reprezentat de onoare, devotament, sacrificiu și dispreț față de moarte.

Este important de reținut că moartea nu a fost niciodată considerată tabu de către japonezi în general. În timpul unei lupte între samurai, era practicată „seppuku” sau „hara-kiri”, o formă de sinucidere prin care era respectată onoarea oponentului. Acest act presupunea propria înjunghiere în burtă și întoarcerea lamei în sus.

Epoca samurailor a apus în anul 1868, prin apariția Revoluției Meiji. Atunci au dispărut șogunii și a fost introdusă conducerea imperială.

Cum arată primul samurai de culoare?

samurai

Primii europeni care au ajuns în Japonia, au fost portughezii. Cu ajutorul lor, a fost adus conceptul de sclavie. Unul dintre aceștia a devenit un om respectat, devenind astfel primul războinic samurai de culoare. Numele său? Yusuke.

Potrivit cărții „Japan’s Minorities”, Yusuke s-a născut în Mozambic. În anul 1579, acesta ajunge pe pământ nipon alături de Alessandro Valignano, un misionar iezuit. Cartea relatează cum prezența unui om de culoare a creat agitație și teamă printre japonezi. Foarte mulți au spart ușile pentru a vedea acest moment, iar unii chiar au murit de spaimă.

Lordul Oda Nobunaga a fost cel care i-a schimbat viața lui Yusuke. Plăcut surprins de înălțimea și construcția sa fizică, Nobunaga i-a oferit o casă, un serviciu și eventual o sabie katana. Din acel moment, Yusuke a rămas membru important al casei până când a devenit oficial samurai în 1581. S-a stins din viață în obscuritate, istoria pierzându-i urmele în 1582.

Foto: Depositphotos.com & Afroculture.net

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot