Cum arata primul samurai de culoare?

18.10.2022
Cum arata primul samurai de culoare?

Japonia este un tărâm misterios, plin de povești legendare care atrag milioane de curioși și în prezent. De-a lungul secolelor, poporul nipon a fost recunoscut pentru diferite lucruri: războinici mitici, armată, cutremure și tehnologie ultra-dezvoltată. Dintre aceștia, pasionații de istorie nu pot uita de faimoșii samurai. V-ați întrebat vreodată cum arată un samurai de culoare?

Cine au fost samuraii?

samurai

Termenul de samurai a fost utilizat în epoca medievală a Japoniei. Gărzile personale ale nobililor erau denumite astfel. Samuraii erau împuterniciți să ucidă în voie orice persoană care avea un rang social inferior. Sabia lor se numea „katana”, fiind considerată o lamă ageră, rapidă și foarte tăioasă. Oricine ataca sau subordona un samurai putea fi executat pe loc.

În poveștile Țării Soarelui Răsare este prezent și Miyamoto Musashi. Este considerat cel mai mare spadasin. Codul impus de el era reprezentat de onoare, devotament, sacrificiu și dispreț față de moarte.

Este important de reținut că moartea nu a fost niciodată considerată tabu de către japonezi în general. În timpul unei lupte între samurai, era practicată „seppuku” sau „hara-kiri”, o formă de sinucidere prin care era respectată onoarea oponentului. Acest act presupunea propria înjunghiere în burtă și întoarcerea lamei în sus.

Epoca samurailor a apus în anul 1868, prin apariția Revoluției Meiji. Atunci au dispărut șogunii și a fost introdusă conducerea imperială.

Cum arată primul samurai de culoare?

samurai

Primii europeni care au ajuns în Japonia, au fost portughezii. Cu ajutorul lor, a fost adus conceptul de sclavie. Unul dintre aceștia a devenit un om respectat, devenind astfel primul războinic samurai de culoare. Numele său? Yusuke.

Potrivit cărții „Japan’s Minorities”, Yusuke s-a născut în Mozambic. În anul 1579, acesta ajunge pe pământ nipon alături de Alessandro Valignano, un misionar iezuit. Cartea relatează cum prezența unui om de culoare a creat agitație și teamă printre japonezi. Foarte mulți au spart ușile pentru a vedea acest moment, iar unii chiar au murit de spaimă.

Lordul Oda Nobunaga a fost cel care i-a schimbat viața lui Yusuke. Plăcut surprins de înălțimea și construcția sa fizică, Nobunaga i-a oferit o casă, un serviciu și eventual o sabie katana. Din acel moment, Yusuke a rămas membru important al casei până când a devenit oficial samurai în 1581. S-a stins din viață în obscuritate, istoria pierzându-i urmele în 1582.

Foto: Depositphotos.com & Afroculture.net

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot