Cine a reprezentat pentru prima oară scena Nașterii Domnului Iisus Hristos?

23.12.2021
Cine a reprezentat pentru prima oară scena Nașterii Domnului Iisus Hristos?

Istoria Nașterii lui Iisus Hristos reprezintă adevăratul spirit al Crăciunului. Deși omul de zăpadă, Grinch, Moș Crăciun, bradul de Crăciun și colindătorii sunt elemente obișnuite care ne amintesc de sezonul sărbătorilor, este important să știm că au apărut mult mai târziu după nașterea lui Iisus.

Cine a reprezentat pentru prima oară scena Nașterii Domnului Iisus Hristos

În urmă cu peste opt sute de ani, Sfântul Francisc de Assisi a arătat istoria primei scene a Nașterii Mântuitorului înregistrate vreodată. El a creat imaginea pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă adevăratul sens al Crăciunului.

După cum se vede adesea, sensul sărbătorii se poate pierde printre marea de cadouri și daruri. Sfântul Francisc a vrut să reamintească lumii că această perioadă a fost mai mult decât atât, că este vorba despre sărbătorirea nașterii unui copil special. Reprezentarea lui cu pruncul Iisus, Maria și Iosif a fost amenajată într-o peșteră din Greccio, Italia și a fost folosită pentru a arăta lumii că spiritul Crăciunului era ceva de prețuit, nu de materializat.

Sfântul Francisc și-a înfățișat expoziția cu oameni vii, mult diferit de scenele de naștere din lut sau din lemn pe care le vedem astăzi în magazine. Ceea ce a început cu atâta timp în urmă a devenit acum o tradiție pe care o vedem astăzi în multe case și curți.

Istoria nașterii nu este pierdută pentru copiii noilor generații, dar povestea Mariei, Iosif și a Pruncului Isus este încă spusă pentru a reaminti tuturor despre ce este cu adevărat Crăciunul. Grajdul robust, ieslea umilă și locuitorii săi spun povestea care este la fel de veche precum Crăciunul. Aceste scene pot fi mici, însă unele aranjamente pot avea două sau mai multe piese.

Există diferite culturi și religii în lumea noastră și, în timp ce mulți au sărbători similare în timpul Crăciunului, cum ar fi Hanukkah sau Festivalul de iarnă, vedem și diferite variații ale scenei nașterii Mântuitorului. În timp ce aspectul fiecărui peisaj este prezentat diferit, cu stiluri, culori și design unice, fiecare cultură reprezintă aceleași piese de bază: un grajd, o iesle, un copil, o mamă și un tată.

Alte culturi pot folosi diferite nume sau povești, dar în cele din urmă fiecare este folosită pentru a ne spune că sărbătoarea nu este doar un moment pentru dăruirea de cadouri, ci este de fapt un timp pentru a sărbători nașterea unui salvator.

Foto: Deposit Photos

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
Strâmtoarea Gibraltar este un punct foarte important pe harta Terrei. Această strâmtoare face legătura dintre Africa și Europa are o lungime de aproximativ 60 de kilometri și o lățime... citește tot