Cum se împodobesc brazii de Crăciun în întreaga lume?

25.12.2020
Cum se împodobesc brazii de Crăciun în întreaga lume?

Tradiția bradului poate fi de fapt mai veche decât Crăciunul însuși. Egiptenii antici, grecii antici, culturile germanice din Europa timpurie și romanii antici au practicat cu toții o versiune a ceremoniei de decorare a copacilor pe care o asociem acum cu Crăciunul. În multe dintre aceste culturi, copacii erau simboluri ai vieții veșnice și fertilității.

La începutul secolului al XX-lea, americanii și-au decorat brazii cu ornamente de casă, în timp ce secta germano-americană a continuat să folosească mere, nuci și prăjituri de marțipan. Ulterior, a fost folist și popcornul vopsit în culori vii și întrețesut cu fructe de pădure și nuci. Electricitatea a adus luminile de Crăciun, făcând posibil ca pomii de Crăciun să strălucească zile întregi. Cu aceasta, brazii de Crăciun au început să apară în piețele orașelor din toată țara și a avea un pom de Crăciun în casă a devenit o tradiție americană.

Bradul Rockefeller este situat la Rockefeller Center, la vest de Fifth Avenue de la străzile 47th la 51st din New York City.

Pomul de Crăciun Rockefeller Center datează din epoca celei mai mari recesiuni economice din istoria lumii industrializate. Cel mai înalt copac etalat la Rockefeller Center a sosit în 1948. Era un molid norvegian care măsura aproximati 31 de metri înălțime și provenea din Killingworth, Connecticut.

Primul copac de la Rockefeller Center a fost montat în 1931. A fost un mic brad fără ornamente pus de muncitorii din construcții în centrul șantierului. Doi ani mai târziu, un alt copac a fost așezat acolo, de data aceasta cu lumini. În zilele noastre, gigantul copac Rockefeller Center este încărcat cu peste 25.000 de lumini de Crăciun. Anul acesta, bradul se va aprinde pe 2 decembrie 2020, potrivit rockefellercenter.com.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Canada?

Coloniștii germani au migrat în Canada din Statele Unite în anii 1700. Au adus cu ei multe dintre lucrurile asociate cu Crăciunul pe care îl prețuim astăzi, cum ar fi calendare de Advent, case de turtă dulce, prăjituri și pomii de Crăciun. Când soțul german al reginei Victoria, prințul Albert, a ridicat un brad la castelul Windsor în 1848, acesta a devenit o tradiție în toată Anglia, Statele Unite și Canada.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Mexic?

În majoritatea caselor mexicane, ornamentul principal de sărbătoare este el Nacimiento (scena Nașterii Domnului). Cu toate acestea, un pom de Crăciun decorat poate fi integrat în Nacimiento sau instalat în altă parte a casei. Deoarece achiziționarea unui pin natural reprezintă un lux pentru majoritatea familiilor mexicane, copacul caracteristic este adesea unul artificial, o ramură goală tăiată dintr-un copal (Bursera microphylla) sau un tip de arbust tăiat din mediul rural.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Marea Britanie?

Molidul norvegian este specia tradițională folosită pentru decorarea caselor din Marea Britanie. Molidul norvegian a fost o specie nativă în Insulele Britanice înainte de ultima epocă glaciară și a fost reintrodus aici înainte de 1500.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Groenlanda?

Pomi de Crăciun sunt importați, deoarece niciun copac nu trăiește în acestă zonă nordică. Aceștia sunt decorați cu lumânări și ornamente strălucitoare.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Guatemala?

Pomul de Crăciun s-a alăturat „Nașterii” (scena Nașterii Domnului) ca ornament popular datorită populației germane numeroase din Guatemala. Cadourile sunt lăsate sub copac în dimineața de Crăciun pentru copii. Părinții și adulții nu schimbă cadouri până în ziua de Anul Nou.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Brazilia?

Crăciunul este în timpul verii în Brazilia și pinii sunt împodobiți cu bucăți mici de bumbac care reprezintă zăpada care cade.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Irlanda?

Brazii de Crăciun se cumpără oricând în decembrie și sunt decorați cu lumini colorate, beteală și baloane. Unii oameni preferă îngerul din vârful copacului, alții steaua. Casa este decorată cu ghirlande, lumânări și iederă. Coroane și vâsc sunt atârnate pe ușă.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Suedia?

Majoritatea oamenilor cumpără brazi de Crăciun cu mult înainte de Ajunul Crăciunului, dar îl decorează cu doar câteva zile de a începe sărbătorile de iarnă. Brazii sunt împodobiți cu stele și fulgi de zăpadă din paie. Alte decorațiuni includ animale din lemn colorate și piese centrale din paie.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Norvegia?

În zilele noastre norvegienii fac adesea o excursie în pădure pentru a alege un brad de Crăciun. Bradul de Crăciun a fost introdus în Norvegia în ​​a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În zonele rustice a venit chiar mai târziu.

Când vine Ajunul Crăciunului, există tradiția de decorare a bradului, realizată de obicei de părinți în spatele ușilor închise ale sufrageriei, în timp ce copiii așteaptă cu entuziasm afară. Urmează un ritual norvegian cunoscut sub numele de „încercuirea pomului de Crăciun”, unde toată lumea își unește mâinile pentru a forma un inel în jurul bradului și apoi se plimba în jurul lui cântând colinde. Ulterior, se împart cadouri.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Ucraina?

Sărbătorit pe 25 decembrie de catolici și pe 7 ianuarie de creștinii ortodocși, Crăciunul este cea mai populară sărbătoare din Ucraina. În timpul sărbătorilor de Crăciun, care include și ziua de Anul Nou, oamenii decorează brazi și fac petreceri.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Spania?

Un obicei popular de Crăciun este Catalonia, un joc norocos de descoperire a bunătăților. Un trunchi de copac este umplut cu bunătăți, iar copiii se lovesc de trunchi încercând să găsească alune, migdale, caramele și alte delicii.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Italia?

În Italia, presepio (iesle sau pătuțuri) reprezintă în miniatură Sfânta Familie în grajd și este principalul ornament de Crăciun. Oaspeții îngenunchează în fața ei și muzicienii cântă în fața ei.

Figurile presepio sunt de obicei sculptate manual și foarte detaliate în trăsături și îmbrăcăminte. Scena este adesea amplasată sub forma unui triunghi. Oferă baza unei structuri piramidale numite ceppo. Acesta este un cadru de lemn aranjat pentru a face o piramidă înaltă de câțiva metri.

 

Este decorat în întregime cu hârtie colorată, conuri de pin aurite și fanioane colorate în miniatură. Lumânările mici sunt fixate pe laturile conice. O stea sau o păpușă mică este atârnată în vârful laturilor triunghiulare.

Rafturile de deasupra ieslei au mici daruri de fructe, bomboane și cadouri. Ceppo se află în vechea tradiție Arborele Luminii, care a devenit bradul de Crăciun și în alte țări. Unele case au chiar un ceppo pentru fiecare copil din familie.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Germania?

Multe tradiții de Crăciun practicate în întreaga lume astăzi au început în Germania.
De mult s-a crezut că Martin Luther a început tradiția aducerii unui brad în casă. Potrivit unei legende, într-o seară târziu, Martin Luther mergea acasă prin pădure și a observat cât de frumos străluceau stelele printre copaci. A vrut să arate această frumusețe soției sale, așa că a tăiat un brad și l-a dus acasă. Odată ajuns înăuntru, a așezat lumânări mici și aprinse pe ramuri și a spus că va fi un simbol al frumosului cer de Crăciun. În felul acesta a luat naștere pomul de Crăciun.

O altă legendă spune că la începutul secolului al XVI-lea, oamenii din Germania combinau două obiceiuri care fuseseră practicate în diferite țări de pe glob. Arborele Paradisului (un brad împodobit cu mere) a reprezentat Arborele Cunoașterii din Grădina Edenului.

Lumina de Crăciun, o ramă mică, asemănătoare unei piramide, de obicei decorată cu bile de sticlă, beteală și o lumânare deasupra, a fost un simbol al nașterii lui Hristos ca Lumina lumii. Schimbând merele copacului în bile de beteală și fursecuri și combinând acest nou copac cu lumina plasată deasupra, germanii au creat arborele pe care mulți dintre noi îl cunoaștem astăzi.

Tannenbaumul modern (brazii de Crăciun) este decorat în mod tradițional în secret cu lumini, beteală și ornamente de către părinți și apoi aprins și dezvăluit în ajunul Crăciunului cu prăjituri, nuci și cadouri sub ramurile sale.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Africa de Sud?

Crăciunul este o vacanță de vară în Africa de Sud. Deși brazii de Crăciun nu sunt obișnuiți, ferestrele sunt adesea decorate cu vată spumantă și beteală.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Arabia Saudită?

Creștinii americani, europenii, indienii, filipinezii și alții care locuiesc aici trebuie să sărbătorească Crăciunul în casele lor fără să iasă în evidență. În general, luminile de Crăciun nu sunt tolerate. Majoritatea familiilor își pun pomii de Crăciun undeva greu de remarcat.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Filipine?

Pinii naturali sunt prea scumpi pentru mulți filipinezi, așa că sunt adesea folosiți copaci lucrați manual într-o serie de culori și dimensiuni. Felinarele stelare sau parol, apar peste tot în decembrie. Sunt fabricate din bețe de bambus, acoperite cu hârtie colorată sau celofan și, de obicei, prezintă câte un ciucure pe fiecare vârf. Există de obicei una în fiecare fereastră, fiecare reprezentând Steaua din Betleem.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în China?

Dintre micul procent de chinezi care sărbătoresc Crăciunul, majoritatea împodobesc brazi artificiali ornați cu paiete și lanțuri de hârtie, flori și felinare. Brazii de Crăciun sunt numiți „copaci de lumină”.

Cum se împodobesc brazii de Crăciun în Japonia?

Pentru majoritatea japonezilor care sărbătoresc Crăciunul, aceasta este pur și simplu o sărbătoare laică dedicată dragostei copiilor lor. Brazii de Crăciun sunt împodobiți cu jucării mici, păpuși, ornamente din hârtie, evantaie și felinare din hârtie aurie și clopoței de vânt.

Lumânări mici sunt, de asemenea, puse printre ramurile copacilor. Unul dintre cele mai populare ornamente este lebada origami. Copiii japonezi au schimbat mii de „păsări de pace” din hârtie împăturită cu tineri din întreaga lume, ca un angajament că războiul nu trebuie să se repete.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot