Când se strânge bradul de Crăciun?

08.01.2024
Când se strânge bradul de Crăciun?

Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători din calendar. Anual, oamenii se duc să cumpere brad natural sau pom artificial pe care îl împodobesc cu cele mai frumoase globuri. După trecerea Crăciunului, cei mai mulți nu știu exact cât să îl mai țină. Când se strânge bradul de Crăciun?

Bradul de Crăciun, motiv de dispută

Crăciun

În ultimii ani, magazinele de specialitate încep să pună la raft podoabele de Crăciun la începutul lunii Decembrie. Prețurile favorabile îi fac pe clienți să dea năvală la rafturi. Odată cu globurile noi cumpărate, cei mai mulți se apucă să îi pună ornamentele. Tradiția spune că bradul se face în familie în ajunul de Crăciun. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre oameni se apucă de acesta la mijlocul lunii Decembrie, astfel că luminile de brad se aprind mai repede în case.

Odată cu trecerea sărbătorilor toți își pun întrebarea când ar trebui să strângem bradul. La fel ca și în cazul împodobirii, există o tradiție care spune când trebuie să fie despodobit. Dacă vorbim de un brad natural, majoritatea aleg să îl despodobească imediat după Revelion.

Totuși, în ultimii ani, în tradiția românească s-a obișnuit ideea de a despodobi pomul de Crăciun artificial în ziua 7 ianuarie. Această dată semnifică și ziua de sărbătoare al Sfântului Ion.

Ce poți face cu bradul natural în loc să îl arunci?

Într-o lume în care se pune din ce în ce mai mult accentul pe sustenabilitate, trebuie să fim mai atenți la natură. Bradul, un element important al naturii care emană un miros unic, poate avea mai multe funcții.

Mulți se grăbesc să-l arunce sau să fie colectat de autoritățile de specialitate. Iată câteva moduri în care te mai poți bucura de brad:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot