Când se strânge bradul de Crăciun?

08.01.2024
Când se strânge bradul de Crăciun?

Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători din calendar. Anual, oamenii se duc să cumpere brad natural sau pom artificial pe care îl împodobesc cu cele mai frumoase globuri. După trecerea Crăciunului, cei mai mulți nu știu exact cât să îl mai țină. Când se strânge bradul de Crăciun?

Bradul de Crăciun, motiv de dispută

Crăciun

În ultimii ani, magazinele de specialitate încep să pună la raft podoabele de Crăciun la începutul lunii Decembrie. Prețurile favorabile îi fac pe clienți să dea năvală la rafturi. Odată cu globurile noi cumpărate, cei mai mulți se apucă să îi pună ornamentele. Tradiția spune că bradul se face în familie în ajunul de Crăciun. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre oameni se apucă de acesta la mijlocul lunii Decembrie, astfel că luminile de brad se aprind mai repede în case.

Odată cu trecerea sărbătorilor toți își pun întrebarea când ar trebui să strângem bradul. La fel ca și în cazul împodobirii, există o tradiție care spune când trebuie să fie despodobit. Dacă vorbim de un brad natural, majoritatea aleg să îl despodobească imediat după Revelion.

Totuși, în ultimii ani, în tradiția românească s-a obișnuit ideea de a despodobi pomul de Crăciun artificial în ziua 7 ianuarie. Această dată semnifică și ziua de sărbătoare al Sfântului Ion.

Ce poți face cu bradul natural în loc să îl arunci?

Într-o lume în care se pune din ce în ce mai mult accentul pe sustenabilitate, trebuie să fim mai atenți la natură. Bradul, un element important al naturii care emană un miros unic, poate avea mai multe funcții.

Mulți se grăbesc să-l arunce sau să fie colectat de autoritățile de specialitate. Iată câteva moduri în care te mai poți bucura de brad:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot