Ce țări nu sărbătoresc Crăciunul? Turcia, Egipt sau Maroc, printre acestea!

18.12.2023
Ce țări nu sărbătoresc Crăciunul? Turcia, Egipt sau Maroc, printre acestea!

Crăciunul este una dintre cele mai importante perioade ale anului. Adulții și copiii deopotrivă așteaptă vești din partea lui Moș Crăciun pentru a primii cadourile mult așteptate. Zăpada, bradul împodobit, turta dulce sau omul de zăpadă sunt laitmotivele unui Crăciun fericit și împlinit. Cu toate acestea, ce țări nu sărbătoresc Crăciunul?

Ce țări nu sărbătoresc Crăciunul?

Crăciunul

Pe data de 25 decembrie, Moș Crăciun lasă sub bradul copiilor și adulților cuminți cadourile pe care și le-au dorit. În același timp, sărbătoarea are o însemnătate mai mare decât un cadou. Conform scrierilor biblice, pe data de 25 decembrie, s-a născut Mântuitorul Iisus Hristos. Astfel că, anual, această dată are 2 motive pentru a fi celebrată.

Cu toate că este un motiv de sărbătoare atât modern, dar și antic, nu toate țările de pe Terra recunosc această zi. Bradul cu globuri roșii nu va fi peste tot împodobit, iar cu siguranța zăpada nu va fi pe toate aleile.

Din punct de vedere religios, Crăciunul este celebrat în catolicism, protestantism, ortodoxism, anglicanism și asirieni. De aceea, țările care nu se încadrează în această categorie, se vor raporta la Crăciun ca la o zi obișnuită. Regiunile cu religie islamistă, hinduistă, taoistă sau budistă nu celebrează Crăciunul, iar dacă o fac, se bucură de o economie bazată pe turism.

Lista completă de țări care nu îl sărbătoresc pe Moș Crăciun sunt:

  1. Africa – Algeria, Ciad, Congo, Egipt, Eritrea, Libia, Mali, Mauritania, Maroc, Senegal, Somalia, Sudan, Tunisia;
  2. Asia – Azerbaijan, Bahrain, Bhutan, Cambodgia, China, Japonia, Kazakhstan, Kuwait, Laos, Mongolia, Nepal, Tajikistan, Thailanda, Maldive, Vietnam, Coreea de Nord;
  3. Orientul Mijlociu – Afghanistan, Iran, Israel, Oman, Qatar, Arabia Saudită, Turkmenistan, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Uzbekistan, Yemen.

În același timp, există o categorie de țări speciale care sărbătoresc Crăciunul, dar nu pe data de 25 decembrie. Creștinii Ortodocși pe rit vechi deschid cadourile pe data de 6 ianuarie, respectând calendarul gregorian.
Aceste țări sunt: Belarus, Etiopia, Georgia, Kazakhstan, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Rusia, Serbia, Ucraina.

Care sunt cele mai importante sărbători în principalele 3 religii?

Religia este un fenomen mai prezent ca niciodată. Deși trăim în era vitezei, religia continuă să predomine societățile moderne. Fie că ne aflăm în Emiratele Arabe Unite, Italia sudică sau Mexic, fiecare își va impune religia ca fiind cea corectă și ideală.

Periodic, fiecare dintre aceste religii sărbătoresc cele mai importante perioade. Haideți să descoperim care sunt cele mai importante sărbători ale celor mai dezvoltate religii.

  1. Creștinismul: Postul Mare, Paștele, Crăciunul
  2. Islam: Eid al-Fitr, Eid al-Adha
  3. Hinduism: Diwali, Holi, Onam 

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot