Ce țări nu sărbătoresc Crăciunul? Turcia, Egipt sau Maroc, printre acestea!

18.12.2023
Ce țări nu sărbătoresc Crăciunul? Turcia, Egipt sau Maroc, printre acestea!

Crăciunul este una dintre cele mai importante perioade ale anului. Adulții și copiii deopotrivă așteaptă vești din partea lui Moș Crăciun pentru a primii cadourile mult așteptate. Zăpada, bradul împodobit, turta dulce sau omul de zăpadă sunt laitmotivele unui Crăciun fericit și împlinit. Cu toate acestea, ce țări nu sărbătoresc Crăciunul?

Ce țări nu sărbătoresc Crăciunul?

Crăciunul

Pe data de 25 decembrie, Moș Crăciun lasă sub bradul copiilor și adulților cuminți cadourile pe care și le-au dorit. În același timp, sărbătoarea are o însemnătate mai mare decât un cadou. Conform scrierilor biblice, pe data de 25 decembrie, s-a născut Mântuitorul Iisus Hristos. Astfel că, anual, această dată are 2 motive pentru a fi celebrată.

Cu toate că este un motiv de sărbătoare atât modern, dar și antic, nu toate țările de pe Terra recunosc această zi. Bradul cu globuri roșii nu va fi peste tot împodobit, iar cu siguranța zăpada nu va fi pe toate aleile.

Din punct de vedere religios, Crăciunul este celebrat în catolicism, protestantism, ortodoxism, anglicanism și asirieni. De aceea, țările care nu se încadrează în această categorie, se vor raporta la Crăciun ca la o zi obișnuită. Regiunile cu religie islamistă, hinduistă, taoistă sau budistă nu celebrează Crăciunul, iar dacă o fac, se bucură de o economie bazată pe turism.

Lista completă de țări care nu îl sărbătoresc pe Moș Crăciun sunt:

  1. Africa – Algeria, Ciad, Congo, Egipt, Eritrea, Libia, Mali, Mauritania, Maroc, Senegal, Somalia, Sudan, Tunisia;
  2. Asia – Azerbaijan, Bahrain, Bhutan, Cambodgia, China, Japonia, Kazakhstan, Kuwait, Laos, Mongolia, Nepal, Tajikistan, Thailanda, Maldive, Vietnam, Coreea de Nord;
  3. Orientul Mijlociu – Afghanistan, Iran, Israel, Oman, Qatar, Arabia Saudită, Turkmenistan, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Uzbekistan, Yemen.

În același timp, există o categorie de țări speciale care sărbătoresc Crăciunul, dar nu pe data de 25 decembrie. Creștinii Ortodocși pe rit vechi deschid cadourile pe data de 6 ianuarie, respectând calendarul gregorian.
Aceste țări sunt: Belarus, Etiopia, Georgia, Kazakhstan, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Rusia, Serbia, Ucraina.

Care sunt cele mai importante sărbători în principalele 3 religii?

Religia este un fenomen mai prezent ca niciodată. Deși trăim în era vitezei, religia continuă să predomine societățile moderne. Fie că ne aflăm în Emiratele Arabe Unite, Italia sudică sau Mexic, fiecare își va impune religia ca fiind cea corectă și ideală.

Periodic, fiecare dintre aceste religii sărbătoresc cele mai importante perioade. Haideți să descoperim care sunt cele mai importante sărbători ale celor mai dezvoltate religii.

  1. Creștinismul: Postul Mare, Paștele, Crăciunul
  2. Islam: Eid al-Fitr, Eid al-Adha
  3. Hinduism: Diwali, Holi, Onam 

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
În țările democratice alegerea liderilor se face prin vot liber exprimat. Pentru alegerile prezidențiale, unele state au două tururi de scrutin, pe când altele unul singur. Publicația de... citește tot
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte să moară
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte ...
Unul dintre cei mai veseli actori a fost, cu siguranță, britanicul Charlie Chaplin. Comicul nu ne-a lăsat moștenire numai filmele în care a jucat ci și un instantaneu trist, surprins în... citește tot
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Au trecut mai bine de doi ani de când Rusia a invadat Ucraina și nu a fost săptămână în care să nu se vorbească în mass media despre armele nucleare. Dacă până acum Vladimir Putin a fost... citește tot