Ce țări nu sărbătoresc Crăciunul? Turcia, Egipt sau Maroc, printre acestea!

18.12.2023
Ce țări nu sărbătoresc Crăciunul? Turcia, Egipt sau Maroc, printre acestea!

Crăciunul este una dintre cele mai importante perioade ale anului. Adulții și copiii deopotrivă așteaptă vești din partea lui Moș Crăciun pentru a primii cadourile mult așteptate. Zăpada, bradul împodobit, turta dulce sau omul de zăpadă sunt laitmotivele unui Crăciun fericit și împlinit. Cu toate acestea, ce țări nu sărbătoresc Crăciunul?

Ce țări nu sărbătoresc Crăciunul?

Crăciunul

Pe data de 25 decembrie, Moș Crăciun lasă sub bradul copiilor și adulților cuminți cadourile pe care și le-au dorit. În același timp, sărbătoarea are o însemnătate mai mare decât un cadou. Conform scrierilor biblice, pe data de 25 decembrie, s-a născut Mântuitorul Iisus Hristos. Astfel că, anual, această dată are 2 motive pentru a fi celebrată.

Cu toate că este un motiv de sărbătoare atât modern, dar și antic, nu toate țările de pe Terra recunosc această zi. Bradul cu globuri roșii nu va fi peste tot împodobit, iar cu siguranța zăpada nu va fi pe toate aleile.

Din punct de vedere religios, Crăciunul este celebrat în catolicism, protestantism, ortodoxism, anglicanism și asirieni. De aceea, țările care nu se încadrează în această categorie, se vor raporta la Crăciun ca la o zi obișnuită. Regiunile cu religie islamistă, hinduistă, taoistă sau budistă nu celebrează Crăciunul, iar dacă o fac, se bucură de o economie bazată pe turism.

Lista completă de țări care nu îl sărbătoresc pe Moș Crăciun sunt:

  1. Africa – Algeria, Ciad, Congo, Egipt, Eritrea, Libia, Mali, Mauritania, Maroc, Senegal, Somalia, Sudan, Tunisia;
  2. Asia – Azerbaijan, Bahrain, Bhutan, Cambodgia, China, Japonia, Kazakhstan, Kuwait, Laos, Mongolia, Nepal, Tajikistan, Thailanda, Maldive, Vietnam, Coreea de Nord;
  3. Orientul Mijlociu – Afghanistan, Iran, Israel, Oman, Qatar, Arabia Saudită, Turkmenistan, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Uzbekistan, Yemen.

În același timp, există o categorie de țări speciale care sărbătoresc Crăciunul, dar nu pe data de 25 decembrie. Creștinii Ortodocși pe rit vechi deschid cadourile pe data de 6 ianuarie, respectând calendarul gregorian.
Aceste țări sunt: Belarus, Etiopia, Georgia, Kazakhstan, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Rusia, Serbia, Ucraina.

Care sunt cele mai importante sărbători în principalele 3 religii?

Religia este un fenomen mai prezent ca niciodată. Deși trăim în era vitezei, religia continuă să predomine societățile moderne. Fie că ne aflăm în Emiratele Arabe Unite, Italia sudică sau Mexic, fiecare își va impune religia ca fiind cea corectă și ideală.

Periodic, fiecare dintre aceste religii sărbătoresc cele mai importante perioade. Haideți să descoperim care sunt cele mai importante sărbători ale celor mai dezvoltate religii.

  1. Creștinismul: Postul Mare, Paștele, Crăciunul
  2. Islam: Eid al-Fitr, Eid al-Adha
  3. Hinduism: Diwali, Holi, Onam 

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot