Ce țări nu sărbătoresc Crăciunul? Turcia, Egipt sau Maroc, printre acestea!

18.12.2023
Ce țări nu sărbătoresc Crăciunul? Turcia, Egipt sau Maroc, printre acestea!

Crăciunul este una dintre cele mai importante perioade ale anului. Adulții și copiii deopotrivă așteaptă vești din partea lui Moș Crăciun pentru a primii cadourile mult așteptate. Zăpada, bradul împodobit, turta dulce sau omul de zăpadă sunt laitmotivele unui Crăciun fericit și împlinit. Cu toate acestea, ce țări nu sărbătoresc Crăciunul?

Ce țări nu sărbătoresc Crăciunul?

Crăciunul

Pe data de 25 decembrie, Moș Crăciun lasă sub bradul copiilor și adulților cuminți cadourile pe care și le-au dorit. În același timp, sărbătoarea are o însemnătate mai mare decât un cadou. Conform scrierilor biblice, pe data de 25 decembrie, s-a născut Mântuitorul Iisus Hristos. Astfel că, anual, această dată are 2 motive pentru a fi celebrată.

Cu toate că este un motiv de sărbătoare atât modern, dar și antic, nu toate țările de pe Terra recunosc această zi. Bradul cu globuri roșii nu va fi peste tot împodobit, iar cu siguranța zăpada nu va fi pe toate aleile.

Din punct de vedere religios, Crăciunul este celebrat în catolicism, protestantism, ortodoxism, anglicanism și asirieni. De aceea, țările care nu se încadrează în această categorie, se vor raporta la Crăciun ca la o zi obișnuită. Regiunile cu religie islamistă, hinduistă, taoistă sau budistă nu celebrează Crăciunul, iar dacă o fac, se bucură de o economie bazată pe turism.

Lista completă de țări care nu îl sărbătoresc pe Moș Crăciun sunt:

  1. Africa – Algeria, Ciad, Congo, Egipt, Eritrea, Libia, Mali, Mauritania, Maroc, Senegal, Somalia, Sudan, Tunisia;
  2. Asia – Azerbaijan, Bahrain, Bhutan, Cambodgia, China, Japonia, Kazakhstan, Kuwait, Laos, Mongolia, Nepal, Tajikistan, Thailanda, Maldive, Vietnam, Coreea de Nord;
  3. Orientul Mijlociu – Afghanistan, Iran, Israel, Oman, Qatar, Arabia Saudită, Turkmenistan, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Uzbekistan, Yemen.

În același timp, există o categorie de țări speciale care sărbătoresc Crăciunul, dar nu pe data de 25 decembrie. Creștinii Ortodocși pe rit vechi deschid cadourile pe data de 6 ianuarie, respectând calendarul gregorian.
Aceste țări sunt: Belarus, Etiopia, Georgia, Kazakhstan, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Rusia, Serbia, Ucraina.

Care sunt cele mai importante sărbători în principalele 3 religii?

Religia este un fenomen mai prezent ca niciodată. Deși trăim în era vitezei, religia continuă să predomine societățile moderne. Fie că ne aflăm în Emiratele Arabe Unite, Italia sudică sau Mexic, fiecare își va impune religia ca fiind cea corectă și ideală.

Periodic, fiecare dintre aceste religii sărbătoresc cele mai importante perioade. Haideți să descoperim care sunt cele mai importante sărbători ale celor mai dezvoltate religii.

  1. Creștinismul: Postul Mare, Paștele, Crăciunul
  2. Islam: Eid al-Fitr, Eid al-Adha
  3. Hinduism: Diwali, Holi, Onam 

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot