Cine a fost Laila, vrăjitoarea care a prezis moartea Ceaușeștilor? Mesajul pentru un judecător care a condamnat-o: „Când ies din pușcărie, vei fi mort de șase luni”

19.01.2024
Cine a fost Laila, vrăjitoarea care a prezis moartea Ceaușeștilor? Mesajul pentru un judecător care a condamnat-o: „Când ies din pușcărie, vei fi mort de șase luni”

De finalul tragic al cuplului Ceaușescu toată lumea a auzit. Cei doi, Elena și Nicolae, au fost executați în decembrie 1989 la Târgoviște. Totuși, nu multă lume a auzit despre Laila, vrăjitoarea care a prezis moartea Ceaușeștilor.

Laila, pe numele său întreg Elena Laila Păduraru-Rotariu, s-a născut în 1909 în satul Negreşti din judeţul Iaşi, într-o familie de ţigani înstăriţi pentru acele vremuri. Orfană de la 4 ani, Laila a crescut pe lângă un schit de călugăriţe. Încă din copilărie, tânăra avea „puteri aparte” care o ajutau să vadă viitorul.

Laila, o femeie deosebit de frumoasă, se căsătorește de tânără cu medicul veterinar Virgil Aloman și se mută la București. Acesta era uimit de frumuseţea tinerei sale soţii şi de însuşirile deosebite, pe care ea le poseda. Bărbatul acceptase să primească clienţii prezicătoarei, chiar în locuinţa lor, de pe strada Bibescu Vodă, nr. 38 din Bucureşti. Femeia face din „tainele prezicerii” un adevărat business și zilnic zeci de oameni îi treceau pragul.

A blestemat judecătorul

Cum astfel de practici erau interzise în perioada interbelică, autoritățile vremii o condamnă la doi ani de detenţie. În clipa în care judecătorul (un bărbat nu foarte în vârstă) a pronunţat sentinţa, Laila s-a ridicat în picioare şi i-a strigat: „Când voi ieşi eu din puşcărie, dumneata vei fi mort de şase luni!”. Lucru care s-a și întâmplat. Cu șase luni înainte ca Laila să părăsească penitenciarul, judecătorul a fost călcat de o maşină şi a murit ulterior la spital.

Laila, hărțuită de Securitate

Instalarea regimului comunist nu i-au dat pace clarvăzătoarei care a divorțat între timp, iar Securitatea a hăituit-o permanent. Ba mai mult, aceasta a fost nevoită să colaboreze cu autoritățile pentru a avea parte de clemență.

„A citit” moartea soției unui polițist

Se spune că la un moment dat, aflându-se într-o anchetă efectuată în beciurile unei secții de Poliție din București, femeia i-a spus celui din fața ei: „Pe mine tot aici mă găseşti, însă acu’ du-te acasă, că ţi-a murit nevasta!”. Într-un suflet a plecat milițianul acasă și a constatat că vrăjitoarea nu se înșelase.

Obsedată de propria moarte

Cea mai mare obsesie a Lailei a fost faptul că știa când va muri. Profesorul Tudor Coman, care a devenit un apropiat al clarvăzătoarei și a inițiat-o în tainele grafologiei, a declarat: „Eu am învăţat-o tainele iridiologiei, ghicitul în irisul ochiului. Mi-aduc aminte că cea mai mare obsesie a ei era legată de propria moarte, pe care şi-o prezisese singură. Ştia că nu se poate împotrivi destinului”, notează revistatreispe.wordpress.com.

Elena Ceaușescu și-a aflat sfârșitul de la Laila

În ultima perioadă a vieţii, Laila intrase în contact chiar cu Elena Ceauşescu. După cum se ştie, soţia dictatorului avea preocupări oculte şi amândoi erau interesaţi de viitorul lor. Prezicătoarea a fost invitată într-o zi la cabinetul II şi i s-a cerut să ghicească. Ţiganca nu a ezitat nici o clipă să-i spună Elenei Ceauşescu: „Dumneavoastră şi soţul veţi avea o moarte violentă într-o zi de mare sărbătoare”. Soția dictatorului s-a schimbat complet la faţă, dar nu i-a zis absolut nimic Lailei. 12 ani mai târziu, Ceauşeştii erau ucişi, prin împuşcare, pe 25 decembrie 1989, de Crăciun.

„Clarvăzător înseamnă să vezi ceea ce alţii nu văd, nu să vezi ceea ce nu există”. (Ovidiu Kerekes)

Un blestem asemănător ar fi primit și Nicolae Ceaușescu. Pentru construcția Casei Poporului a fost necesară demolarea zonei Uranus și a Spitalului Brâncovenesc. Ceaușescu a fost cel care a dat ordinul demolării spitalului în anul 1984, fără să țină cont că pe unul dintre pereții clădirii ar fi stat scris: „Se face acest spital pentru sáraci si de moarte năpraznică, în zi de Crăciun să moară cel care se va atinge de acest spital”.

Printre persoanele celebre care i-au trecut pragul s-au numărat Nichita Stănescu, Paul Goma sau Ion Maurer. S-a spus că a ajutat și la prinderea celebrului criminal Ion Râmaru.

Cum a sfârșit Laila?

Laila Păduraru s-a recăsătorit în 1977, la vârsta de 68 de ani cu inginerul Rotariu, un bărbat care o iubea nespus. În ultimii ani de viață, vrăjitoarea s-a apucat de băut și a fost internată de soț la dezalcoolizare. Pe data de 16 noiembrie 1979, la vârsta de 70 de ani, Laila a murit. După câteva zile, inginerul Rotariu a fost găsit decedat într-un şanţ. Medicii legişti i-au descoperit într-unul dintre buzunare un bilet pe care bărbatul mâzgălise câteva cuvinte cu greu de desluşit: „Laila te-ai dus, dar pentru mine vei fi nemuritoare…”

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot