Cine a fost Laila, vrăjitoarea care a prezis moartea Ceaușeștilor? Mesajul pentru un judecător care a condamnat-o: „Când ies din pușcărie, vei fi mort de șase luni”

19.01.2024
Cine a fost Laila, vrăjitoarea care a prezis moartea Ceaușeștilor? Mesajul pentru un judecător care a condamnat-o: „Când ies din pușcărie, vei fi mort de șase luni”

De finalul tragic al cuplului Ceaușescu toată lumea a auzit. Cei doi, Elena și Nicolae, au fost executați în decembrie 1989 la Târgoviște. Totuși, nu multă lume a auzit despre Laila, vrăjitoarea care a prezis moartea Ceaușeștilor.

Laila, pe numele său întreg Elena Laila Păduraru-Rotariu, s-a născut în 1909 în satul Negreşti din judeţul Iaşi, într-o familie de ţigani înstăriţi pentru acele vremuri. Orfană de la 4 ani, Laila a crescut pe lângă un schit de călugăriţe. Încă din copilărie, tânăra avea „puteri aparte” care o ajutau să vadă viitorul.

Laila, o femeie deosebit de frumoasă, se căsătorește de tânără cu medicul veterinar Virgil Aloman și se mută la București. Acesta era uimit de frumuseţea tinerei sale soţii şi de însuşirile deosebite, pe care ea le poseda. Bărbatul acceptase să primească clienţii prezicătoarei, chiar în locuinţa lor, de pe strada Bibescu Vodă, nr. 38 din Bucureşti. Femeia face din „tainele prezicerii” un adevărat business și zilnic zeci de oameni îi treceau pragul.

A blestemat judecătorul

Cum astfel de practici erau interzise în perioada interbelică, autoritățile vremii o condamnă la doi ani de detenţie. În clipa în care judecătorul (un bărbat nu foarte în vârstă) a pronunţat sentinţa, Laila s-a ridicat în picioare şi i-a strigat: „Când voi ieşi eu din puşcărie, dumneata vei fi mort de şase luni!”. Lucru care s-a și întâmplat. Cu șase luni înainte ca Laila să părăsească penitenciarul, judecătorul a fost călcat de o maşină şi a murit ulterior la spital.

Laila, hărțuită de Securitate

Instalarea regimului comunist nu i-au dat pace clarvăzătoarei care a divorțat între timp, iar Securitatea a hăituit-o permanent. Ba mai mult, aceasta a fost nevoită să colaboreze cu autoritățile pentru a avea parte de clemență.

„A citit” moartea soției unui polițist

Se spune că la un moment dat, aflându-se într-o anchetă efectuată în beciurile unei secții de Poliție din București, femeia i-a spus celui din fața ei: „Pe mine tot aici mă găseşti, însă acu’ du-te acasă, că ţi-a murit nevasta!”. Într-un suflet a plecat milițianul acasă și a constatat că vrăjitoarea nu se înșelase.

Obsedată de propria moarte

Cea mai mare obsesie a Lailei a fost faptul că știa când va muri. Profesorul Tudor Coman, care a devenit un apropiat al clarvăzătoarei și a inițiat-o în tainele grafologiei, a declarat: „Eu am învăţat-o tainele iridiologiei, ghicitul în irisul ochiului. Mi-aduc aminte că cea mai mare obsesie a ei era legată de propria moarte, pe care şi-o prezisese singură. Ştia că nu se poate împotrivi destinului”, notează revistatreispe.wordpress.com.

Elena Ceaușescu și-a aflat sfârșitul de la Laila

În ultima perioadă a vieţii, Laila intrase în contact chiar cu Elena Ceauşescu. După cum se ştie, soţia dictatorului avea preocupări oculte şi amândoi erau interesaţi de viitorul lor. Prezicătoarea a fost invitată într-o zi la cabinetul II şi i s-a cerut să ghicească. Ţiganca nu a ezitat nici o clipă să-i spună Elenei Ceauşescu: „Dumneavoastră şi soţul veţi avea o moarte violentă într-o zi de mare sărbătoare”. Soția dictatorului s-a schimbat complet la faţă, dar nu i-a zis absolut nimic Lailei. 12 ani mai târziu, Ceauşeştii erau ucişi, prin împuşcare, pe 25 decembrie 1989, de Crăciun.

„Clarvăzător înseamnă să vezi ceea ce alţii nu văd, nu să vezi ceea ce nu există”. (Ovidiu Kerekes)

Un blestem asemănător ar fi primit și Nicolae Ceaușescu. Pentru construcția Casei Poporului a fost necesară demolarea zonei Uranus și a Spitalului Brâncovenesc. Ceaușescu a fost cel care a dat ordinul demolării spitalului în anul 1984, fără să țină cont că pe unul dintre pereții clădirii ar fi stat scris: „Se face acest spital pentru sáraci si de moarte năpraznică, în zi de Crăciun să moară cel care se va atinge de acest spital”.

Printre persoanele celebre care i-au trecut pragul s-au numărat Nichita Stănescu, Paul Goma sau Ion Maurer. S-a spus că a ajutat și la prinderea celebrului criminal Ion Râmaru.

Cum a sfârșit Laila?

Laila Păduraru s-a recăsătorit în 1977, la vârsta de 68 de ani cu inginerul Rotariu, un bărbat care o iubea nespus. În ultimii ani de viață, vrăjitoarea s-a apucat de băut și a fost internată de soț la dezalcoolizare. Pe data de 16 noiembrie 1979, la vârsta de 70 de ani, Laila a murit. După câteva zile, inginerul Rotariu a fost găsit decedat într-un şanţ. Medicii legişti i-au descoperit într-unul dintre buzunare un bilet pe care bărbatul mâzgălise câteva cuvinte cu greu de desluşit: „Laila te-ai dus, dar pentru mine vei fi nemuritoare…”

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot