Cercetătorii au descoperit că Biblia are texte ascunse

30.05.2023
Cercetătorii au descoperit că Biblia are texte ascunse

Biblia este considerată piatra de temelie a creștinismului. Textele evlavioase sunt respectate, mai mult sau mai puțin cu sfințenie, de majoritatea credincioșilor, fiind considerate adevărate legi morale pentru a realiza o lume fără de păcat.

De-a lungul timpului, Biblia a fost analizată de tot felul de istorici, încercând să îi înțeleagă tainele și să îi descifreze textele pline de subînțelesuri. De curând, un grup de oameni de știință a făcut o descoperire remarcabilă, a observat un text ascuns sub un alt text din Cartea Sfântă.

Mesajul ascuns din Biblie

Mai mulți cercetători care folosesc fotografierea cu ultraviolete susțin că au descoperit un text ascuns sub un alt capitol al Bibliei vechi de mai bine de 1.500 de ani. Istoricul Grigory Kessel, de la Academia Austriacă de Științe, a fost cel care a anunțat marea descoperire.

Grigory Kessel a relatat că a folosit tehnica fotografiei cu ultraviolete, care este un proces fotografic de înregistrare a imaginilor folosind doar spectrul de lumină ultraviolet utilizat în general în scopuri științifice, medicale sau artistice. În felul acesta se poate vedea textul anterior de sub trei straturi de cuvinte scrise pe un palimpsest, un tip de manuscris antic pe care oamenii obișnuiau să-l scrie peste alte însemnări, dar de cele mai multe ori lăsau urme ale scrisului original, potrivit businessinsider.com.

Textul descoperit de istoricul Kessel reprezintă o versiune a capitolului 12 din Evanghelia lui Matei. Scriptul a făcut parte, la început, dintr-o Biblie tradusă din siriaca veche. Cuvintele scrise acum mai bine de 1.500 de ani au fost observate de Kessel într-un manuscris vechi păstrat la Biblioteca Vaticanului.

Istoricii susțin că aceasta este o oportunitate imensă pentru a observa cum au evoluat textele sfinte, de-a lungul timpului. De exemplu, Evanghelia lui Matei în versiunea greacă diferă față de cea descoperită în manuscrisul vechi de peste 1.500 de ani.

În vremea aceea, Isus a trecut prin lanurile de cereale în ziua de Sabat; culege boabele și mănâncă, se arată în versiunea din greacă.

Varianta siriacă este un pic diferită: a început să culeagă boabele de cereale, să le frece în mâini și să le mănânce.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot