Cele mai frumoase locuri din România

26.03.2021
Cele mai frumoase locuri din România

România este plină de obiective turistice. Din păcate, infrastructura deficitară face ca acestea să nu fie promovate la adevărata lor valoare. Cu toate acestea, în fiecare an, țara noastră este vizitată de mii de persoane care vor să exploreze acest spațiu carpato-danubiano-pontic.

Cele mai frumoase locuri din România

În rândurile de mai jos vă prezentăm un top 10 „locuri de vizitat” în România. Clasamentul este unul subiectiv și este întocmit de redactorii shtiu.ro.

10. Viscri. Această regiune cu doar 500 de locuitori are o frumusețe aparte. Timpul pare că s-a oprit aici și totul este la mâna naturii. Deși pare că este departe de civilizație, bunul simț și omenia sunt la ele acasă. Toată lumea salută pe toată lumea, iar oamenii nu se grăbesc ca la oraș. Nu degeaba prințul Charles al Marii Britanii și-a cumpărat, aici, o proprietate și a făcut nenumărate vizite, în această regiune.

9. Castelul Peleș, județul Prahova. Castelul Peleș este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din România. Acesta a fost construit ca reședință de vară a regilor României și se află în stațiunea montană Sinaia. Construcția Peleșului a început în anul 1873, însă ceremonia de punere a pietrei de temelie a avut loc într-un cadru festiv la 10/22 august 1875.

8. Mănăstirea Voroneț, Gura Humorului, județul Suceava. Se spune că măcar o dată în viață să vizitezi Bucovina și mănăstirile din regiunea sa, în special Mănăstirea Voroneț. Acest lăcaș de cult este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, astăzi localitate componentă a orașului Gura Humorului. Aceasta este considerată „Capela Sixtină a Estului” datorită frescei de pe faţada de vest care ilustrează „Judecata de Apoi”.

7. Delta Dunării. Delta Dunării este unul dintre cele mai impresionante locuri din țara noastră. În anul 1991, Delta Dunării, a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene, a intrat în patrimonul UNESCO. Cu o lungime de 2858 km, Dunărea este al doilea cel mai mare fluviul al Europei. La vărsarea fluviului în Marea Neagră se formează Delta Dunării, o regiune tânără, fascinantă, cu o mărime de 3446 km², care se află într-un proces de continuă expansiune. Delta Dunării are o biodiversitate fantastică, aici existând peste 5.500 de specii, dintre care 1839 de specii de plante. Fauna este formată preponderent din pești, amfibieni, reptile și păsări.

6. Transfăgărășanul. Aceasta este, în prezent, una dintre cele mai spectaculoase şosele din Europa şi din lume. Şoseaua începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara. Transfăgărăşan are o lungime de 151 de km şi din cauza altitudinii mari la care este construit (2042 la Bâlea Lac), iarna este închis.

5. Cascada Bigăr, județul Caraș-Severin. Cascada Bigăr este răspunsul naturii care a pus la dispoziție una dintre cele mai frumoase și spectaculoase căderi de apă din România, dar și din lume. Imaginile superbe au ajuns în presa internațională, astfel că, site-ul american „The World Geography” a plasat-o pe primul loc într-un clasament al celor mai impresionante cascade din lume.

4. Sibiu. Unul dintre orașele turistice apreciate din România este orașul Sibiu (în germană Hermannstadt). Situat în sudul Transilvaniei, Sibiul reprezintă un important centru cultural și economic, dar și unul dintre principalele centre ale coloniștilor sași stabiliți în zonă. Orașul, care în 2007 a fost Capitala Culturală Europeană, împreună cu Luxemburg, are toate resursele necesare să ofere fiecărui turist o ședere plăcută, relaxantă și de bună calitate.

3. Cimitirul Vesel de la Săpânța, județul Maramureș. Cimitirul Vesel de la Săpânța, situat în zona Maramureșului, este singurul de acest fel din întreaga lume. Cimitirul este faimos atât pentru crucile viu colorate, cât și pentru versurile amuzante de pe cruci. Cimitirului Vesel de la Săpânța a luat naștere în anul 1935 și fondatorul lui a fost Stan Ioan Pătraș un artist popular din zona Maramureșului, sculptor, poet și pictor. Cimitirul adăpostește astăzi peste 800 de morminte și, cine își dorește, poate avea un loc de veci aici.

2. Cazanele Dunării – Dubova, județul Mehedinți. Defileul Dunării reprezintă unul dintre cele mai pitorești locuri din România, care atrage din ce în ce mai mulți turiști din țară și de peste hotare. Această zonă superbă mai este cunoscută și sub numele de Cazanele Dunării sau La Cazane. Situate pe raza localităţilor Dubova şi Eşelniţa, La Cazane este o porțiune de vreo 9 km în care Dunărea traversează stâncile Munților Carpați. Prin această zonă debitul crește, iar apele sunt foarte agitate, viteza de scurgere a apei depășind 5 m/s în sectorul Cazanelor.

1. Marea Neagră. Cu o suprafață de 423.488 de km pătrați, Marea Neagră este situată între Europa și Asia, având ca state riverane Rusia, Ucraina, România, Bulgaria, Turcia și Georgia. România are litoral cu Marea Neagră în sud-est, pe o distanţă de aproximativ 245 km. Marea Neagră este una dintre cele mai fascinante mări, iar România este recunoscută pe plan european și mondial pentru faptul că are ieșire la Marea Neagră.

Așadar, țara noastră are ce oferi oamenilor care vor să o exploreze și să îi cunoască tainele și bogățiile.

Foto: shtiu.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot