Ce s-a întâmplat cu Maria Magdalena după moartea lui Iisus?

27.10.2022
Ce s-a întâmplat cu Maria Magdalena după moartea lui Iisus?

Maria Magdalena este una dintre cele mai cunoscute personaje din istoria creștinătății. A fost acceptată de către Iisus Hristos pentru a-și schimba viața. Cu timpul, aceasta a devenit un discipol de încredere care i-a rămas alături Mântuitorului până în ultima clipă. Viața ei a fost un întreg carusel de emoții, dar puțini sunt cei care știu ce s-a întâmplat cu Maria Magdalena după moartea lui Iisus.

Cine a fost Maria Magdalena?

Maria Magdalena

Maria din Magdala a fost un apropiat discipol al Mântuitorului. Noul Testament vorbește despre ea ca fiind prima femeie vindecată de Iisus din Nazaret. Spre deosebire de apostolul Pavel, ea nu a lăsat nicio scriere proprie. Nu este menținută în niciuna dintre epistolele generale. Cele mai fiabile surse ale vieții se regăsesc în Evangheliile scrise de Marcu, Matei și Luca.

În concepția istorică, Maria Magdalena a rămas ca o femeie de moravuri ușoare, care ulterior i-a spălat picioarele lui Iisus Hristos și care a primit iertarea păcatelor. Versiunea de prostituată a părut prin vocea Papei Grigore cel Mare în timpul unei predici din secolul al VI-lea, interpretând greșit anumite versete.

„Maria Magdalena, o femeie din cetate care era păcătoasă, și-a spălat păcatele cu lacrimile ei prin dragostea sa de adevăr. Și s-a împlinit cuvântul adevărului care spune că ‘iertate i-au fost păcatele ei cele multe fiindcă a iubit’. Cea care odinioară fusese rece prin păcat s-a înflăcărat de acum înainte în iubire. Fiindcă atunci când a venit la mormânt și a găsit trupul Domnului nu era acolo, ea a crezut că fusese luate și a spus așa ucenicilor.” – Biblie, Luca 8.

Fiind un apropiat al Mânuitorului, aceasta i-a fost alături și în timpul crucificării. Conform legendelor, Maria Magdalena a mers după trei zile la mormânt să ungă trupul cu diferite mirodenii. Diferite scenarii afirmă despre Maria Magdalena că ar fi fost soția Lui Iisus Hristos, însă nicio scriptură NU conține această informație. În anul 1969, Biserica recunoaște că textul biblic nu susține această interpretare. Este canonizată și sărbătorită în data de 22 iulie în riturile ortodoxe, catolice, anglicane și evanghelice.

Cei mai mulți cercetători afirmă că Maria Magdala a fost adevărata persoană care a pornit creștinismul, fiind prima persoană care s-a dus la apostoli să anunțe despre Înviere. Adevărata imagine de prim apostol a lui Petru apare în momentul în care are o divergență cu Magdalena. Ea este rugată să dezvăluie învățăturile secrete pe care i Le-a dat Iisus, însă refuză.

Ce s-a întâmplat după moartea lui Iisus?

Controversele despre viața Mariei Magdalena încep după Învierea lui Iisus. Scrierile sunt inexistente, ipotezele fiind multiple. Majoritatea catolicilor cred ca a fugit în zona Franței de astăzi unde și-a trăit viața într-o peșteră timp de 30 de ani. În tradiția orientală, se crede ca aceasta a fugit cu Maria, Mama Lui Iisus și au călătorit împreună în Efes.

Bineînțeles, speculațiile nu pot fi dovedite, neexistând nicio dovadă scrisă. Din această cauză, Maria Magdalena rămâne una dintre cele mai misterioase personaje ale istoriei, stând la granița dintre adevăr și ficțiune.

Foto: Depositphotos.com & Doxologia.ro

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Marea Piramidă din Giza. Cât a durat construcția acesteia?
Curiozități despre Marea Piramidă din Giza. Cât a durat construcția acesteia?
Marea Piramidă din Giza este un simbol al Egiptului și un reper pentru egipteni și nu numai. Această construcție este cea mai veche și cea mai mare piramidă din complexul piramidal Giza situat... citește tot
Ce culoare are cerul pe alte planete?
Ce culoare are cerul pe alte planete?
Cerul privit de pe Pământ are culoarea albastră. Dacă această acțiune ar avea loc de pe altă planetă a Sistemului nostru solar, bolta cerească ar arăta cu totul altfel și ar avea altă... citește tot
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot