Ce s-a întâmplat cu Maria Magdalena după moartea lui Iisus?

27.10.2022
Ce s-a întâmplat cu Maria Magdalena după moartea lui Iisus?

Maria Magdalena este una dintre cele mai cunoscute personaje din istoria creștinătății. A fost acceptată de către Iisus Hristos pentru a-și schimba viața. Cu timpul, aceasta a devenit un discipol de încredere care i-a rămas alături Mântuitorului până în ultima clipă. Viața ei a fost un întreg carusel de emoții, dar puțini sunt cei care știu ce s-a întâmplat cu Maria Magdalena după moartea lui Iisus.

Cine a fost Maria Magdalena?

Maria Magdalena

Maria din Magdala a fost un apropiat discipol al Mântuitorului. Noul Testament vorbește despre ea ca fiind prima femeie vindecată de Iisus din Nazaret. Spre deosebire de apostolul Pavel, ea nu a lăsat nicio scriere proprie. Nu este menținută în niciuna dintre epistolele generale. Cele mai fiabile surse ale vieții se regăsesc în Evangheliile scrise de Marcu, Matei și Luca.

În concepția istorică, Maria Magdalena a rămas ca o femeie de moravuri ușoare, care ulterior i-a spălat picioarele lui Iisus Hristos și care a primit iertarea păcatelor. Versiunea de prostituată a părut prin vocea Papei Grigore cel Mare în timpul unei predici din secolul al VI-lea, interpretând greșit anumite versete.

„Maria Magdalena, o femeie din cetate care era păcătoasă, și-a spălat păcatele cu lacrimile ei prin dragostea sa de adevăr. Și s-a împlinit cuvântul adevărului care spune că ‘iertate i-au fost păcatele ei cele multe fiindcă a iubit’. Cea care odinioară fusese rece prin păcat s-a înflăcărat de acum înainte în iubire. Fiindcă atunci când a venit la mormânt și a găsit trupul Domnului nu era acolo, ea a crezut că fusese luate și a spus așa ucenicilor.” – Biblie, Luca 8.

Fiind un apropiat al Mânuitorului, aceasta i-a fost alături și în timpul crucificării. Conform legendelor, Maria Magdalena a mers după trei zile la mormânt să ungă trupul cu diferite mirodenii. Diferite scenarii afirmă despre Maria Magdalena că ar fi fost soția Lui Iisus Hristos, însă nicio scriptură NU conține această informație. În anul 1969, Biserica recunoaște că textul biblic nu susține această interpretare. Este canonizată și sărbătorită în data de 22 iulie în riturile ortodoxe, catolice, anglicane și evanghelice.

Cei mai mulți cercetători afirmă că Maria Magdala a fost adevărata persoană care a pornit creștinismul, fiind prima persoană care s-a dus la apostoli să anunțe despre Înviere. Adevărata imagine de prim apostol a lui Petru apare în momentul în care are o divergență cu Magdalena. Ea este rugată să dezvăluie învățăturile secrete pe care i Le-a dat Iisus, însă refuză.

Ce s-a întâmplat după moartea lui Iisus?

Controversele despre viața Mariei Magdalena încep după Învierea lui Iisus. Scrierile sunt inexistente, ipotezele fiind multiple. Majoritatea catolicilor cred ca a fugit în zona Franței de astăzi unde și-a trăit viața într-o peșteră timp de 30 de ani. În tradiția orientală, se crede ca aceasta a fugit cu Maria, Mama Lui Iisus și au călătorit împreună în Efes.

Bineînțeles, speculațiile nu pot fi dovedite, neexistând nicio dovadă scrisă. Din această cauză, Maria Magdalena rămâne una dintre cele mai misterioase personaje ale istoriei, stând la granița dintre adevăr și ficțiune.

Foto: Depositphotos.com & Doxologia.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot