Este păcat ca trupul unui creștin să fie incinerat?

27.08.2020
Este păcat ca trupul unui creștin să fie incinerat?

Este bine sau nu ca trupul unui creștin să fie incinerat? Creștinismul este religia cu cei mai mulți adepți de pe planetă. Cartea Sfântă, Biblia, a lăsat tot felul de reguli pe care credincioșii trebuie să le urmeze pentru a fi la dreapta Tatălui. Astfel, aici găsim ce se întâmplă cu corpul unei persoane după ce decedează și ce trebuie făcut cu acesta.

Este incinerarea un păcat?

Credincioșii creștini ortodocși consideră că incinerarea este un păcat, iar trupul trebuie îngropat așa cum este. În principiu, Biserica prin preoții săi îndeamnă populația să nu recurgă la o ardere a corpului uman, ci la o înmormântare cu tradiții creștine.

Potrivit scrierilor biblice, omul este făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. În felul acesta, trupul este cinstit deopotrivă cu sufletul. Ele pot fi separate, dar numai pentru o vreme, iar potrivit textelor laice, învierea se face cu tot cu trupul decedatului.

Ce spune Biblia despre incinerare?

Trebuie specificat faptul că Biblia nu vorbește despre ce trebuie făcut cu un corp decedat, dacă este păcat sau nu să fie incinerat. În Cartea Sfântă găsim referire la faptul că persoanele care mor se întorc în țărână, descriind astfel procesul natural de descompunere al unui cadavru. (Geneza 3:19) Incinerarea grăbește acest proces, transformând corpul în cenușă, sau țărână.

De-a lungul timpului, Biserica prin reprezentanții săi a susținut că dacă un corp este incinerat, Dumnezeu nu îl va putea readuce la viață. Cu toate acestea este greu de crezut că Tatăl, care are puteri nelimitate, nu poate creea un alt corp pentru un suflet. (Revelația 20:13) Cel Atotputernic poate să creeze cu ușurință un nou corp pentru persoana respectivă. (1 Corinteni 15:35, 38)

Cât de practicată este incinerarea unui cadavru?

În zilele noastre, incinerarea este practicată la scară largă, în toată lumea. Potrivit unor date statistice din 2002, această practică are loc în 31 de state de pe glob și este dominantă în Hong Kong (83% aleg să fie incineraţi), Singapore (77%), Cehia (77%), Elveţia (75%) şi Marea Britanie (72%). Alte țări, precum Argentina, Irlanda, Italia şi Africa de Sud, sunt sceptice în privința incinerării.

Foto: expresfunerare.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot