Este păcat ca trupul unui creștin să fie incinerat?

27.08.2020
Este păcat ca trupul unui creștin să fie incinerat?

Este bine sau nu ca trupul unui creștin să fie incinerat? Creștinismul este religia cu cei mai mulți adepți de pe planetă. Cartea Sfântă, Biblia, a lăsat tot felul de reguli pe care credincioșii trebuie să le urmeze pentru a fi la dreapta Tatălui. Astfel, aici găsim ce se întâmplă cu corpul unei persoane după ce decedează și ce trebuie făcut cu acesta.

Este incinerarea un păcat?

Credincioșii creștini ortodocși consideră că incinerarea este un păcat, iar trupul trebuie îngropat așa cum este. În principiu, Biserica prin preoții săi îndeamnă populația să nu recurgă la o ardere a corpului uman, ci la o înmormântare cu tradiții creștine.

Potrivit scrierilor biblice, omul este făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. În felul acesta, trupul este cinstit deopotrivă cu sufletul. Ele pot fi separate, dar numai pentru o vreme, iar potrivit textelor laice, învierea se face cu tot cu trupul decedatului.

Ce spune Biblia despre incinerare?

Trebuie specificat faptul că Biblia nu vorbește despre ce trebuie făcut cu un corp decedat, dacă este păcat sau nu să fie incinerat. În Cartea Sfântă găsim referire la faptul că persoanele care mor se întorc în țărână, descriind astfel procesul natural de descompunere al unui cadavru. (Geneza 3:19) Incinerarea grăbește acest proces, transformând corpul în cenușă, sau țărână.

De-a lungul timpului, Biserica prin reprezentanții săi a susținut că dacă un corp este incinerat, Dumnezeu nu îl va putea readuce la viață. Cu toate acestea este greu de crezut că Tatăl, care are puteri nelimitate, nu poate creea un alt corp pentru un suflet. (Revelația 20:13) Cel Atotputernic poate să creeze cu ușurință un nou corp pentru persoana respectivă. (1 Corinteni 15:35, 38)

Cât de practicată este incinerarea unui cadavru?

În zilele noastre, incinerarea este practicată la scară largă, în toată lumea. Potrivit unor date statistice din 2002, această practică are loc în 31 de state de pe glob și este dominantă în Hong Kong (83% aleg să fie incineraţi), Singapore (77%), Cehia (77%), Elveţia (75%) şi Marea Britanie (72%). Alte țări, precum Argentina, Irlanda, Italia şi Africa de Sud, sunt sceptice în privința incinerării.

Foto: expresfunerare.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot