Ce s-a întâmplat azi, 7 mai?

07.05.2023
Ce s-a întâmplat azi, 7 mai?

Data de 7 mai este una importantă în istoria omenirii, fiindcă au avut loc mai multe evenimente care au schimbat dezvoltarea umanității. Multe dintre ele au fost uitate, însă redactori shtiu.ro le readuc în prim plan. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 127-a zi a calendarului gregorian.

Evenimente istorice 7 mai

1211 – În această dată a avut loc colonizarea Cavalerilor teutoni, în Țara Bârsei, de către regalitatea maghiară.

1775 – A avut loc un eveniment de tristă amintire pentru strămoșii noștri, fiindcă in această zi Imperiul austriac a anexat nord-vestul Moldovei,  denumind zona „Bukowina”.

1833 – S-a născut Johannes Brahms. Acesta a fost un compozitor german, care a trăit cea mai mare parte a vieții la Viena. El a fost considerat de specialiștii în domeniul muzicii succesorul lui Beethoven. Brahms a decedat în data de 3 aprilie 1897, la vârsta de 63 de ani.

1895 – Savantul rus Aleksandr Popov a demonstrat pentru prima dată cum funcționează stația de radiorecepție.

1897 – A murit Ion Ghica, la vârsta de 80 de ani. Acesta a fost cel de-al 5-lea premier al României. Ghica a fost scriitor, pedagog și om politic important al secolului al XIX-lea.

1918 – România a semnat un tratat de pace cu Puterile Centrale, la București, după ce a fost separată pe frontul din vest de aliații săi.

1925 – În țara noastră, au fost înființate Camerele de comerț și de industrie.

1937 – A decedat la vârsta de doar 51 de ani George Topîrceanu. Acesta a fost unul dintre poeții de seamă ai țării noastre, care a devenit membru corespondent al Academiei Române din 1937.

1938 – A murit Octavian Goga, la vârsta de 53 de ani. Scriitorul a fost un adept al politicii de extremă dreapta și a fost cel de-al 37-lea prim-ministru al României.

1945 – În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, liderii militari germani au capitulat fără condiții la Reims, în Franța, în fața generalului american Eisenhower.

1955 – Franța și Marea Britanie au semnat un acord de pace cu URSS.

1986 – Cupa Campionilor Europeni a fost câștigată de echipa de fotbal Steaua București, învingând în finală, după executarea loviturilor de la 11 m, cu 2 – 0, formația spaniolă FC Barcelona. Portarul român Helmut Duckadam a fost erou, după ce a aparat 4 lovituri de departajare.

1999 – Papa Ioan Paul al II-lea a venit,  în această zi în România. Aceasta a fost prima vizită la noi în țară, a unui Suveran Pontif (7–9 mai 1999).

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising