Ce s-a întâmplat azi, 7 mai?

07.05.2023
Ce s-a întâmplat azi, 7 mai?

Data de 7 mai este una importantă în istoria omenirii, fiindcă au avut loc mai multe evenimente care au schimbat dezvoltarea umanității. Multe dintre ele au fost uitate, însă redactori shtiu.ro le readuc în prim plan. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 127-a zi a calendarului gregorian.

Evenimente istorice 7 mai

1211 – În această dată a avut loc colonizarea Cavalerilor teutoni, în Țara Bârsei, de către regalitatea maghiară.

1775 – A avut loc un eveniment de tristă amintire pentru strămoșii noștri, fiindcă in această zi Imperiul austriac a anexat nord-vestul Moldovei,  denumind zona „Bukowina”.

1833 – S-a născut Johannes Brahms. Acesta a fost un compozitor german, care a trăit cea mai mare parte a vieții la Viena. El a fost considerat de specialiștii în domeniul muzicii succesorul lui Beethoven. Brahms a decedat în data de 3 aprilie 1897, la vârsta de 63 de ani.

1895 – Savantul rus Aleksandr Popov a demonstrat pentru prima dată cum funcționează stația de radiorecepție.

1897 – A murit Ion Ghica, la vârsta de 80 de ani. Acesta a fost cel de-al 5-lea premier al României. Ghica a fost scriitor, pedagog și om politic important al secolului al XIX-lea.

1918 – România a semnat un tratat de pace cu Puterile Centrale, la București, după ce a fost separată pe frontul din vest de aliații săi.

1925 – În țara noastră, au fost înființate Camerele de comerț și de industrie.

1937 – A decedat la vârsta de doar 51 de ani George Topîrceanu. Acesta a fost unul dintre poeții de seamă ai țării noastre, care a devenit membru corespondent al Academiei Române din 1937.

1938 – A murit Octavian Goga, la vârsta de 53 de ani. Scriitorul a fost un adept al politicii de extremă dreapta și a fost cel de-al 37-lea prim-ministru al României.

1945 – În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, liderii militari germani au capitulat fără condiții la Reims, în Franța, în fața generalului american Eisenhower.

1955 – Franța și Marea Britanie au semnat un acord de pace cu URSS.

1986 – Cupa Campionilor Europeni a fost câștigată de echipa de fotbal Steaua București, învingând în finală, după executarea loviturilor de la 11 m, cu 2 – 0, formația spaniolă FC Barcelona. Portarul român Helmut Duckadam a fost erou, după ce a aparat 4 lovituri de departajare.

1999 – Papa Ioan Paul al II-lea a venit,  în această zi în România. Aceasta a fost prima vizită la noi în țară, a unui Suveran Pontif (7–9 mai 1999).

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot