Ce s-a întâmplat azi, 31 martie?

31.03.2022
Ce s-a întâmplat azi, 31 martie?

Data de 31 martie reprezintă cea de-a 90-a zi a calendarului gregorian. În această zi au avut loc importante evenimente istorice, care și-au pus amprenta asupra dezvoltării umanității. Redactorii shtiu.ro le readuc în evidență pe cele mai importante dintre ele.

Evenimente istorice 31 martie

1437 – La această dată a izbucnit răscoala țărănească de la Bobâlna. Totul a pornit de la faptul că țăranii nu au mai avut cu ce să își plătească taxele.

1492 – A fost emis Decretul de la Alhambra, prin care li s-a cerut evreilor din Spania să se convertească la creștinism în maxim 4 luni, altfel să părăsească țara.

1596 – S-a născut René Descartes. Acesta a fost unul dintre cei mai importanți matematicieni și filozofi francezi din istorie. Descartes a murit pe data de 11 februarie 1650, la vârsta de 53 de ani.

1685 – S-a născut Johann Sebastian Bach. Potrivit unelor date istorice, acesta ar fi venit pe lume pe 21 martie. Bach este considerat, pe bună dreptate, unul dintre cei mai mari muzicieni ai omenirii. Acesta a murit pe 28 iulie 1750, la vârsta de 65 de ani.

1761 – La Lisabona a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 8,5 grade pe scara Richter. Seismul a lăsat în urmă un oraș distrus aproape în întregime.

1871 – O societate din Belgia a concesionat, pe o perioadă de 45 de ani, dreptul de construire și exploatare în București a tramvaielor cu cai, denumite pe atunci „drumurile de fier americane”.

1877 – Guvernul României a hotărât mobilizarea generală a armatei, ca urmare a participării la războiul ruso-turc. În istorie, acesta a rămas cunoscut ca Războiul de Independență al României.

1889 – Turnul Eiffel a fost inaugurat. Una dintre cele mai faimoase construcții de oțel din lume este, cu siguranță, Turnul Eiffel. Cu o înălțime de 324 de metri, turnul din Paris a fost construit între anii 1887-1889. Anual, acesta este vizitat de 5,5 milioane de turiști.

1893 – A luat naștere Partidul Social Democrat al Muncitorilor din România, PSDMR.

1917 – A fost anul în care Statele Unite ale Americii a intrat în posesia Insulelor Virgine din Marea Caraibelor.

1933 – S-a născut Nichita Stănescu. Acesta a fost poet, scriitor și eseist român, fiind ales membru post-mortem al Academiei Române pentru cariera sa excepțională în literatură. Nichita a murit pe 13 decembrie 1983, la vârsta de 50 de ani.

1938 – Carol al II-lea a desființat partidele politice și a instituit o dictatură personală. Regele a format un Consiliul de Coroană ca organ de stat cu caracter permanent, alcătuit din membri numiți chiar de el, cu rang de miniștri.

1966 – Naveta spațială Luna 10, fără echipaj uman, a ajuns pe orbita Lunii, fiind prima misiune din istorie care reușește acest lucru.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un câine de rasă de pe...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
Cât te costă, anual, să-ți lași dispozitivele în priză: obiceiul „prost” de care trebuie să...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising