Ce s-a întâmplat azi, 28 august?

28.08.2022
Ce s-a întâmplat azi, 28 august?

Pe data de 28 august, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Cuv. Moise Etiopianul, Sf. Mc. Diomid și Sf. Ana Proorocița. Totodată, această dată reprezintă cea de-a 240-a zi a calendarului gregorian și a 241-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 28 august

1565 – A luat naștere cel mai vechi oraș din SUA, St. Augustine, din statul Florida.

1804 – La această dată a avut loc, în București, un incendiu care a distrus o bună parte a orașului. După acest eveniment s-au luat primele măsuri de aliniere a străzilor.

1862 – În această zi a început cea de-a doua bătălie de pe Bull Run,  în timpul Războiului Civil American, care s-a încheiat după două zile cu victoria Confederației.

1898 – Farmacistul Caleb Bradham, de origine americană, a redenumit în această zi băutura Brad’s Drink pe care a inventat-o, în Pepsi-Cola.

1916 – La această dată, Germania a declarat război României, în timpul Primului Război Mondial.

1922 – În New York, la postul de radio „WEAF”, a fost difuzată prima reclamă la radio din istorie.

1941 – A avut loc un eveniment de tristă amintire, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Potrivit datelor istorice, peste 600.000 de germani au fost deportați la ordinul lui Stalin către Siberia și Kazahstan.

1963 – În această zi a fost ținut unul dintre cele mai importante discursuri din istorie. De pe treptele Monumentului Lincoln din Washington, DC, Martin Luther King, Jr. a ținut o prelegere numită „I Have a Dream”.

1993 – Sonda spațială Galileo a trecut pe lângă asteroidul Ida la o distanță de 10.500 km și a trimis fotografii înapoi pe Pământ. Cu această ocazie a fost descoperit pentru prima dată un satelit al unui asteroid și i s-a dat numele de Dactyl,  potrivit Wikipedia.org.

1996 – Prințul Charles a divorțat oficial de prințesa Diana.

2014 – Recep Tayyip Erdogan a fost ales președintele Turciei. El a devenit astfel al 12-lea președinte al țării. Modul autoritar de a conduce ţara i-a adus şi un supranume: sultanul, scriu cei de la digi24.ro.

Foto: Wikipedia.org

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce țări folosesc propria rețea de internet?
Ce țări folosesc propria rețea de internet?
Procesul globalizării a adus în viața oamenilor schimbări pe care le resimțim și astăzi. Internetul este probabil cel mai important aspect al dezvoltării globalizării. Acesta reușește să... citește tot
De ce Elena Ceaușescu nu a vrut stație de metrou la Piața Romană? „Au făcut burtă, să meargă pe jos”
De ce Elena Ceaușescu nu a vrut stație de metrou la Piața Romană? „Au făcut burtă, să meargă pe jos”
Nicolae și Elena Ceaușescu au condus România după bunul plac. Cei doi aveau cunoștințe minime, spre deloc, în aproape orice domeniu, însă cu toate acestea au modelat țara după voința lor.... citește tot
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Omenirea este într-o continuă dezvoltare și schimbare. Grija pentru mediul natural și sănătatea umană a schimbat complet lumea în ultima perioadă. Industria auto s-a modificat mult în... citește tot