Ce s-a întâmplat azi, 28 august?

28.08.2022
Ce s-a întâmplat azi, 28 august?

Pe data de 28 august, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Cuv. Moise Etiopianul, Sf. Mc. Diomid și Sf. Ana Proorocița. Totodată, această dată reprezintă cea de-a 240-a zi a calendarului gregorian și a 241-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 28 august

1565 – A luat naștere cel mai vechi oraș din SUA, St. Augustine, din statul Florida.

1804 – La această dată a avut loc, în București, un incendiu care a distrus o bună parte a orașului. După acest eveniment s-au luat primele măsuri de aliniere a străzilor.

1862 – În această zi a început cea de-a doua bătălie de pe Bull Run,  în timpul Războiului Civil American, care s-a încheiat după două zile cu victoria Confederației.

1898 – Farmacistul Caleb Bradham, de origine americană, a redenumit în această zi băutura Brad’s Drink pe care a inventat-o, în Pepsi-Cola.

1916 – La această dată, Germania a declarat război României, în timpul Primului Război Mondial.

1922 – În New York, la postul de radio „WEAF”, a fost difuzată prima reclamă la radio din istorie.

1941 – A avut loc un eveniment de tristă amintire, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Potrivit datelor istorice, peste 600.000 de germani au fost deportați la ordinul lui Stalin către Siberia și Kazahstan.

1963 – În această zi a fost ținut unul dintre cele mai importante discursuri din istorie. De pe treptele Monumentului Lincoln din Washington, DC, Martin Luther King, Jr. a ținut o prelegere numită „I Have a Dream”.

1993 – Sonda spațială Galileo a trecut pe lângă asteroidul Ida la o distanță de 10.500 km și a trimis fotografii înapoi pe Pământ. Cu această ocazie a fost descoperit pentru prima dată un satelit al unui asteroid și i s-a dat numele de Dactyl,  potrivit Wikipedia.org.

1996 – Prințul Charles a divorțat oficial de prințesa Diana.

2014 – Recep Tayyip Erdogan a fost ales președintele Turciei. El a devenit astfel al 12-lea președinte al țării. Modul autoritar de a conduce ţara i-a adus şi un supranume: sultanul, scriu cei de la digi24.ro.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot