Ce s-a întâmplat azi, 28 august?

28.08.2022
Ce s-a întâmplat azi, 28 august?

Pe data de 28 august, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Cuv. Moise Etiopianul, Sf. Mc. Diomid și Sf. Ana Proorocița. Totodată, această dată reprezintă cea de-a 240-a zi a calendarului gregorian și a 241-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 28 august

1565 – A luat naștere cel mai vechi oraș din SUA, St. Augustine, din statul Florida.

1804 – La această dată a avut loc, în București, un incendiu care a distrus o bună parte a orașului. După acest eveniment s-au luat primele măsuri de aliniere a străzilor.

1862 – În această zi a început cea de-a doua bătălie de pe Bull Run,  în timpul Războiului Civil American, care s-a încheiat după două zile cu victoria Confederației.

1898 – Farmacistul Caleb Bradham, de origine americană, a redenumit în această zi băutura Brad’s Drink pe care a inventat-o, în Pepsi-Cola.

1916 – La această dată, Germania a declarat război României, în timpul Primului Război Mondial.

1922 – În New York, la postul de radio „WEAF”, a fost difuzată prima reclamă la radio din istorie.

1941 – A avut loc un eveniment de tristă amintire, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Potrivit datelor istorice, peste 600.000 de germani au fost deportați la ordinul lui Stalin către Siberia și Kazahstan.

1963 – În această zi a fost ținut unul dintre cele mai importante discursuri din istorie. De pe treptele Monumentului Lincoln din Washington, DC, Martin Luther King, Jr. a ținut o prelegere numită „I Have a Dream”.

1993 – Sonda spațială Galileo a trecut pe lângă asteroidul Ida la o distanță de 10.500 km și a trimis fotografii înapoi pe Pământ. Cu această ocazie a fost descoperit pentru prima dată un satelit al unui asteroid și i s-a dat numele de Dactyl,  potrivit Wikipedia.org.

1996 – Prințul Charles a divorțat oficial de prințesa Diana.

2014 – Recep Tayyip Erdogan a fost ales președintele Turciei. El a devenit astfel al 12-lea președinte al țării. Modul autoritar de a conduce ţara i-a adus şi un supranume: sultanul, scriu cei de la digi24.ro.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
România a devenit o țară democratică după căderea comunismului, în anul 1989. Totodată, economia de piață s-a transformat într-una liberă și și-au făcut apariția tot felul de... citește tot
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Anul 2022 a fost unul plin de evenimente la nivel global. Drept urmare, românii au căutat informații pe Google despre lucrurile care au marcat omenirea. La începutul anului trecut lumea a fost... citește tot
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă contra francezilor!
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă ...
Unele dintre cele mai de succes victorii românești pe câmpul de luptă au avut loc în timpul Primului Război Mondial. Unele dintre momentele remarcabile rămân bătălile de la Mărăști,... citește tot