Ce s-a întâmplat azi, 28 august?

28.08.2022
Ce s-a întâmplat azi, 28 august?

Pe data de 28 august, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Cuv. Moise Etiopianul, Sf. Mc. Diomid și Sf. Ana Proorocița. Totodată, această dată reprezintă cea de-a 240-a zi a calendarului gregorian și a 241-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 28 august

1565 – A luat naștere cel mai vechi oraș din SUA, St. Augustine, din statul Florida.

1804 – La această dată a avut loc, în București, un incendiu care a distrus o bună parte a orașului. După acest eveniment s-au luat primele măsuri de aliniere a străzilor.

1862 – În această zi a început cea de-a doua bătălie de pe Bull Run,  în timpul Războiului Civil American, care s-a încheiat după două zile cu victoria Confederației.

1898 – Farmacistul Caleb Bradham, de origine americană, a redenumit în această zi băutura Brad’s Drink pe care a inventat-o, în Pepsi-Cola.

1916 – La această dată, Germania a declarat război României, în timpul Primului Război Mondial.

1922 – În New York, la postul de radio „WEAF”, a fost difuzată prima reclamă la radio din istorie.

1941 – A avut loc un eveniment de tristă amintire, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Potrivit datelor istorice, peste 600.000 de germani au fost deportați la ordinul lui Stalin către Siberia și Kazahstan.

1963 – În această zi a fost ținut unul dintre cele mai importante discursuri din istorie. De pe treptele Monumentului Lincoln din Washington, DC, Martin Luther King, Jr. a ținut o prelegere numită „I Have a Dream”.

1993 – Sonda spațială Galileo a trecut pe lângă asteroidul Ida la o distanță de 10.500 km și a trimis fotografii înapoi pe Pământ. Cu această ocazie a fost descoperit pentru prima dată un satelit al unui asteroid și i s-a dat numele de Dactyl,  potrivit Wikipedia.org.

1996 – Prințul Charles a divorțat oficial de prințesa Diana.

2014 – Recep Tayyip Erdogan a fost ales președintele Turciei. El a devenit astfel al 12-lea președinte al țării. Modul autoritar de a conduce ţara i-a adus şi un supranume: sultanul, scriu cei de la digi24.ro.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot