Ce s-a întâmplat azi, 28 august?

28.08.2022
Ce s-a întâmplat azi, 28 august?

Pe data de 28 august, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Cuv. Moise Etiopianul, Sf. Mc. Diomid și Sf. Ana Proorocița. Totodată, această dată reprezintă cea de-a 240-a zi a calendarului gregorian și a 241-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 28 august

1565 – A luat naștere cel mai vechi oraș din SUA, St. Augustine, din statul Florida.

1804 – La această dată a avut loc, în București, un incendiu care a distrus o bună parte a orașului. După acest eveniment s-au luat primele măsuri de aliniere a străzilor.

1862 – În această zi a început cea de-a doua bătălie de pe Bull Run,  în timpul Războiului Civil American, care s-a încheiat după două zile cu victoria Confederației.

1898 – Farmacistul Caleb Bradham, de origine americană, a redenumit în această zi băutura Brad’s Drink pe care a inventat-o, în Pepsi-Cola.

1916 – La această dată, Germania a declarat război României, în timpul Primului Război Mondial.

1922 – În New York, la postul de radio „WEAF”, a fost difuzată prima reclamă la radio din istorie.

1941 – A avut loc un eveniment de tristă amintire, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Potrivit datelor istorice, peste 600.000 de germani au fost deportați la ordinul lui Stalin către Siberia și Kazahstan.

1963 – În această zi a fost ținut unul dintre cele mai importante discursuri din istorie. De pe treptele Monumentului Lincoln din Washington, DC, Martin Luther King, Jr. a ținut o prelegere numită „I Have a Dream”.

1993 – Sonda spațială Galileo a trecut pe lângă asteroidul Ida la o distanță de 10.500 km și a trimis fotografii înapoi pe Pământ. Cu această ocazie a fost descoperit pentru prima dată un satelit al unui asteroid și i s-a dat numele de Dactyl,  potrivit Wikipedia.org.

1996 – Prințul Charles a divorțat oficial de prințesa Diana.

2014 – Recep Tayyip Erdogan a fost ales președintele Turciei. El a devenit astfel al 12-lea președinte al țării. Modul autoritar de a conduce ţara i-a adus şi un supranume: sultanul, scriu cei de la digi24.ro.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising