Ce s-a întâmplat azi, 25 decembrie?

25.12.2022
Ce s-a întâmplat azi, 25 decembrie?

Data de 25 decembrie este una specială, fiindcă toți creștinii din lumea întreagă sărbătoresc Nașterea lui Iisus Hristos (Crăciunul). Începând cu secolul al XX-lea, această zi a fost una de sărbătoare atât pentru credincioșii cât și pentru laici. Ziua de astăzi reprezintă cea de-a 359-a zi a calendarului gregorian și a 360-a zi în anii bisecți, iar până la finalul anului mai sunt 6 zile.

Evenimente istorice 25 decembrie

1642 – S-a născut Isaac Newton. Acesta a fost prima persoană din lume care a înțeles cum funcționează gravitația după ce a observat cum a căzut un măr din pom. Newton a murit în data de 20/31 martie 1727, la vârsta de 84 de ani.

1758 – În această zi a fost văzută cometa Halley de către Johann Georg Palitzsch. În felul acesta a fost confirmată predicția lui Edmund Halley cu privire la traiectoria ei. Aceasta a fost prima traversare a unei comete prezisă din timp.

1916 – Regele Ferdinand a decretat ordinul militar de război „Mihai Viteazul”, cu trei clase. O măsură necesară având în vedere că era Primul Război Mondial.

1932 – În China a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 7,6 pe scara Richter. În urma seismului au murit peste 70.000 de oameni.

1977 – A murit Sir Charles (Charlie) Spencer Chaplin. Acesta a rămas cunoscut publicului larg ca Charlie Chaplin, fiind considerat unul dintre cei mai actori ai secolului al XX-lea.

1989 – Au murit Elena și Nicolae Ceaușescu. Aceștia au fost împușcați la Târgoviște, după o simulare de proces, fiind acuzați de crime împotriva poporului român.

1989 – În această zi sfântă, Televiziunea Română a transmis, pentru prima dată în direct, slujba de Crăciun de la Patriarhia Română.

1991Mihail Gorbaciov a anunțat la televizor că demisionează din funcția de președinte al URSS. Decizia a venit ca urmare a faptelor de pe plan extern. Totodată, Sovietul Suprem al Uniunii Sovietice a decis schimbarea denumirii statului din U.R.S.S. (Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste) în Federația Rusă.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot