Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul

01.12.2022
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul

Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din lume care a înțeles cum funcționează forțele naturii și ale Universului.

Potrivit Wikipedia.org, cu câteva clipe înainte să moară Isaac Newton a spus: „Nu știu cum arăt eu în fața lumii, dar mie mi se pare că sunt un băiat care se joacă pe malul mării și se distrează căutând din timp în timp pietricele mai colorate decât de obicei, sau o scoică roșie, în timp ce marele ocean al adevărului se întinde necunoscut în fața mea”.

Lucruri mai puțin știute despre Isaac Newton

1. Isaac Newton este considerat cel mai important savant din istoria omenirii, descoperirile sale revoluționând felul în care lumea a fost înțeleasă ulterior.

2. Isaac Newton a studiat la început pentru a obține o diplomă în drept.

3. Savantul a suferit în timpul vieții două căderi nervoase.

4. Newton a fost cel care a inventat telescopul cu refracție și a descoperit gravitația după ce a văzut cum un măr a căzut din pom.

5. Newton a fost un renumit om de știință, făcând carieră ca și alchimist, teolog, mistic, matematician, fizician și astronom.

6. În 1696, Issac Newton a fost numit director al Monetăriei Regale.

7. Lucrarea „Philosophiae Naturalis Principia Mathematica” este considerată, de specialiștii în domeniu, cea mai influentă carte de fizică din istoria omenirii.

8. Newton a lucrat asupra efectelor și caracteristicilor corpurilor în mișcare, difracția luminii, gravitația universală, forța centrifugă și forța centripetă.

9. Newton a ajutat Marea Britanie să treacă peste criza economică a secolului al XVII-lea.

10. Isaac Newton nu a fost căsătorit și se presupune că nu a întreținut niciodată relații intime.

11. Unul dintre dinții lui Newton a fost vândut la o licitație, în anul 1816, pentru aproximativ 3.600 de dolari.

12. Savantul a prezis că până în anul 2060 lumea se va sfârși.

13. Tatălui celebrului om de știință s-a numit tot Isaac Newton.

14. Una dintre replicile celebre ale lui Newton spune: „Platon este prietenul meu – Aristotel este prietenul meu – dar cel mai mare prieten al meu este adevărul.”

15. Copacul din care a căzut mărul în urma căruia Isaac Newton a descoperit gravitația încă există, potrivit seriousfacts.com.

Foto: nationalgeographic.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
România a devenit o țară democratică după căderea comunismului, în anul 1989. Totodată, economia de piață s-a transformat într-una liberă și și-au făcut apariția tot felul de... citește tot
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Anul 2022 a fost unul plin de evenimente la nivel global. Drept urmare, românii au căutat informații pe Google despre lucrurile care au marcat omenirea. La începutul anului trecut lumea a fost... citește tot
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă contra francezilor!
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă ...
Unele dintre cele mai de succes victorii românești pe câmpul de luptă au avut loc în timpul Primului Război Mondial. Unele dintre momentele remarcabile rămân bătălile de la Mărăști,... citește tot