Isaac Newton a prevestit când va reveni Iisus Hristos pe Pământ

25.04.2023
Isaac Newton a prevestit când va reveni Iisus Hristos pe Pământ

Isaac Newton (1642 sau 1643 – 1727) a fost unul dintre cei mai importanți savanți din istorie, fiind considerat de mulți ca fondatorul științei moderne. Englezul a avut contribuții remarcabile în domeniul matematicii, fizicii și astronomiei, care au schimbat fundamental modul în care oamenii au înțeles lumea.

Lucrările sale, cum ar fi „Principiile matematicii naturale” și „Optica”, sunt considerate pietre de temelie ale științei moderne și au influențat gândirea și dezvoltarea ulterioară a multor domenii ale științei și tehnologiei. Cu toate acestea, Isaac Newton s-a făcut remarcat și prin câteva predicții cu privire la sfârșitul lumii și revenirea printre oameni a lui Iisus Hristos.

Isaac Newton a prezis sfârșitul lumii

Potrivit manuscrisurilor lăsate în urma și datate 1704 Newton a prezis când va avea loc Apocalipsa pe Pământ. În mod sigur teoria s-a a băgat spaima în contemporanii săi, având în vedere statutul și inteligența savantului. Calculele realizate de omul de știință britanic au arătat că în anul 2060 omenirea se va confrunta cu o Apocalipsă. O dată destul de apropiată zilelor pe care le trăim.

Isaac Newton a ajuns la această concluzie, după ce a studiat intens mai multe scrieri religioase, printre care și Biblia, observând că toate vorbesc despre apariția ”Împărăției Cerurilor”.

Teoria lui Newton a fost calculată luând în considerare calendarul acelor vremuri, luni de 30 de zile, cu 12 luni pe an. Astfel, acesta a ajuns la concluzia că la mijlocul secolului al XXI-lea Iisus Hristos va reveni pe Pământ pentru a domni un mileniu. Totodată, omul de știință a prezis că în această perioadă evreii vor realiza ”o împărăție înfloritoare și veșnică” în Israel.

Cert este că nici Newton nu era foarte sigur de teoria sa și spune la un moment dat despre sfârșitul lumii că ”s-ar putea să se întâmple cât mai târziu, dar nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să se întâmple mai devreme”, potrivit dailystar.co.uk.

Ce a descoperit Newton?

Omul de știință britanic a dezvoltat teoria gravitației universale, care explică modul în care obiectele se atrag reciproc în Univers, și a inventat calculul infinitesimal, care a permis matematicienilor să rezolve problemele dinamice complexe. De asemenea, el a făcut contribuții semnificative în domeniul opticii, demonstrând că lumina albă poate fi descompusă într-un spectru de culori.

Foto: dailystar.co.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot