Isaac Newton a prevestit când va reveni Iisus Hristos pe Pământ

25.04.2023
Isaac Newton a prevestit când va reveni Iisus Hristos pe Pământ

Isaac Newton (1642 sau 1643 – 1727) a fost unul dintre cei mai importanți savanți din istorie, fiind considerat de mulți ca fondatorul științei moderne. Englezul a avut contribuții remarcabile în domeniul matematicii, fizicii și astronomiei, care au schimbat fundamental modul în care oamenii au înțeles lumea.

Lucrările sale, cum ar fi „Principiile matematicii naturale” și „Optica”, sunt considerate pietre de temelie ale științei moderne și au influențat gândirea și dezvoltarea ulterioară a multor domenii ale științei și tehnologiei. Cu toate acestea, Isaac Newton s-a făcut remarcat și prin câteva predicții cu privire la sfârșitul lumii și revenirea printre oameni a lui Iisus Hristos.

Isaac Newton a prezis sfârșitul lumii

Potrivit manuscrisurilor lăsate în urma și datate 1704 Newton a prezis când va avea loc Apocalipsa pe Pământ. În mod sigur teoria s-a a băgat spaima în contemporanii săi, având în vedere statutul și inteligența savantului. Calculele realizate de omul de știință britanic au arătat că în anul 2060 omenirea se va confrunta cu o Apocalipsă. O dată destul de apropiată zilelor pe care le trăim.

Isaac Newton a ajuns la această concluzie, după ce a studiat intens mai multe scrieri religioase, printre care și Biblia, observând că toate vorbesc despre apariția ”Împărăției Cerurilor”.

Teoria lui Newton a fost calculată luând în considerare calendarul acelor vremuri, luni de 30 de zile, cu 12 luni pe an. Astfel, acesta a ajuns la concluzia că la mijlocul secolului al XXI-lea Iisus Hristos va reveni pe Pământ pentru a domni un mileniu. Totodată, omul de știință a prezis că în această perioadă evreii vor realiza ”o împărăție înfloritoare și veșnică” în Israel.

Cert este că nici Newton nu era foarte sigur de teoria sa și spune la un moment dat despre sfârșitul lumii că ”s-ar putea să se întâmple cât mai târziu, dar nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să se întâmple mai devreme”, potrivit dailystar.co.uk.

Ce a descoperit Newton?

Omul de știință britanic a dezvoltat teoria gravitației universale, care explică modul în care obiectele se atrag reciproc în Univers, și a inventat calculul infinitesimal, care a permis matematicienilor să rezolve problemele dinamice complexe. De asemenea, el a făcut contribuții semnificative în domeniul opticii, demonstrând că lumina albă poate fi descompusă într-un spectru de culori.

Foto: dailystar.co.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot