Ce s-a întâmplat azi, 19 iulie?

19.07.2022
Ce s-a întâmplat azi, 19 iulie?

Data de 19 iulie este una dintre cele mai importante din an, fiindcă mai multe evenimente istorice au avut loc în această zi. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 200-a zi a calendarului gregorian și a 201-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 19 iulie

1814 – S-a născut Samuel Colt. Acesta a fost un inventator american și a rămas în istorie pentru popularizarea arme de foc numită revolver. Colt a murit pe data de 10 ianuarie 1862, la vârsta de doar 47 de ani.

1870 – Franța a declarat război Prusiei. Conflictul a luat sfârșit pe 26 februarie 1871, iar trupele franceze au fost înfrânte.

1877 – Marele Duce Nicolae, comandantul suprem al armatelor rusești, a cerut ajutorul principelui Carol I, fiindcă nu mai făcea față trupelor otomane, în cea de-a doua bătălie de la Plevna. Drept urmare, mai multe trupe ale Armatei Române au trecut Dunărea și au păzit podul Zimnicea-Svistov.

1900 – A fost un moment istoric pentru infrastructura din Paris, fiindcă s-a deschis prima linie de metrou.

1922 – A avut loc primul meci de tenis pentru echipa României în Cupa Davis. Țara noastră a pierdut cu scorul de 5-0 în fața Indiei.

1946 – S-a născut Ilie Năstase. Acesta a fost jucător profesionist de tenis, fiind de două ori numărul 1 mondial în clasamentul ATP, în 1972 și 1973. Ilie Năstase a câștigat 83 de competiții, însă doar 58 au fost înregistrate de Asociația Jucătorilor de Tenis Profesioniști (ATP). Printre titlurile câștigate la individual se numără și două de Grand Slam, US Open în 1972, respectiv Roland Garros în 1973.

1954 – La această dată, lumea muzicii s-a schimbat pentru totdeauna, fiindcă Elvis Presley a lansat primul disc single, intitulat „That’ s All Right”.

1965 – A început Congresul al IX-lea al Partidului Comunist Român, eveniment în urma căruia Nicolae Ceaușescu a fost ales în funcția de secretar general al partidului.

1996 – Senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat o lege prin care se acorda României statutul de cea mai favorizată națiune din regiune. Drept urmare, în anii următori, pe teritoriul țării noastre au fost dezvoltate baze permanente ale armatei SUA.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising