Ce s-a întâmplat azi, 19 iulie?

19.07.2022
Ce s-a întâmplat azi, 19 iulie?

Data de 19 iulie este una dintre cele mai importante din an, fiindcă mai multe evenimente istorice au avut loc în această zi. Trebuie precizat că această dată reprezintă cea de-a 200-a zi a calendarului gregorian și a 201-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 19 iulie

1814 – S-a născut Samuel Colt. Acesta a fost un inventator american și a rămas în istorie pentru popularizarea arme de foc numită revolver. Colt a murit pe data de 10 ianuarie 1862, la vârsta de doar 47 de ani.

1870 – Franța a declarat război Prusiei. Conflictul a luat sfârșit pe 26 februarie 1871, iar trupele franceze au fost înfrânte.

1877 – Marele Duce Nicolae, comandantul suprem al armatelor rusești, a cerut ajutorul principelui Carol I, fiindcă nu mai făcea față trupelor otomane, în cea de-a doua bătălie de la Plevna. Drept urmare, mai multe trupe ale Armatei Române au trecut Dunărea și au păzit podul Zimnicea-Svistov.

1900 – A fost un moment istoric pentru infrastructura din Paris, fiindcă s-a deschis prima linie de metrou.

1922 – A avut loc primul meci de tenis pentru echipa României în Cupa Davis. Țara noastră a pierdut cu scorul de 5-0 în fața Indiei.

1946 – S-a născut Ilie Năstase. Acesta a fost jucător profesionist de tenis, fiind de două ori numărul 1 mondial în clasamentul ATP, în 1972 și 1973. Ilie Năstase a câștigat 83 de competiții, însă doar 58 au fost înregistrate de Asociația Jucătorilor de Tenis Profesioniști (ATP). Printre titlurile câștigate la individual se numără și două de Grand Slam, US Open în 1972, respectiv Roland Garros în 1973.

1954 – La această dată, lumea muzicii s-a schimbat pentru totdeauna, fiindcă Elvis Presley a lansat primul disc single, intitulat „That’ s All Right”.

1965 – A început Congresul al IX-lea al Partidului Comunist Român, eveniment în urma căruia Nicolae Ceaușescu a fost ales în funcția de secretar general al partidului.

1996 – Senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat o lege prin care se acorda României statutul de cea mai favorizată națiune din regiune. Drept urmare, în anii următori, pe teritoriul țării noastre au fost dezvoltate baze permanente ale armatei SUA.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot