Ce s-a întâmplat azi, 19 aprilie?

19.04.2022
Ce s-a întâmplat azi, 19 aprilie?

Data de 19 aprilie este cea de-a 109-a zi a calendarului gregorian. De-a lungul timpului, astăzi, au avut loc mai multe evenimente istorice care au schimbat mersul umanității. Multe dintre ele au fost uitate, odată cu trecerea timpului, însă redactorii shtiu.ro le readuc în evidență pe cele mai importante.

Evenimente istorice 19 aprilie

1770 – Maria Antoneta s-a căsătorit la vârsta de doar 15 ani cu Ludovic al XVI-lea al Franței.

1854 – S-a născut Anghel Saligny. Acesta a fost unul dintre cei mai mari ingineri constructori din istoria României, fiind considerat unul dintre pionierii tehnicii mondiale în proiectarea și construcția podurilor și silozurilor cu structură metalică, respectiv de beton armat. Iar podul de la Cernavodă este în totalitate opera sa. Saligny a murit pe 17 iunie 1925, la vârsta de 71 de ani.

1882 – A decedat Charles Darwin. Acesta a rămas în istorie, în special, datorită teoriei evoluționiste care susține că toate speciile au evoluat natural, de-a lungul timpului. El a fost un reputat naturalist britanic, geolog și biolog.

1919 – Eugen Lovinescu scoate, la București, revista literară „Sburătorul”.

1960 – Studenții din Coreea de Sud au organizat un protest național, de amploare, pro-democrație împotriva președintelui Syngman Rhee, forțându-l în cele din urmă să demisioneze, la 26 aprilie, după patru mandate.

1971 – A fost lansată prima stație spațială, Salyut 1. Aceasta va arde la reintrarea în atmosfera Pământului, la 11 octombrie, după ce a fost utilizată 123 de zile.

1989 – A murit Matei Balș. Acesta a fost un medic român, profesor universitar la București, șef de catedră la Clinica a II-a de boli infecțioase și decan al FPSMF (Facultatea pentru Perfecționare și Specializare a Institutului Medico-Farmaceutic din București), membru titular al Academiei de Medicină a RSR (1969), membru al Academiei de Științe din New-York, membru al Societății Americane de Microbiologie, membru al Societății Regale de Medicină Tropicală și Igienă din Londra, membru al Societății de Patologie Clinică din Berlin, laureat al Premiului de Stat clasa I (1950), pentru descoperirea nitrofuranului și aplicarea lui în febra tifoidă.

1995 – A avut loc un atentat terorist asupra clădirii federale Murrah din orașul Oklahoma, din Statele Unite ale Americii, în urma căruia 168 de persoane au murit.

2005 – Cardinalii l-au ales pe Joseph Ratzinger în funcția de episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice (papa Benedict al XVI-lea).

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot