Ce s-a întâmplat azi, 15 iunie?

15.06.2021
Ce s-a întâmplat azi, 15 iunie?

Cei născuți pe 15 iunie ar trebui să știe că o serie de evenimente importante au avut loc pe această dată, de-a lungul timpului. Unele pozitive, altele negative, toate însă și-au lăsat amprenta pe istoria omenirii.

Ce s-a întâmplat azi, 15 iunie?

1167 În acest an a fost înființat orașul Copenhaga, cel care avea să devină capitala Regatului Danez, în anul 1443.

1502 Cristofor Columb descoperă insula Martinica, în timpul ultimei sale expediții. Totodată, el a încercat să găsească o rută către Asia și navigat spre vest, pe Oceanul Atlantic, dar a pus piciorul pe un nou continent, denumit mai târziu, America.

1839 În acest an, lumea automobilistică și nu numai a cunoscut un salt mare în față, fiindcă Charles Goodyear a descoperit vulcanizarea cauciucului, procedeu prin care acesta devine insensibil la variațiile de temperatură.

1848 La această dată a fost sfințit drapelul național tric. El fusese adoptat prin decret cu o zi înainte, de către Guvernul revoluționar de la București. Drapelul a avut culorile albastru, galben, roșu și avea înscrisă deviza „Dreptate, Frăție” . Totodată, a avut loc a doua Adunare populară de la Lugoj a românilor din Banat, unde s-au decis următoarele: înființarea unei armate populare române în frunte cu Eftimie Murgu, introducerea limbii române, recunoașterea naționalității române etc.

1889 Moare Mihai Eminescu, cel considerat cel mai mare poet al literaturii române. Acesta s-a stins din viață la doar 39 de ani. În decursul scurtei perioade petrecute pe pământ, a fost poet, prozator și jurnalist român.

1940 A reprezentat un moment negru pentru istoria umanității când a fost înființat lagărul de exterminare de la Auschwitz, destinat inițial oamenilor politici din Polonia.

1977 Constantin Brâncuși a fost apreciat, încă o dată, la adevărata sa valoare, fiindcă la Paris a fost inaugurat atelierul lui, reconstituit pe esplanada Beaubourg, într-o clădire separată de clădirea Muzeului de Artă Modernă. Spațiul are în componență 148 de sculpturi și francezii au încercat să refacă atmosfera atelierului sculptorului din Impasse Ronsin.

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot