Ce s-a întâmplat azi, 15 iunie?

15.06.2021
Ce s-a întâmplat azi, 15 iunie?

Cei născuți pe 15 iunie ar trebui să știe că o serie de evenimente importante au avut loc pe această dată, de-a lungul timpului. Unele pozitive, altele negative, toate însă și-au lăsat amprenta pe istoria omenirii.

Ce s-a întâmplat azi, 15 iunie?

1167 În acest an a fost înființat orașul Copenhaga, cel care avea să devină capitala Regatului Danez, în anul 1443.

1502 Cristofor Columb descoperă insula Martinica, în timpul ultimei sale expediții. Totodată, el a încercat să găsească o rută către Asia și navigat spre vest, pe Oceanul Atlantic, dar a pus piciorul pe un nou continent, denumit mai târziu, America.

1839 În acest an, lumea automobilistică și nu numai a cunoscut un salt mare în față, fiindcă Charles Goodyear a descoperit vulcanizarea cauciucului, procedeu prin care acesta devine insensibil la variațiile de temperatură.

1848 La această dată a fost sfințit drapelul național tric. El fusese adoptat prin decret cu o zi înainte, de către Guvernul revoluționar de la București. Drapelul a avut culorile albastru, galben, roșu și avea înscrisă deviza „Dreptate, Frăție” . Totodată, a avut loc a doua Adunare populară de la Lugoj a românilor din Banat, unde s-au decis următoarele: înființarea unei armate populare române în frunte cu Eftimie Murgu, introducerea limbii române, recunoașterea naționalității române etc.

1889 Moare Mihai Eminescu, cel considerat cel mai mare poet al literaturii române. Acesta s-a stins din viață la doar 39 de ani. În decursul scurtei perioade petrecute pe pământ, a fost poet, prozator și jurnalist român.

1940 A reprezentat un moment negru pentru istoria umanității când a fost înființat lagărul de exterminare de la Auschwitz, destinat inițial oamenilor politici din Polonia.

1977 Constantin Brâncuși a fost apreciat, încă o dată, la adevărata sa valoare, fiindcă la Paris a fost inaugurat atelierul lui, reconstituit pe esplanada Beaubourg, într-o clădire separată de clădirea Muzeului de Artă Modernă. Spațiul are în componență 148 de sculpturi și francezii au încercat să refacă atmosfera atelierului sculptorului din Impasse Ronsin.

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot