Ce le atrage pe muște în casele noastre?

01.09.2022
Ce le atrage pe muște în casele noastre?

Muștele fac parte din ordinul Diptera, subordinul Brachycera, potrivit Wikipedia.org, și nu sunt agreate de niciun om. Aceste insecte parcă vin de nicăieri și sunt foarte cicălitoare. Îndepărtarea lor poate fi o bătaie de cap pentru orice persoană, însă acum există diferite metode de a scăpa de ele. Dar ce le atrage pe aceste insecte în casele oamenilor?

De ce sunt atrase muștele de casele oamenilor?

Potrivit entomologilor, există peste 100.000 de specii de muște în întreaga lume. Foarte multe dintre aceste insecte trăiesc în preajma așezărilor umane, fiind atrase de tot felul de lucruri.

Lumina este unul dintre factorii care atrage muștele, în special pe cele care trăiesc în grup. Speciile atrase de lumină sunt mai mari decât decât musca standard. Deoarece muștele de grup emană un miros dulce, ele se atrag reciproc în grupuri mari. Dacă una dintre ele este ucisă, mirosul dulce este eliberat într-o concentrație și mai puternică, ceea ce face ca restul muștelor să fie atrase de izul dulceag.

Șoarecii și șobolanii din gospodării atrag muștele. Muștele de carne sunt cele atrase în special de animale și de rozătoare. Acestea se disting prin culoarea albastră strălucitoare, care poate merge până la verde sau galben.

Fructele care au început să se strice sunt un alt factor de atracție a muștelor. Specia de muște atrasă de procesul de fermentație a fructelor arată ciudat, cu ochii roșii și un corp maro închis sau negru. Acest tip de insecte caută hrană care fermentează pentru a-și depune ouăle, astfel încât larvele să poată mânca odată ce eclozează.

Muștele de molii sau muștele de scurgere sunt atrase de mizeria din jurul scurgerilor de la cadă și chiuvetă, dar și de la toaletă. Aceste insecte sunt mici, cu o culoare galbenă, dar și maro.

Persoanele care cresc plante în ghivece, în interiorul casei, ar trebui să știe că acestea reprezintă un adevărat „Rai” pentru muște. Trebuie precizat că există specii de muște care sunt atrase de anumite legume sau fructe. De exemplu, există musca mărului sau a păducelului. Muștele de varză preferă varza, broccoli, varza de Bruxelles și conopida. Aceste mici muște cenușii vor depune ouă toamna și vor ierna ca larve pentru a apărea ca adulte primăvara.

Muștele sunt atrase și de excrementele animalelor de companie. Acestea mai sunt numite și muște de grajd, fiindcă au nevoie de sânge cald pentru a supraviețui, hrănindu-se din mamifere. Le place să depună ouă în medii umede, cum ar fi așternutul murdar, grămezile de gunoi de grajd sau chiar fânul stricat, potrivit pestpointers.com. Zonele mlăștinoase reprezintă un alt punct de atracție pentru muște. Această specie de insecte își depune larvele în noroi și se hrănește cu sângele de la animale.

Așadar, încă din cele mai vechi timpuri oamenii s-au luptat cu insectele. Invazia acestora este un moment neplăcut pentru toată lumea, însă în prezent există tot felul de metode pentru a scăpa de ele.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un câine de rasă de pe...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
Cât te costă, anual, să-ți lași dispozitivele în priză: obiceiul „prost” de care trebuie să...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising