Ce înseamnă INRI?

30.03.2023
Ce înseamnă INRI?

Iisus Hristos este mântuitorul creștinilor, fiind una dintre cele mai importante personalități ale istoriei. Nașterea Lui a însemnat un punct de cotitură pentru religie, începând să fie propovătuită în toate colțurile lumii. Moartea Mântuitorului este plânsă anual de miliarde de oameni. Tema morții creștinilor este similară cu cea a lui Iisus Hristos. De ce pe crucile ortodoxe apar însemnele INRI?

Unde sunt cele mai importante relicve creștine?

INRI

Iisus Hristos este una dintre cele mai cunoscute personalități care au existat vreodată. Povestea și legendele sale înconjoară lumea, reprezentând un punct important în religie. Nașterea și Învierea Lui sunt cele mai importante evenimente din istoria creștinătății.

Cele mai însemnate obiecte care I-au aparținut sunt recunoscute ca fiind relicve de primă clasă și care au o importanță aparte în religie. De-a lungul istoriei au apărut numeroase fraude, falsuri sau comploturi prin care s-a încercat furtul sau mascarea acestor obiecte.

Ce înseamnă INRI?

Deși cei mai mulți oameni au văzut aceste însemne, puțini știu adevărata însemnătate a prescurtării. Legendele spun că înaintea răstignirii lui Iisus Hristos, romanii considerau firesc să-și bată joc de autoritatea pe care O avea asupra oamenilor. Astfel că au scris pe cruce însemnul INRI (Iisus din Nazaret, Regele Iudeilor).

Acesta s-a păstrat de-a lungul istoriei, fiind semnul crucii în momentul când o persoană trece la cele sfinte.

„Pilat a scris o însemnare, pe care a pus-o deasupra crucii, și era scris: Iisus din Nazaret, Regele Iudeilor (latină: Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum) – INRI.” – Evanghelia după Sf. Ioan (19,19).

Foto: Papalabucuresti.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot