Câte stadioane de fotbal există în București? Care este cea mai titrată echipă a orașului?

24.10.2022
Câte stadioane de fotbal există în București? Care este cea mai titrată echipă a orașului?

Fotbalul românesc are o istorie îndelungată. Primele activități similare fotbalului provin din anul 1865. În timp, acesta a devenit sportul rege al țării, având o echipă națională și numeroase echipe de club. În București găsim cele mai importante echipe, cu un palmares național de neegalat. Câte stadioane de fotbal există în București? Care este cea mai titrată echipă a orașului?

Câte stadioane de fotbal există în București?

stadioane

Bucureștiul este capitala României. Cu o populație de peste 3 milioane de oameni, fluxul suporterilor este foarte important. De-a lungul timpului, Bucureștiul a fost casa a numeroase echipe de fotbal care s-au stins, iar stadioanele au rămas în paragină. În prezent, cu ajutorul instituțiilor de investiții naționale și internaționale, cele mai importante stadioane s-au bucurat de recondiționări la standarde înalte.

Pentru a face o clasificare corectă, vom adăuga în listă doar terenurile care au o capacitate mai mare de 1.000 de locuri. De regulă, acestea sunt cele care pot găzdui competiții. În total, sunt 18 stadioane.

Alte stadioane importante sunt: Cotroceni, Regie, Arcul de Triumf, Colentina, Romprim, Progresul Spartac sau Metaloglobus.

Care este cea mai titrată echipă a orașului?

stadioane

În 1947 a fost înființată echipa Steaua București, care după mai bine de 70 de ani rămâne cel mai titrat club sportiv al țării. Doar echipa de fotbal are adunate peste 40 de cupe la nivel național. Cel mai mare succes al fotbalului românesc a avut loc în 1986, când Steaua reușea meciul emblematic de la Sevilla, împotriva Barcelonei, câștigând Cupa Campionilor Europeni. Ulterior a fost câștigată și Supercupa Europei.
În prezent, conflictele interioare ale clubului sportiv au născut mai multe entități care se luptă pentru blazon și palmares.

Foto: Wikipedia.org & Emerging-europe.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este metoda fermoarului în trafic?
Ce este metoda fermoarului în trafic?
Metoda fermoarului, cunoscută și sub denumirea de „principiul de alternare” sau „zipper merge” în limba engleză, este o tehnică de circulație rutieră menită să fluidizeze traficul... citește tot
Ce s-ar întâmpla dacă Pământul s-ar opri din rotire (mișcarea de rotație)?
Ce s-ar întâmpla dacă Pământul s-ar opri din rotire (mișcarea de rotație)?
Ne gândim rar la faptul că Pământul se învârte. Și totuși, planeta noastră face o rotație completă în jurul axei sale o dată la 24 de ore. Dar ce s-ar întâmpla dacă, brusc, Pământul... citește tot
De ce nu putem merge direct în spațiu?
De ce nu putem merge direct în spațiu?
Mulți oameni și-au imaginat cel puțin o dată cum ar fi să deschidă o ușă și să iasă direct în spațiu, ca într-un film SF. Dar adevărul este că spațiul cosmic este unul dintre cele... citește tot