Cât le-a luat unor țestoase să rezolve corect un puzzle Wordle 

21.03.2022
Cât le-a luat unor țestoase să rezolve corect un puzzle Wordle 

Broaștele țestoase sunt niște reptile foarte frumoase. Ele pot fi ținute și ca animale de companie, dar și ca ajutoare de nădejde pentru rezolvarea puzzle-ului Wordle.

Trei broaște țestoase de la SEA LIFE Michigan Aquarium din Auburn Hills și-au unit puterile pentru a rezolva celebrul joc de cuvinte Wordle. Aproximativ 45 de minute mai târziu, Blossom, Bubbles și Buttercup l-au rezolvat. Bineînțeles, cu puțin ajutor din partea unor oameni.

Cum au rezolvat trei țestoase puzzle-ul Wordle

Angajații acvariului au așezat toate cele 26 de litere ale alfabetului cu bucăți de salată, ardei gras și măr, unele dintre deliciile lor preferate, a declarat coordonatorul de marketing al SEA LIFE Rebecca Godwin.

„Treaba lor a fost să meargă și să găsească orice literă care le ‘gâdila’ simțul. Atunci luam acele foi. Și, evident, nu le-au pus sub formă de cuvinte imediat, așa că acolo a intervenit echipa acvariului. Au luat literele pe care le-au cules țestoasele, le-au rearanjat și le-au introdus în Wordle”, a spus Godwin, potrivit Detroit Free Press.

Țestoasele nu pot scrie, așa că Godwin a comparat rolul echipei de acvariu cu cel al unui rezolvator de anagrame, pur și simplu rearanjând. După câteva runde, și-au dat seama că ar trebui să scoată literele care erau incorecte, deoarece țestoasele continuau să aleagă „r” și „n” iar și iar.

„Au putut să se concentreze asupra ultimelor două foi de care aveam nevoie și am descoperit cuvântul movie (film). A fost foarte interesant. Nu ne așteptam neapărat să câștigăm, dar ne-am bucurat că s-a întâmplat”, a mai spus Godwin.

Wordle este doar o modalitate prin care SEA LIFE își păstrează țestoasele (și alte animale) fericite. Godwin a spus că este prioritatea lor principală. Unul dintre angajați a spus că știau că țestoaselor le-a plăcut să se joace Wordle din cauza modului în care s-au comportat după terminarea jocului.

În limba română, există o variantă a jocului adaptată de Shtiu.ro pe site-ul shtiu.ro/wordle. Succes!

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu se numără printre cele mai controversate personalități de după 1900. Acesta a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940... citește tot