Cât le-a luat unor țestoase să rezolve corect un puzzle Wordle 

21.03.2022
Cât le-a luat unor țestoase să rezolve corect un puzzle Wordle 

Broaștele țestoase sunt niște reptile foarte frumoase. Ele pot fi ținute și ca animale de companie, dar și ca ajutoare de nădejde pentru rezolvarea puzzle-ului Wordle.

Trei broaște țestoase de la SEA LIFE Michigan Aquarium din Auburn Hills și-au unit puterile pentru a rezolva celebrul joc de cuvinte Wordle. Aproximativ 45 de minute mai târziu, Blossom, Bubbles și Buttercup l-au rezolvat. Bineînțeles, cu puțin ajutor din partea unor oameni.

Cum au rezolvat trei țestoase puzzle-ul Wordle

Angajații acvariului au așezat toate cele 26 de litere ale alfabetului cu bucăți de salată, ardei gras și măr, unele dintre deliciile lor preferate, a declarat coordonatorul de marketing al SEA LIFE Rebecca Godwin.

„Treaba lor a fost să meargă și să găsească orice literă care le ‘gâdila’ simțul. Atunci luam acele foi. Și, evident, nu le-au pus sub formă de cuvinte imediat, așa că acolo a intervenit echipa acvariului. Au luat literele pe care le-au cules țestoasele, le-au rearanjat și le-au introdus în Wordle”, a spus Godwin, potrivit Detroit Free Press.

Țestoasele nu pot scrie, așa că Godwin a comparat rolul echipei de acvariu cu cel al unui rezolvator de anagrame, pur și simplu rearanjând. După câteva runde, și-au dat seama că ar trebui să scoată literele care erau incorecte, deoarece țestoasele continuau să aleagă „r” și „n” iar și iar.

„Au putut să se concentreze asupra ultimelor două foi de care aveam nevoie și am descoperit cuvântul movie (film). A fost foarte interesant. Nu ne așteptam neapărat să câștigăm, dar ne-am bucurat că s-a întâmplat”, a mai spus Godwin.

Wordle este doar o modalitate prin care SEA LIFE își păstrează țestoasele (și alte animale) fericite. Godwin a spus că este prioritatea lor principală. Unul dintre angajați a spus că știau că țestoaselor le-a plăcut să se joace Wordle din cauza modului în care s-au comportat după terminarea jocului.

În limba română, există o variantă a jocului adaptată de Shtiu.ro pe site-ul shtiu.ro/wordle. Succes!

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 11 august, a 223-a zi a calendarului gregorian și a 224-a zi în anii bisecți, a consemnat de-a lungul vremii evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a țării noastre. În...
Cele mai noi articole
De ce Sadoveanu nu dădea niciodată bani cu împrumut?
De ce Sadoveanu nu dădea niciodată bani cu împrumut?
Cine nu a auzit despre scriitorul Mihail Sadoveanu? Înainte de scriitorul Sadoveanu a existat omul Mihail Sadoveanu, un bărbat care era pasionat de vânătorie și pescărie. Acesta era înconjurat... citește tot
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
România a avut, de-a lungul timpului, mai multe personalităţi care i-au influenţat dezvoltarea. Cei mai mulți dintre ei sunt cunoscuți, rămânând în istorie prin realizările lor în plan... citește tot
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Alături de Elena Lupescu și Elena Udrea, Elena Ceaușescu este una dintre cele mai cunoscute femei care au influențat viața politică din România și, totodată, destinele a milioane de români.... citește tot