Cât le-a luat unor țestoase să rezolve corect un puzzle Wordle 

21.03.2022
Cât le-a luat unor țestoase să rezolve corect un puzzle Wordle 

Broaștele țestoase sunt niște reptile foarte frumoase. Ele pot fi ținute și ca animale de companie, dar și ca ajutoare de nădejde pentru rezolvarea puzzle-ului Wordle.

Trei broaște țestoase de la SEA LIFE Michigan Aquarium din Auburn Hills și-au unit puterile pentru a rezolva celebrul joc de cuvinte Wordle. Aproximativ 45 de minute mai târziu, Blossom, Bubbles și Buttercup l-au rezolvat. Bineînțeles, cu puțin ajutor din partea unor oameni.

Cum au rezolvat trei țestoase puzzle-ul Wordle

Angajații acvariului au așezat toate cele 26 de litere ale alfabetului cu bucăți de salată, ardei gras și măr, unele dintre deliciile lor preferate, a declarat coordonatorul de marketing al SEA LIFE Rebecca Godwin.

„Treaba lor a fost să meargă și să găsească orice literă care le ‘gâdila’ simțul. Atunci luam acele foi. Și, evident, nu le-au pus sub formă de cuvinte imediat, așa că acolo a intervenit echipa acvariului. Au luat literele pe care le-au cules țestoasele, le-au rearanjat și le-au introdus în Wordle”, a spus Godwin, potrivit Detroit Free Press.

Țestoasele nu pot scrie, așa că Godwin a comparat rolul echipei de acvariu cu cel al unui rezolvator de anagrame, pur și simplu rearanjând. După câteva runde, și-au dat seama că ar trebui să scoată literele care erau incorecte, deoarece țestoasele continuau să aleagă „r” și „n” iar și iar.

„Au putut să se concentreze asupra ultimelor două foi de care aveam nevoie și am descoperit cuvântul movie (film). A fost foarte interesant. Nu ne așteptam neapărat să câștigăm, dar ne-am bucurat că s-a întâmplat”, a mai spus Godwin.

Wordle este doar o modalitate prin care SEA LIFE își păstrează țestoasele (și alte animale) fericite. Godwin a spus că este prioritatea lor principală. Unul dintre angajați a spus că știau că țestoaselor le-a plăcut să se joace Wordle din cauza modului în care s-au comportat după terminarea jocului.

În limba română, există o variantă a jocului adaptată de Shtiu.ro pe site-ul shtiu.ro/wordle. Succes!

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 11 noiembrie este cea de 315-a zi a calendarului gregorian și a 316-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 50 de zile. La 11 noiembrie 1918, Puterile Antantei și...
Cele mai noi articole
De unde vine expresia „a tăia frunză la câini”?
De unde vine expresia „a tăia frunză la câini”?
Cuvântul este cel mai important lucru inventat, fiindcă el poate da semnificație unei acțiuni. Limbajul ne ajută să ne definim și să exprimăm o idee care poate fi pusă sau nu în practică.... citește tot
Iluzia optică supremă. Tu ce culoare vezi rochia asta?
Iluzia optică supremă. Tu ce culoare vezi rochia asta?
Iluzia optică stimulează zona optică cerebrală și afectează percepția. Drept urmare, realitatea este înțeleasă greșit, fiind estimat altceva decât ceea ce este. De-a lungul timpului, au... citește tot
De ce 666 este numărul Diavolului?
De ce 666 este numărul Diavolului?
Diavolul este considerat sursa tuturor relelor din lume și este văzut de toți creștinii ca opusul lui Dumnezeu. Cu toate acestea, sunt persoane care îl venerează pe Satan și încearcă să îl... citește tot