De ce fac peștii bule în acvariu?

01.07.2020
De ce fac peștii bule în acvariu?

Peștii de acvariu sunt foarte iubiți, atât de copii cât și de adulți. Coloritul lor intens aduce bucurie pe fața celor care îi privesc, reduce stresul și atrage o stare de liniște interioară. Trebuie specificat că peștii nu știu că se află în captivitate, de aceea ei se plimbă de la un capăt la altul în acvariu, crezând că sunt în ocean sau mare.

Un lucru interesant legat de peștii de acvariu este faptul că aceștia fac mai mereu bule. Acest lucru are o explicație științifică. Aceștia recurg la aceste obiceiuri atunci când doresc să construiască cuiburi pentru ouă. Peștele Betta este cunoscut pentru faptul că face multe bule.

Masculii Betta asigură îngrijirea părintească

Peștele Betta mai este cunoscut și ca pește de luptă. Masculii de tip Betta sunt cei care fac multe bule pentru a avea unde să își depună ouăle, fiind de altfel cei care asigură o îngrijire părintească. Pentru a construi cuiburile pentru ouă, aceștia nu au nevoie de femele.

În sălbăticie, bărbatul conduce femeia sub cuib, iar aceasta eliberează ouăle în apă. Masculul strânge ouăle, le fertilizează și le depozitează în siguranța cuibului. Peștele Betta este originar din bazinele stagnante din Asia de Sud-Est. Peștele Betta poate supraviețui perioadelor uscate de timp prin împrăștierea în noroi umed în fundul habitatelor.

Curiozități despre pești

Un lucru interesant este faptul că peștii de apă sărată chiar beau apă, spre deosebire de cei de apă dulce care nu fac acest lucru. La nivel global, numărul de specii de pești este mai mare decât de toate rasele de mamifere, amfibieni, reptile și păsări la un loc.

Cel mai mare pește din lume este rechinul-balenă. Acesta poate atinge o lungime de peste 15 metri și o greutate care poate să depășească 20 de tone. Un lucru incredibil este faptul că peștii dorm cu ochii deschiși, iar unii dintre ei pot simți stresul și durerea.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot