Cum a ajuns jocul Wordle un fenomen global?

22.03.2022
Cum a ajuns jocul Wordle un fenomen global?

Wordle, fenomenul viral care a făcut sute de mii de oameni să împărtășească zi de zi pătrate cu emoji verzi și galbene pe rețelele de socializare, a fost cumpărat de New York Times.

Wordle este jocul de cuvinte online gratuit care se pare că a strâns milioane de jucători de la înființare în urmă cu doar cinci luni. Pentru mulți, a devenit o obsesie zilnică. Atractia constă în simplitatea sa: se alege un cuvânt din cinci litere, orice cuvânt din cinci litere și există șase încercări de a descoperi cuvântul zilei.

Dacă vreo literă devine verde, ea este corectă și în locul potrivit. Galben, litera corectă, dar locul greșit și gri înseamnă că nu există litera respectivă în cuvânt. Totul a început cu un inginer de software care a vrut să creeze un joc simplu pentru partenera sa, care acum a fost cumpărat de The New York Times pentru o sumă de șapte cifre.

Wordle, jocul gratuit care te face să-ți dorești mai mult

Jocul a devenit atât de popular în întreaga lume, încât s-a creat și o comunitate online, una în care jucătorii își pot împărtăși și discuta cu ușurință rezultatele pe rețelele de socializare fără spoilere, datorită unei simple grile de emoji, astfel încât nu există pericolul de a ruina jocul din acea zi pentru nimeni altcineva.

Este, de asemenea, revigorant. Majoritatea aplicațiilor și jocurilor sunt create pentru a fi dependent. Wordle, în schimb, ne va lua doar câteva minute din timpul nostru. Întotdeauna ne face să ne dorim mai mult.

Jocul a fost început de Josh Wardle, un inginer de software din Brooklyn, New York. Creat inițial pentru partenera sa, Palak Shah, el l-a lansat publicului în octombrie. La 1 noiembrie, doar 90 de oameni îl jucaseră. În două luni, acest număr a crescut la 300.000 și continuă să devină ca un „bulgăre de zăpadă”.

Potrivit The New York Times, fenomenul viral are acum milioane de jucători. Anunțând preluarea de către ziar, domnul Wardle a postat pe Twitter spunând că Wordle a devenit mai mare decât și-a imaginat vreodată.

Palak Shah a jucat un rol esențial în pregătirea jocului pentru public, a spus domnul Wardle, după ce a restrâns lista inițială a tuturor cuvintelor de cinci litere din limba engleză (aproximativ 12.000) și pe cele despre care oamenii încă nu au auzit (aproximativ 2.500).

„Este foarte dulce. Cu siguranță așa își arată Josh dragostea”, a declarat Palah Shah atunci când a vorbit despre jocul special creat pentru ea.

The New York Times a spus că prețul de achiziție are șapte cifre, însă nu a dat alte detalii. Ziarul, care are jocuri de cuvinte populare precum Spelling Bee și puzzle-ul său de cuvinte încrucișate, i-a asigurat pe fani că „în momentul în care se va muta pe The New York Times, Wordle va fi jucat atât de noi utilizatori, cât și de cei existenți și nu vor fi aduse modificări”, scrie Sky News.

Tu ai ghicit cuvântul zilei? Joacă AICI varianta în limba română a celebrului joc Wordle.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot