Cum a ajuns jocul Wordle un fenomen global?

22.03.2022
Cum a ajuns jocul Wordle un fenomen global?

Wordle, fenomenul viral care a făcut sute de mii de oameni să împărtășească zi de zi pătrate cu emoji verzi și galbene pe rețelele de socializare, a fost cumpărat de New York Times.

Wordle este jocul de cuvinte online gratuit care se pare că a strâns milioane de jucători de la înființare în urmă cu doar cinci luni. Pentru mulți, a devenit o obsesie zilnică. Atractia constă în simplitatea sa: se alege un cuvânt din cinci litere, orice cuvânt din cinci litere și există șase încercări de a descoperi cuvântul zilei.

Dacă vreo literă devine verde, ea este corectă și în locul potrivit. Galben, litera corectă, dar locul greșit și gri înseamnă că nu există litera respectivă în cuvânt. Totul a început cu un inginer de software care a vrut să creeze un joc simplu pentru partenera sa, care acum a fost cumpărat de The New York Times pentru o sumă de șapte cifre.

Wordle, jocul gratuit care te face să-ți dorești mai mult

Jocul a devenit atât de popular în întreaga lume, încât s-a creat și o comunitate online, una în care jucătorii își pot împărtăși și discuta cu ușurință rezultatele pe rețelele de socializare fără spoilere, datorită unei simple grile de emoji, astfel încât nu există pericolul de a ruina jocul din acea zi pentru nimeni altcineva.

Este, de asemenea, revigorant. Majoritatea aplicațiilor și jocurilor sunt create pentru a fi dependent. Wordle, în schimb, ne va lua doar câteva minute din timpul nostru. Întotdeauna ne face să ne dorim mai mult.

Jocul a fost început de Josh Wardle, un inginer de software din Brooklyn, New York. Creat inițial pentru partenera sa, Palak Shah, el l-a lansat publicului în octombrie. La 1 noiembrie, doar 90 de oameni îl jucaseră. În două luni, acest număr a crescut la 300.000 și continuă să devină ca un „bulgăre de zăpadă”.

Potrivit The New York Times, fenomenul viral are acum milioane de jucători. Anunțând preluarea de către ziar, domnul Wardle a postat pe Twitter spunând că Wordle a devenit mai mare decât și-a imaginat vreodată.

Palak Shah a jucat un rol esențial în pregătirea jocului pentru public, a spus domnul Wardle, după ce a restrâns lista inițială a tuturor cuvintelor de cinci litere din limba engleză (aproximativ 12.000) și pe cele despre care oamenii încă nu au auzit (aproximativ 2.500).

„Este foarte dulce. Cu siguranță așa își arată Josh dragostea”, a declarat Palah Shah atunci când a vorbit despre jocul special creat pentru ea.

The New York Times a spus că prețul de achiziție are șapte cifre, însă nu a dat alte detalii. Ziarul, care are jocuri de cuvinte populare precum Spelling Bee și puzzle-ul său de cuvinte încrucișate, i-a asigurat pe fani că „în momentul în care se va muta pe The New York Times, Wordle va fi jucat atât de noi utilizatori, cât și de cei existenți și nu vor fi aduse modificări”, scrie Sky News.

Tu ai ghicit cuvântul zilei? Joacă AICI varianta în limba română a celebrului joc Wordle.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Marea Piramidă din Giza. Cât a durat construcția acesteia?
Curiozități despre Marea Piramidă din Giza. Cât a durat construcția acesteia?
Marea Piramidă din Giza este un simbol al Egiptului și un reper pentru egipteni și nu numai. Această construcție este cea mai veche și cea mai mare piramidă din complexul piramidal Giza situat... citește tot
Ce culoare are cerul pe alte planete?
Ce culoare are cerul pe alte planete?
Cerul privit de pe Pământ are culoarea albastră. Dacă această acțiune ar avea loc de pe altă planetă a Sistemului nostru solar, bolta cerească ar arăta cu totul altfel și ar avea altă... citește tot
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot