Curiozități despre Wordle, cel mai cunoscut joc de cuvinte din lume

21.03.2022
Curiozități despre Wordle, cel mai cunoscut joc de cuvinte din lume

Wordle este unul dintre cele mai celebre jocuri online, în prezent. Acesta oferă jucătorilor șase încercări de a ghici corect un cuvânt format din cinci litere. Jocul a fost lansat în octombrie 2021 și a fost creat de un inginer de software din Brooklyn, pe nume Josh Wardle, pentru partenerul său care iubește jocurile de cuvinte. Shtiu.ro îți prezintă o serie de curiozități despre cel mai cunoscut joc de cuvinte din lume. 

Lucruri mai puțin știute despre Wordle

1. Jocul a fost inventat de Josh Wardle și a fost numit după numele său, cu o mică schimbare.

2. Jucătorii au posibilitatea să joace o singură variantă pe zi, iar la mijlocul nopții cuvântul se resetează.

3. În varianta în engleză, cuvântul este la fel pentru toată lumea, indiferent de unde îl joacă în lume.

4. Wordle nu este o aplicație, acesta trebuie jucat într-un browser.

5. Există un mod greu. Utilizatorii pot activa această opțiune, care îi obligă pe jucători să folosească sugestiile din jocurile anterioare, împiedicând utilizatorii să folosească cuvinte la întâmplare.

6. Jocul poate fi jucat fără niciun ban.

7. Wardle a creat o variantă a jocului, prima dată, în anul 2013, însă a renunțat la idee după ce prietenii săi nu au fost impresionați.

8. În limba engleză, jocul alege dintr-o bază de date de 2.315 cuvinte, iar jucătorii au la dispoziție 12.972 de cuvinte pentru a putea ghici termenul cheie.

9. Jocul în engleză ar trebui să dureze peste șase ani. Varianta cu un cuvânt pe zi, în formatul actual, ar trebui să dureze mai mult de șase ani, fără ca un cuvânt să se repete.

10. Jocul a fost atât de bine conceput încât nici creatorul său nu știe ce cuvânt cheie va fi în ziua următoare.

11. Nivelul de dificultate al jocului a fost proiectat cu atenție pentru a permite jucătorilor să câștige de cele mai multe ori. Wardle a explicat: „Există un motiv pentru care fiecare cuvânt are cinci litere și că ți se permite șase încercări pentru a-l ghici. Ar putea părea arbitrar, dar, cu versiunea prototip, am testat diferite lungimi de cuvinte și am experimentat cu numărul de încercări permise jucătorilor. Prin acest proces, mi-am dat seama că termenii din cinci litere și șase încercări erau cea mai bună variantă. Este suficient de limitat pentru a te simți provocator și pentru a te pune pe gânduri”

12. Pentru a ghicit cuvântul din cât mai puține încercări este indicat să nu repeți literele și să testezi cât mai multe vocale.

13. Opțiunea de a distribuii rezultatul pe rețelele de socializare a apărut la câteva luni după ce jocul a fost lansat.

14. Wordle în engleză are peste 2 milioane de utilizatori, în prezent.

Foto: theverge.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot