Cât de sănătoasă este soia? Ce beneficii medicale are soia?

02.06.2023
Cât de sănătoasă este soia? Ce beneficii medicale are soia?

Cu toate că nu foarte mulți știm cu arată soia, cu toții am auzit de lapte, sos sau chiar tofu din această legumă. Soia este un aliment din ce în ce mai folosit în bucătăriile occidentale și mioritice. Leguma utilizată în special în partea Asiei, este considerată un miracol din punct de vedere nutritiv. Cât de sănătoasă este soia și care sunt beneficiile sale?

Ce sunt specialiștii despre această legumă?

Potrivit specialiștilor, soia este un aliment care conține o cantitate mare de proteine și substanțe nutritive. Dieta bazată pe acest produs poate contribui la prevenirea anumitor complicații la inimă.

Pe scurt, este un aliment sănătos, care nu ar trebui să lipsească din nicio dietă. Alimentele derivate, precum tofu sau laptele de soia sunt înlocuitoare ideale pentru produsele de origine animală.

Cu toate acestea, soia nu este întotdeauna acceptată de către organism. Copiii, în special sugarii, sunt adesea alergici la soia. Chiar și adulții pot avea reacții adverse la acest aliment, care ulterior trebuie eliminat din bucătărie.

Unii specialiști contestă calitatea plantei, cea mai controversată idee fiind încurajarea apariției cancerului la sân. În fapt, femeile care au un risc crescut de a dezvolta acest tip de cancer, li se recomandă să consume cu moderație aceasta legumă. În plus, soia nu are capacitatea de a preveni apariția cancerului la prostată la bărbații, care au leziuni precanceroase, așa cum se preconiza la un moment dat.

Ceaușescu dădea oamenilor salam de soia

Anii ’80 reprezintă pentru mulți dintre părinții noștri epoca în care cozile la magazinele alimentare și nu numai reprezentau un lucru firesc. Pericolul intrării țării în incapacitate de plată l-a făcut pe Nicolae Ceaușescu să împingă țara în beznă și să raționalizeze alimentele.

Pentru a ține populația în frâu, dictatorul român a recurs la o metodă inedită. A fost creat un nou sortiment de mezel, salamul cu soia. Inspirat din cultura vestică, conducătorul era convins că poate să găsească un înlocuitor de succes și ieftin al cărnii tradiționale.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot