Cum să păstrezi fructele și legumele proaspete mai mult timp?

04.11.2020
Cum să păstrezi fructele și legumele proaspete mai mult timp?

Ni se întâmplă tuturor să cumpărăm fructe și legume proaspete și să le băgăm în frigider. Însă câteva săptămâni mai târziu, le putem găsi stricate și putrede. Pentru a evita să le aruncăm aruncarea, este important de știut cum păstrăm fructele și legumele. Din cauza faptului că unele fructe degajă gaz etilenic, este nevoie le păstrăm separat de celelalte alimente pentru a nu le coace sau putrezi mai repede.

Următoarele sfaturi de depozitare vor ajuta pentru a menține fructele și legumele proaspete mai mult timp. Conform sursei, unele produse pot fi depozitate în frigider la 4°C, în lădița specială sau pur și simplu, pe raft.

Cum se păstrează fructele mai mult timp?

Mere – Merele degajă gaz etilenic, din această cauză este important ca depozitarea să fie departe de alte produse. Pot fi depozitate pe raft până la o săptămână sau în frigider mai mult de o săptămână.

Avocado – Se coace pe afară, apoi se păstrează în frigider.

Banane – Bananele verzi trebuie lăsate să se coacă pe raft afară din frigider.

Fructe de pădure – Afinele, murele, căpșunile și zmeura sunt delicate și nu trebuie spălate până când nu sunt gata de mâncare. A se păstra la frigider în recipiente uscate, acoperite.

Cireșe și struguri – Nu se spală și se păstrează la frigider în recipientele de plastic ambalate sau în pungi de plastic până când sunt gata de mâncat.

Citrice – Durata de valabilitate a clementinelor, grapefruitului, lămâilor și portocalelor se poate prelungi depozitându-le în sertarul mai friguros sau într-o pungă cu plasă în frigider.

Pepenii – Pepenele galben se păstrează în frigider, chiar înainte de a fi tăiat. Pepenele verde poate fi păstrat într-un loc întunecat și uscat, departe de alte produse. Dacă este tăiat, atunci este de recomandat să fie păstrat în frigider.

Fructele cu sâmburi – Nectarinele, piersicile și prunele se păstrează într-o pungă de hârtie pe un raft până când sunt coapte, apoi se bagă la frigider, unde vor mai sta câteva zile.

Roșii – Roșiile se păstrează întotdeauna la temperatura camerei, departe de soare sau căldură (cum ar fi aragazul). Frigiderul le va face să se strice rapid.

Cum se păstrează legumele mai mult timp?

Broccoli și conopidă – Broccoli și conopida se păstrează cel mai bine în sertare frigorifice separate, departe de alte produse.

Țelină – A se păstra la frigider.

Porumb – A se păstra la frigider fără a fi decojit.

Castraveți – A se păstra la temperatura camerei. Poate fi păstrat la frigider timp de 1 până la 3 zile dacă sunt folosiți la scurt timp după ce sunt scoși din frigider.

Vinete – A se păstra la temperatura camerei. Pot fi păstrate la frigider timp de 1 până la 3 zile dacă sunt pregătite la scurt timp după au fost scoase din frigider.

Fasole verde – A se păstra la frigider.

Legume verzi cu frunze – Salata verde, varza și spanacul trebuie păstrate la frigider.

Usturoiul și ceapa – Usturoiul și ceapa se păstrează într-un spațiu rece, întunecat și uscat, dar separat de alte alimente din cauza mirosurilor lor puternice.

Ciuperci – A se păstra nespălate la frigider. Umezeala le face să fie vâscoase.

Ardei – A se păstra la temperatura camerei. Poate fi păstrat la frigider timp de 1 până la 3 zile dacă sunt consumați la scurt timp după ce au fost scoși din frigider.

Legume rădăcinoase – Morcovii, sfecla și ridichile se păstrează la frigider. Cartofii, cartofii dulci și dovleceii de iarnă se depozitează într-un loc răcoros, întunecat și uscat, precum o cămară sau o pivniță.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot