Cât de periculos este să consumi alcool?

12.10.2022
Cât de periculos este să consumi alcool?

Alcoolul este una dintre cele mai cunoscute adicții. Stresul, plăcerea sau problemele de zi cu zi fac ca alcoolul să fie o soluție la care mulți oameni recurg. De cele mai multe ori, alcoolul în cantități mici nu influențează în vreun fel calitatea unei vieți. Dar, în cantități mari, poate duce la probleme de natură socială și de sănătate. Cât de periculos este să consumi alcool?

Care este cel mai periculos tip de alcool?

alcool

Cu toții avem acel prieten care este timid la o petrecere, dar care se schimbă radical după un pahar de băutură. Strămoșii noștri erau obișnuiți să consume alcool înainte de război pentru a le da curaj, dar și după, pentru a celebra victoria. În prezent, băuturile alcoolice sunt produse atât în masă cât și la nivel local. Bunicii și părinții noștri obișnuiau la final de vară să adune diferite fructe și să facă vin din struguri sau țuică din prune sau caise.

Cu toate acestea, la nivel macro se produc băuturi spirtoase care au un efect periculos asupra consumatorului.

Deși Everclear este considerat un tip de alcool periculos, există și alte băuturi care pot cauza probleme serioase. De cele mai multe ori, problemele bazate pe alcool intervin când sunt combinate mai multe tipuri. Spre exemplu, băutura foarte populară „Long Island”, este preparată din 5 tipuri diferite de alcool și un strop de coca-cola.

Cât de periculos este alcoolul?

Consumat în cantități mici, alcoolul poate fi savurat de către cei care apreciază un gust și o aromă unică la diferite ocazii. Trecerea de la ocazie la obișnuință se traduce prin „alcoolism” și are efecte dăunătoare asupra organismului.

Consumată pentru un timp îndelungat poate duce la probleme de sănătate precum:

Efectele alcoolului se resimt rapid dacă:

Consumul excesiv de alcool înseamnă când în cazul unei singure ocazii un bărbat trece de 5 băuturi, iar o femeie de 4. Alcoolismul este instalat în organism când nivelul de alcool se ridică la peste 15 băuturi pe săptămână pentru un bărbat și 8 pentru femei.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu se numără printre cele mai controversate personalități de după 1900. Acesta a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940... citește tot
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Astăzi, unirea cu un alt stat pare un lucru imposibil. Totuși, au fost perioade în care alte țări și-au dorit unirea cu România. Acesta este și cazul Ungariei care la un moment dat a... citește tot