Cât de periculos este să consumi alcool?

12.10.2022
Cât de periculos este să consumi alcool?

Alcoolul este una dintre cele mai cunoscute adicții. Stresul, plăcerea sau problemele de zi cu zi fac ca alcoolul să fie o soluție la care mulți oameni recurg. De cele mai multe ori, alcoolul în cantități mici nu influențează în vreun fel calitatea unei vieți. Dar, în cantități mari, poate duce la probleme de natură socială și de sănătate. Cât de periculos este să consumi alcool?

Care este cel mai periculos tip de alcool?

alcool

Cu toții avem acel prieten care este timid la o petrecere, dar care se schimbă radical după un pahar de băutură. Strămoșii noștri erau obișnuiți să consume alcool înainte de război pentru a le da curaj, dar și după, pentru a celebra victoria. În prezent, băuturile alcoolice sunt produse atât în masă cât și la nivel local. Bunicii și părinții noștri obișnuiau la final de vară să adune diferite fructe și să facă vin din struguri sau țuică din prune sau caise.

Cu toate acestea, la nivel macro se produc băuturi spirtoase care au un efect periculos asupra consumatorului.

Deși Everclear este considerat un tip de alcool periculos, există și alte băuturi care pot cauza probleme serioase. De cele mai multe ori, problemele bazate pe alcool intervin când sunt combinate mai multe tipuri. Spre exemplu, băutura foarte populară „Long Island”, este preparată din 5 tipuri diferite de alcool și un strop de coca-cola.

Cât de periculos este alcoolul?

Consumat în cantități mici, alcoolul poate fi savurat de către cei care apreciază un gust și o aromă unică la diferite ocazii. Trecerea de la ocazie la obișnuință se traduce prin „alcoolism” și are efecte dăunătoare asupra organismului.

Consumată pentru un timp îndelungat poate duce la probleme de sănătate precum:

Efectele alcoolului se resimt rapid dacă:

Consumul excesiv de alcool înseamnă când în cazul unei singure ocazii un bărbat trece de 5 băuturi, iar o femeie de 4. Alcoolismul este instalat în organism când nivelul de alcool se ridică la peste 15 băuturi pe săptămână pentru un bărbat și 8 pentru femei.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot