Cât costă cel mai scump whisky din lume?

21.09.2023
Cât costă cel mai scump whisky din lume?

Lumea băuturilor alcoolice este o industrie de miliarde de dolari. Oamenii au consumat alcool încă din cele mai vechi timpuri și vor continua să o facă mulți ani de acum înainte. Unele persoane preferă să bea vin sau bere, în timp ce altele au o afinitate pentru băuturile mai tari, precum whisky-ul. Dar care este cel mai bun whisky din lume?

Cel mai scump whisky din lume

New York World Spirits Competition este evenimentul care stabilește care sunt cele mai bune băuturi alcoolice într-un an. Totodată, prețurile sunt pe măsură, oarecum direct proporționale cu calitatea produselor.

În mod surprinzător, juriul a fost fascinat, în acest an, de un produs artizanal, realizat de o distilerie mai degrabă necunoscută (15 Stars din statul american Kentucky). Jurații au considerat că acesta este cel mai bun Bourbon din concurs.

Oamenii prezenți au vrut să afle cine este marea vedetă în categoria scotch. Și, fără îndoială, Ardbeg 25 s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. Așadar, Ardbeg 25 a respectat tradiția scoțiană și a uimit prin gustul și aroma sa oamenii, fiind desemnat cel mai bun scotch whisky din lume.

Compania care produce acest whisky are peste 200 de ani de istorie. Băutura alcoolică are puternice note de foc de tabără, care se combină perfect cu aromele de caramel, citrice, zahăr ars și cremă, bucurând pe deplin papilele gustative. În plus, comparativ cu alte whisky-uri de renume, precum cele de la The Dalmore și de la The Macallan, Ardbeg 25 are un raport calitate-preț remarcabil.

Prețul, în sine, spune multe despre valoarea acestui whisky. Anul trecut, un investitor a cheltuit 19 milioane de dolari pentru a cumpăra un butoi Ardbeg single malț din 1975. Așadar, prețul unei sticle îmbuteliată din acel butoi ar fi de 127.000 de dolari, au scris jurnaliștii de la Forbes.com. O sumă impresionată, pe care puțini în lume și-o permit.

Din fericire, prețul unei sticle de Ardbeg 25, sortimentul premiat la competiția mondială, este de sub 1.000 de dolari. Chiar și așa, nu oricine își permite să achiziționeze cel mai bun whisky din lume.

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot