Cât costă cel mai scump whisky din lume?

21.09.2023
Cât costă cel mai scump whisky din lume?

Lumea băuturilor alcoolice este o industrie de miliarde de dolari. Oamenii au consumat alcool încă din cele mai vechi timpuri și vor continua să o facă mulți ani de acum înainte. Unele persoane preferă să bea vin sau bere, în timp ce altele au o afinitate pentru băuturile mai tari, precum whisky-ul. Dar care este cel mai bun whisky din lume?

Cel mai scump whisky din lume

New York World Spirits Competition este evenimentul care stabilește care sunt cele mai bune băuturi alcoolice într-un an. Totodată, prețurile sunt pe măsură, oarecum direct proporționale cu calitatea produselor.

În mod surprinzător, juriul a fost fascinat, în acest an, de un produs artizanal, realizat de o distilerie mai degrabă necunoscută (15 Stars din statul american Kentucky). Jurații au considerat că acesta este cel mai bun Bourbon din concurs.

Oamenii prezenți au vrut să afle cine este marea vedetă în categoria scotch. Și, fără îndoială, Ardbeg 25 s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. Așadar, Ardbeg 25 a respectat tradiția scoțiană și a uimit prin gustul și aroma sa oamenii, fiind desemnat cel mai bun scotch whisky din lume.

Compania care produce acest whisky are peste 200 de ani de istorie. Băutura alcoolică are puternice note de foc de tabără, care se combină perfect cu aromele de caramel, citrice, zahăr ars și cremă, bucurând pe deplin papilele gustative. În plus, comparativ cu alte whisky-uri de renume, precum cele de la The Dalmore și de la The Macallan, Ardbeg 25 are un raport calitate-preț remarcabil.

Prețul, în sine, spune multe despre valoarea acestui whisky. Anul trecut, un investitor a cheltuit 19 milioane de dolari pentru a cumpăra un butoi Ardbeg single malț din 1975. Așadar, prețul unei sticle îmbuteliată din acel butoi ar fi de 127.000 de dolari, au scris jurnaliștii de la Forbes.com. O sumă impresionată, pe care puțini în lume și-o permit.

Din fericire, prețul unei sticle de Ardbeg 25, sortimentul premiat la competiția mondială, este de sub 1.000 de dolari. Chiar și așa, nu oricine își permite să achiziționeze cel mai bun whisky din lume.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot