Cât costă cel mai scump whisky din lume?

21.09.2023
Cât costă cel mai scump whisky din lume?

Lumea băuturilor alcoolice este o industrie de miliarde de dolari. Oamenii au consumat alcool încă din cele mai vechi timpuri și vor continua să o facă mulți ani de acum înainte. Unele persoane preferă să bea vin sau bere, în timp ce altele au o afinitate pentru băuturile mai tari, precum whisky-ul. Dar care este cel mai bun whisky din lume?

Cel mai scump whisky din lume

New York World Spirits Competition este evenimentul care stabilește care sunt cele mai bune băuturi alcoolice într-un an. Totodată, prețurile sunt pe măsură, oarecum direct proporționale cu calitatea produselor.

În mod surprinzător, juriul a fost fascinat, în acest an, de un produs artizanal, realizat de o distilerie mai degrabă necunoscută (15 Stars din statul american Kentucky). Jurații au considerat că acesta este cel mai bun Bourbon din concurs.

Oamenii prezenți au vrut să afle cine este marea vedetă în categoria scotch. Și, fără îndoială, Ardbeg 25 s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. Așadar, Ardbeg 25 a respectat tradiția scoțiană și a uimit prin gustul și aroma sa oamenii, fiind desemnat cel mai bun scotch whisky din lume.

Compania care produce acest whisky are peste 200 de ani de istorie. Băutura alcoolică are puternice note de foc de tabără, care se combină perfect cu aromele de caramel, citrice, zahăr ars și cremă, bucurând pe deplin papilele gustative. În plus, comparativ cu alte whisky-uri de renume, precum cele de la The Dalmore și de la The Macallan, Ardbeg 25 are un raport calitate-preț remarcabil.

Prețul, în sine, spune multe despre valoarea acestui whisky. Anul trecut, un investitor a cheltuit 19 milioane de dolari pentru a cumpăra un butoi Ardbeg single malț din 1975. Așadar, prețul unei sticle îmbuteliată din acel butoi ar fi de 127.000 de dolari, au scris jurnaliștii de la Forbes.com. O sumă impresionată, pe care puțini în lume și-o permit.

Din fericire, prețul unei sticle de Ardbeg 25, sortimentul premiat la competiția mondială, este de sub 1.000 de dolari. Chiar și așa, nu oricine își permite să achiziționeze cel mai bun whisky din lume.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot