Care sunt cele mai sănătoase tipuri de vin?

24.05.2022
Care sunt cele mai sănătoase tipuri de vin?

În ultimele două decenii, studiile au indicat că unele vinuri, în special vinurile roșii, oferă beneficii reale pentru sănătate, inclusiv scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea sănătății inimii, scăderea nivelului de colesterol și creșterea longevității.

Vinurile roșii conțin o mulțime de polifenoli, acei compuși organici care sunt ambalați în multe alimente pe bază de plante. Odată ajunși în corpul nostru, polifenolii acționează ca antioxidanți, care au puterea de a contracara radicalii liberi care ne pot deteriora celulele.

Radicalii liberi tind să fie responsabili pentru tot felul de afecțiuni dăunătoare, inclusiv cancerul și bolile de inimă. Cei doi polifenoli legați de o varietate de beneficii pentru sănătate includ procianidine și resveratrol, ambele fiind în vinul roșu.

Potrivit Pacific Rim & Co., un pahar pe zi pentru femei și două pentru bărbați ar trebui să ofere nivelul de protecție de care au nevoie.

Cele mai bune vinuri roșii pentru sănătate

În general, vinurile roșii care au beneficii pentru sănătate au fost de obicei fermentate mult mai mult timp. Fermentarea scade cantitatea de zahăr din vin, dar îi permite să păstreze aromele fructate sau aromate.

Vinurile roșii din struguri cu coajă groasă sunt, de asemenea, relativ sănătoase, deoarece conțin taninuri care ne oferă o serie de beneficii suplimentare pentru sănătate. Aceste vinuri roșii nu au un gust la fel de dulce ca altele, dar acesta este un preț mic de plătit pentru beneficii atât de puternice pentru sănătate.

Iată mai jos o listă cu cele mai bune vinuri roșii:

Barbera este un vin roșu din Italia cu arome aromate. Acest vin este bogat în resveratrol și protejează inima.

Barbera

Cabernet Sauvignon este un vin corpolent, bogat în flavonoide, care ajută la protejarea inimii de daunele provocate de colesterol.

Cannonau este făcut din struguri francezi cultivați pe insula Sardinia. Acești struguri au coaja foarte groasă și au niveluri ridicate de taninuri, care au o activitate antioxidantă puternică.

Malbec este un vin roșu cu gusturi de ciocolată și mure. Este plin de antioxidanți. Fabricat din struguri cu coajă groasă, conține, de asemenea, taninuri care au fost legate de sănătatea inimii.

Merlot este un vin mediu, cu niveluri ridicate de procianidină și resveratrol. Se spune că promovează sănătatea inimii prin scăderea colesterolului din sânge.

Nebbiolo este un vin roșu din Piemont care conține niveluri ridicate de procianidine. Are o aromă de fructe și conține, de asemenea, melatonină, care este un bun ajutor pentru somn.

Pinot Noir este considerat cel mai sănătos vin datorită nivelului ridicat de resveratrol. Este făcut din struguri cu coajă subțire, are un conținut scăzut de zahăr, mai puține calorii și un conținut scăzut de alcool.

Sagrantino fabricat în Italia conține cea mai mare concentrație de antioxidanți și este plin de taninuri.

Tannat este un vin corpolent, cu o concentrație ridicată de taninuri și arome moi de fructe. Este făcut din struguri de culoare închisă care conțin niveluri ridicate de procianidină.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot