Care sunt cele mai sănătoase tipuri de vin?

24.05.2022
Care sunt cele mai sănătoase tipuri de vin?

În ultimele două decenii, studiile au indicat că unele vinuri, în special vinurile roșii, oferă beneficii reale pentru sănătate, inclusiv scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea sănătății inimii, scăderea nivelului de colesterol și creșterea longevității.

Vinurile roșii conțin o mulțime de polifenoli, acei compuși organici care sunt ambalați în multe alimente pe bază de plante. Odată ajunși în corpul nostru, polifenolii acționează ca antioxidanți, care au puterea de a contracara radicalii liberi care ne pot deteriora celulele.

Radicalii liberi tind să fie responsabili pentru tot felul de afecțiuni dăunătoare, inclusiv cancerul și bolile de inimă. Cei doi polifenoli legați de o varietate de beneficii pentru sănătate includ procianidine și resveratrol, ambele fiind în vinul roșu.

Potrivit Pacific Rim & Co., un pahar pe zi pentru femei și două pentru bărbați ar trebui să ofere nivelul de protecție de care au nevoie.

Cele mai bune vinuri roșii pentru sănătate

În general, vinurile roșii care au beneficii pentru sănătate au fost de obicei fermentate mult mai mult timp. Fermentarea scade cantitatea de zahăr din vin, dar îi permite să păstreze aromele fructate sau aromate.

Vinurile roșii din struguri cu coajă groasă sunt, de asemenea, relativ sănătoase, deoarece conțin taninuri care ne oferă o serie de beneficii suplimentare pentru sănătate. Aceste vinuri roșii nu au un gust la fel de dulce ca altele, dar acesta este un preț mic de plătit pentru beneficii atât de puternice pentru sănătate.

Iată mai jos o listă cu cele mai bune vinuri roșii:

Barbera este un vin roșu din Italia cu arome aromate. Acest vin este bogat în resveratrol și protejează inima.

Barbera

Cabernet Sauvignon este un vin corpolent, bogat în flavonoide, care ajută la protejarea inimii de daunele provocate de colesterol.

Cannonau este făcut din struguri francezi cultivați pe insula Sardinia. Acești struguri au coaja foarte groasă și au niveluri ridicate de taninuri, care au o activitate antioxidantă puternică.

Malbec este un vin roșu cu gusturi de ciocolată și mure. Este plin de antioxidanți. Fabricat din struguri cu coajă groasă, conține, de asemenea, taninuri care au fost legate de sănătatea inimii.

Merlot este un vin mediu, cu niveluri ridicate de procianidină și resveratrol. Se spune că promovează sănătatea inimii prin scăderea colesterolului din sânge.

Nebbiolo este un vin roșu din Piemont care conține niveluri ridicate de procianidine. Are o aromă de fructe și conține, de asemenea, melatonină, care este un bun ajutor pentru somn.

Pinot Noir este considerat cel mai sănătos vin datorită nivelului ridicat de resveratrol. Este făcut din struguri cu coajă subțire, are un conținut scăzut de zahăr, mai puține calorii și un conținut scăzut de alcool.

Sagrantino fabricat în Italia conține cea mai mare concentrație de antioxidanți și este plin de taninuri.

Tannat este un vin corpolent, cu o concentrație ridicată de taninuri și arome moi de fructe. Este făcut din struguri de culoare închisă care conțin niveluri ridicate de procianidină.

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 11 noiembrie este cea de 315-a zi a calendarului gregorian și a 316-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 50 de zile. La 11 noiembrie 1918, Puterile Antantei și...
Cele mai noi articole
Ce este politica? Cele mai tari citate despre politică
Ce este politica? Cele mai tari citate despre politică
Se spune că politica este arta de a negocia și a cădea la un acord cu dușmanul. În teorie și practică politica reprezintă știința care studiază și ajută la guvernarea unei țări. Cu... citește tot
De unde vine obiceiul bacșișului?
De unde vine obiceiul bacșișului?
Bacșișul este considerat o modalitate de recunoștință pentru serviciile oferite. Acest obicei are o istorie bogată și a apărut în statele dezvoltate din vest. Potrivit istoricilor, primul... citește tot
Ce alimente pot fi periculoase pentru organism?
Ce alimente pot fi periculoase pentru organism?
Organismul este „templul sufletului”. Cel puțin așa susțin doctorii nutriționiști. Stilul haotic al timpului în care trăim ne-a demonstrat că mâncarea nu este întotdeauna sănătoasă,... citește tot