Cât de mult iubește ursul mierea?

28.06.2023
Cât de mult iubește ursul mierea?

Cinematografia prezintă ursul ca fiind un animal fioros, rege al pădurilor. O creatură îmbrăcată într-o mantie de blană care umblă după mâncare, iar care iarna doarme cu lunile. Una dintre cele mai cunoscute lucruri despre ”Moș Martin” este că acesta iubește cel mai mult mierea. Cât adevăr este în această afirmație?

Cât de mult iubește ursul mierea?

ursul

Celebrul personaj animat Winnie Puh, creat pentru amuzamentul copiilor, este un urs îmbrăcat în straie de om care mănâncă foarte mult. Dintre toate bucatele, mierea reprezintă alimentul pe care îl preferă. De la apariția personajului fictiv, mitul care îl prezintă pe urs căutând miere s-a răspândit rapid pe întreg mapamondul.

Mierea este un aliment pe care albinele îl creează în mod natural. Plină de zahăr și calorii, aceasta este folosită în gastronomie și chiar în realizarea băuturilor. Cu toate acestea, excesul mâncatului de miere poate duce la probleme de sănătate legate de prea mult zahăr în organism.

Cu toate acestea, urșii nu au o problemă cu cantitatea de miere pe care aleg să o mănânce. Conform specialiștilor, regii pădurilor iubesc să consume acest aliment natural, reușind să se ferească de înțepăturile albinelor. Astfel că, animalele mari au nevoie de foarte multe calorii și zahăr pentru a rămâne robuste, mierea fiind o modalitate prin care se poate lua raportul de glucoză și fructoză necesare. Pentru a putea trece cu brio de perioada rece, meniul urșilor constă în pește, fructe, nuci și diferite plante.

Câte exemplare trăiesc în România?

România este un stat cu foarte multe zone naturale. Conform specialiștilor, în țara noastră se găsesc cele mai multe exemplare de urși din întreaga Uniune Europeană. Într-un raport al anului 2022, pe teritoriul național se regăsesc aproximativ 8.090 exemplare de urs brun.

Aceștia trăiesc în toate pădurile țării, coborând deseori în orașe când nu reușesc să găsească hrană suficientă în mediul lor natural. De-a lungul timpului, plângerile cetățenilor și încăpățânarea autorităților au dus la vânători de urși pentru a stopa interacțiunea om – animal.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot