Care sunt cele mai agresive rase de câini?

02.02.2023
Care sunt cele mai agresive rase de câini?

De-a lungul istoriei, s-a dovedit că cel mai bun prieten al omului este câinele. Ce te faci în momentul în care patrupedul încetează să mai fie prieten și te atacă, rânindu-te? Încă de mici le spunem părinților că ne dorim un cățel cu care să creștem și să ne jucăm, însă prea puțini părinți înțeleg această responsabilitate. Care sunt considerate cele mai agresive rase de câini pentru familie?

Ce rase de patrupezi sunt potriviți pentru copii?

câini

Deși părinții ar trebui să acorde cea mai multă atenție asupra copiilor, anumiți adulți au foarte multă încredere în câinele familiei și lasă micuții în vederea lui. Aceste exemple s-au transformat în multe cazuri în accidente în care patrupezii au reacționat sub instinct.
Din sutele de rase de câini existente, unele dintre ele pot fi perfecte pentru o familie în care există și copii.

Alegerea unui câine potrivit pentru familie poate transforma visele membrilor în realitate, experiențele viitoare fiind de succes atât pentru animalul de companie cât și pentru copil.

Care sunt cele mai agresive rase de câini?

Majoritatea raselor cunoscute în ziua de azi, au fost create și adaptate de specialiști de-a lungul istoriei. Fiecare are caracteristici și sentimente specifice.

Pe lângă rasele prietenoase, există și câini care sunt agresivi. Deși natura lor este agresivă, contează foarte mult educația și dresajul stăpânului.

  1. Ciobănesc caucazian. Crescut pentru protecția fermelor de la munte, această rasă de câine are tendința de a fi agresiv și greu de controlat în jurul oamenilor necunoscuți.
  2. Pitbull. Statura medie a câinelui poate păcăli pe mulți din jur. Aceștia au fost crescuți pentru chinuirea taurilor (de aici și numele), iar ulterior au fost folosiți pentru lupte între câini. Este considerat cel mai periculos câine din America.
  3. Ciobănescul German. Deși inteligent, confident, jucăuș și neînfricat, acesta necesită o prudență specială. Datorită nivelului ridicat de protecție pe care îl are poate recurge la atacuri.
  4. Rottweiler. Un câine frumos, cu instincte ridicate de pază. Comportamentul agresiv pornește imediat ce proprietarul este abuziv sau iresponsabil.
  5. Malamut de Alaska. Înrudit cu Husky, aceștia necesită antrenament zilnic pentru a fi fericit. În caz contrar, devin plictisiți, neascultători și chiar distructivi. Sunt greu de dresat deoarece au un caracter independent.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot