Care sunt cele mai agresive rase de câini?

02.02.2023
Care sunt cele mai agresive rase de câini?

De-a lungul istoriei, s-a dovedit că cel mai bun prieten al omului este câinele. Ce te faci în momentul în care patrupedul încetează să mai fie prieten și te atacă, rânindu-te? Încă de mici le spunem părinților că ne dorim un cățel cu care să creștem și să ne jucăm, însă prea puțini părinți înțeleg această responsabilitate. Care sunt considerate cele mai agresive rase de câini pentru familie?

Ce rase de patrupezi sunt potriviți pentru copii?

câini

Deși părinții ar trebui să acorde cea mai multă atenție asupra copiilor, anumiți adulți au foarte multă încredere în câinele familiei și lasă micuții în vederea lui. Aceste exemple s-au transformat în multe cazuri în accidente în care patrupezii au reacționat sub instinct.
Din sutele de rase de câini existente, unele dintre ele pot fi perfecte pentru o familie în care există și copii.

Alegerea unui câine potrivit pentru familie poate transforma visele membrilor în realitate, experiențele viitoare fiind de succes atât pentru animalul de companie cât și pentru copil.

Care sunt cele mai agresive rase de câini?

Majoritatea raselor cunoscute în ziua de azi, au fost create și adaptate de specialiști de-a lungul istoriei. Fiecare are caracteristici și sentimente specifice.

Pe lângă rasele prietenoase, există și câini care sunt agresivi. Deși natura lor este agresivă, contează foarte mult educația și dresajul stăpânului.

  1. Ciobănesc caucazian. Crescut pentru protecția fermelor de la munte, această rasă de câine are tendința de a fi agresiv și greu de controlat în jurul oamenilor necunoscuți.
  2. Pitbull. Statura medie a câinelui poate păcăli pe mulți din jur. Aceștia au fost crescuți pentru chinuirea taurilor (de aici și numele), iar ulterior au fost folosiți pentru lupte între câini. Este considerat cel mai periculos câine din America.
  3. Ciobănescul German. Deși inteligent, confident, jucăuș și neînfricat, acesta necesită o prudență specială. Datorită nivelului ridicat de protecție pe care îl are poate recurge la atacuri.
  4. Rottweiler. Un câine frumos, cu instincte ridicate de pază. Comportamentul agresiv pornește imediat ce proprietarul este abuziv sau iresponsabil.
  5. Malamut de Alaska. Înrudit cu Husky, aceștia necesită antrenament zilnic pentru a fi fericit. În caz contrar, devin plictisiți, neascultători și chiar distructivi. Sunt greu de dresat deoarece au un caracter independent.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu se numără printre cele mai controversate personalități de după 1900. Acesta a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940... citește tot