Care este țara cu mai multe piramide antice decât Egiptul?

11.02.2021
Care este țara cu mai multe piramide antice decât Egiptul?

Piramidele, în arhitectură, sunt structuri monumentale construite cu piatră sau cărămidă și au o bază dreptunghiulară și patru laturi înclinate triunghiular (sau uneori trapezoidal) întâlnite la un vârf (sau trunchiate pentru a forma o platformă).

Acestea au fost construite în diferite momente în Egipt, Sudan, Etiopia, Asia de Vest, Grecia, Cipru, Italia, India, Thailanda, Mexic, America de Sud și pe unele insule din Oceanul Pacific. Cele din Egipt și din America Centrală și de Sud sunt cele mai cunoscute.

Care este țara cu mai multe piramide antice decât Egiptul?

Sudanul este, de asemenea, cunoscut sub numele de Republica Sudan de Nord, de la independența Sudanului de Sud. Această țară este situată în Africa de Nord, la granița cu Egiptul și este a treia țară ca mărime a continentului.

De-a lungul timpului, Sudanul a suferit vacarmul războiului civil, dar de la independență, această țară fenomenală și-a recăpătat gloria și a devenit o surpriză plăcută pentru mulți vizitatori.

Este locul unde se află cea mai mare parte a gigantului râu Nil și are mai multe piramide decât Egiptul. Partea nordică și centrală a Sudanului este o bijuterie pentru iubitorii deșerturilor, în timp ce partea sudică este plină de vegetație și păduri.

Regiunea nord-estică este considerată cea mai sigură parte a Sudanului. Sudanul este un stat islamic care respectă Legea Sharia, astfel încât alcoolul și drogurile sunt ilegale.

Piramidele Meroe

Egiptul este renumit pentru piramide, însă Sudanul are 220 de piramide, făcându-l țara cu cele mai numeroase piramide. De fapt, piramidele sunt motivul pentru care majoritatea căutătorilor de aventuri călătoresc în Sudan.

Meroe este orașul vechiului Cush (Kush), ale cărui ruine sunt situate pe malul estic al Nilului, la aproximativ 6,4 km nord de Kabūshīyah, în actualul Sudan. Meroe este, de asemenea, numele zonei care înconjoară orașul. Meroe a fost centrul administrativ sudic al regatului Cush, începând cu aproximativ 750 î.Hr., într-o perioadă în care Napata era încă capitala sa.

După prădarea Napatei de către faraonul egiptean Psamtik II, Meroe a devenit capitala regatului și s-a dezvoltat într-o zonă largă și prosperă. Săpăturile din Meroe, începute în 1902, au dezvăluit străzile și clădirile unui oraș mare și populat. Principalele caracteristici sunt un chei pe malul râului, cu palate în apropiere și un mare templu al lui Amon.

Piramidele Meroe se află în deșertul estic al Sudanului și fac parte din piramidele nubiene. Piramidele Meroe sunt una dintre principalele atracții turistice, deoarece primesc mii de vizitatori în fiecare an.

Majoritatea safari-urilor turistice sunt cu plimbări cu cămila, dar se poate angaja un ghid pentru a merge până la piramide. Uneori căldura poate deveni insuportabilă, așa că recomandarea este ca vizitele să înceapă dimineața devreme, turiștii să aibă la ei cremă cu factor de protecție solară ridicat și multă apă potabilă. Această parte a Sudanului este întotdeauna caniculară, dar este mai suportabilă în ianuarie.

Foto: Britannica

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot